zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaams Pedagogisch Instituut verder van huis

Surinaams Pedagogisch Instituut verder van huis

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 mrt – Het conflict op het Surinaams Pedagogisch Instituut, SPI, is verergerd na de bemiddeling door het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. De positie van SPI-directeur Emmy Hart is nog meer verzwakt, nu een aanklacht is ingediend bij de politie wegens mishandeling.

Volgens Verdy Getrouw, leraar lichamelijke opvoeding, is hij in het gezicht geklapt door Hart. Dit moet gebeurd zijn aan het eind van een rumoerige vergadering, die bedoeld was om het conflict uit te praten. Er ontstond een Babylonische spraakverwarring toen partijen het eigen standpunt over het management trachtten te verduidelijken. Het oplossingsmodel van het ministerie is in het water gevallen.

Van een tussentijdse leiding komt niets meer terecht. Volgens Getrouw, woordvoerder van het SPI-lerarenkorps is ook Hart niet langer welkom. Haar eenjarige waarneming loopt pas in september af, maar volgens een deel van de leerkrachten gedroeg zij zich autoritair. “Als het ministerie mevrouw Hart handhaaft, is het SPI plat”, zegt Getrouw. Intussen is formeel een afkoelingsperiode afgekondigd van twee dagen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

18 REACTIES
 1. En de studenten zijn natuurlijk de dupe van de machtsstrijd tussen directie en docenten.
  Hebben de strijdende partijen wel aan het belang van de studenten gedacht?


  Maak melding

 2. mw. hart is te ver gegaan dit verwacht je niet op een pedagogische instelling,wat voor voorbeeld krijgen de aanstaande pedagogen
  het is een teken van zwakte mw.Hart,types het gedrag van npsers je kan het merken uit welke kamp emmy komt ze heeft goede propogande verricht tijdens de verkiezingen vandaar haar benoeming ik gun het haar ze is een pientere vrouw,maar zou laat je ,je niet gaan Foei emmy hoe ga je naar je komende pedagogen op- kijken emmy klap of mishandel Getrouw.dit niet goed te verwoorden,dys no kan(g)
  ook een van de zegeningen van vene,bobo wolf doet niets met zijn merkwaardige accent.haar ex vriend zal haar ophalen (SCOUTO)en haar verhoren.Emmy het is vandaag de dag v\d vrouw
  8 maart 2007 vandaar die klap.mannen van Suriname weest opgepast Emmy komt eraan.

  Akuba


  Maak melding

 3. Hajbaja mevrouw harteloos, libi a tori. Tot dan had deze vrouw zich op onnavolgbare wijze gekweten van haar taak als MULO-school direkteur.

  U bent groot wanneer u uw beperkingen toegeeft. Niemand is volmaakt of zonder schuld, ook niet één.


  Maak melding

 4. Het is jammer dat het zover heeft moeten komen.
  Het is wel typisch haantjes gedrag. Geen vrouw tolereren boven zich. kan het niet goed praten, moet ook niet kunnen beste Emmy.
  Ik heb ook les van je gekrgen. Ik vind je een geweldige vrouw.
  Als het door de beugel kon had ik gezegd: MEP hem nog een keeer dan leert hij wat dialoog en communiceren is. (jammer jij moet dat ook beter weten).
  Maat ja neks no fout.
  hahahah


  Maak melding

 5. Ik vind dat mevrouw hart de juiste persoon is om leiding te geven.Sommige leerkrachten hebben dicipline nodig,ze dienen zich te onderwerpen aan de leiding.Aan de andere kant moest mevrouw hart zich beheersen , want nu is het probleem erger geworden.Misschien moet getrouw directeur worden want de beste stuurlui staat aan wal!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. MENSEN die het gedrag van emmy goed praten zijn blind hoe kan je op de spi een leerkracht klappen dat hoort niet op een school het is mishandeling en bij mishandeling hoort er een straf want als een burger een ander burger klapt mag het ook niet dus mensen gelijke rechten ze mot haar verdiende straf krijgen en gewoon dispensatie weg van de spi want dat is geen goed voorbeeld


  Maak melding

 7. Lang niet gehoord” zij heeft hem geklapt”. Ik heb geen idee hoe ernstig deze zaak is, maar ik vind het wel hilarisch, als was het maar om het woord “geklapt” :).


  Maak melding

 8. Dat een leraar een klap of pakslaag van een student krijgt gebeurt wel eens, maar dat een leraar een klap van zijn/haar directeur krijgt is voor mij totaal nieuw.
  Is deze actie evt gefilmd met een mobieltje, zo ja dan kan deze als ‘breaking news’ via CNN of Al Jazeera de wereld in gaan onder de kop van: ‘vrouwlijke schooldirecteur klapt leraar live in beeld’.
  Conversatie Hart vs Getrouw:
  Hart: Getrouw, wil je zien dat ik je klap.
  Getrouw: je lijkt !
  Hart: kom voor mij staan en zeg nje !
  Getrouw(zo dom ook, loop naar voren en zegt): nje !
  Getrouw(denkt): wat zijn al die glinsterende sterretjes die ik allemaal zie !

  En na enkele seconden wordt het voor Getrouw duidelijk dat hij geen nje had moeten zeggen.
  Het is triest maar waar.


  Maak melding

 9. Opzouten Ramon,
  er mag zoveel niet!!

  Mevr Hart kiesie eng mooi, denk je echt dat ze iemand zomaar klapt? Dicipline begint bij de top en daar was ze mee bezig!!

  Ik vind het schitterend dat ze hem zo heeft geklapt, en wat mij betreft sturen ze alle OD’s weg…en krijgt mevr Hart gewoon de post die ze toekomt!!


  Maak melding

 10. Ik weet niet wat de rules of conduct zijn op het SPI, maar slaan op de werkvloer is reden tot ontslag. Geen enkele discussie mag eindigen op fysiek contact tussen werknemers onderling.

  Agressie en geweld op het werk
  Informatie over artikel 4 van de Arbowet
  Werkgevers moeten op grond van de Arbowet (artikel 4) werknemers beschermen tegen agressie en geweld. Het kan hierbij gaan om agressie van klanten, cliënten, patiënten, scholieren of publiek, maar ook om zogenaamd intern geweld (bijvoorbeeld pestgedrag tussen medewerkers onderling). De wetgeving op dit terrein heeft tot diverse ontwikkelingen geleid.

  Onder Agressie en geweld verstaat de Arbowet (art. 1 lid 3 sub f):
  Voorvallen waarbij een medewerker psychisch of fysiek wordt lastiggevallen, bedreigd of aangevallen, onder omstandigheden die rechtstreeks verband houden met het verrichten van de arbeid.

  Het staat niet netjes om vrouwen te slaan, maar ik zou haar terug gebakst hebben. You are not going to hit me and get away with it.


  Maak melding

 11. Blakaboy #12, ik ben het met je eens. Deze getrouw (kleine letter) heeft Hart het bloed onder de nagels vandaan gehaald. Hij heeft zwaar geprovoceerd. De vergadering was al afgelopen toen hij op het podium sprong waar Hart stond om haar in het gezicht uit te schelden.

  Oprotten met getrouw. Vele Surs. houden niet van discipline en dat probeerde Mw. Hart door te voeren.
  Trouwens vanaf dag 1 heeft men haar tegengewerkt en dat al twee maanden lang. Het verbaast me dus niet dat Mw. Hart just snapped!


  Maak melding

 12. Het is vandaag wereldwijd vrouwendag.
  Heeft mevrouw Hart soms gedacht, die dag een extra accent te geven door een man te klappen? Dan had ze die persoon dus vandaag moeten klappen.
  Maar ik vind het niet kunnen, dat een directeur, en dan nog van een Pedagogisch Instituut klappen uitdeelt.
  Ze geeft geen blijk van enig pedagogisch inzicht. Zij is in deze de grootste verliezer.

  So Sad!


  Maak melding

 13. Emmy kan toch niet..laat predikant Oswald voor je bidden..zo een net opgevoed meisje en familie met een Emmy Tyson in hun midden..mag toch niet.


  Maak melding

 14. blaka boy en patricia KAN ME NIET voorstellen dat jullie het goed keuren wat ze gedaan heeft er is altijd een bemiddelaar die moet bemiddelen je kan het recht niet in eigen handen nemen en je od gaan slaan geef het aan bij het ministerie als het niet botert tussen 2 partijen en niet gaan slaan ze moest mij hebben geslagen had ze meteen geweten wat slaan is die trut ik tolereer geen geweld op school dus BLAKA BOY EN PATRICIA ZE IS GEWOON DOMINANT IK KEN HAAR als is ze fout ze wil gewoon gelijk krijgen en dat kan niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES