dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameFeestje Surinaamse minister mogelijk nog duurder

Feestje Surinaamse minister mogelijk nog duurder

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mrt – Het jaardagfeestje van minister Alice Amafo is mogelijk nog duurder uitgevallen dan in het parlement is beweerd. Dit meldt de Ware Tijd. Waar oppositieparlementariër Jiwan Sital een bedrag noemde van ruim vijfendertigduizend Surinaamse dollar (ongeveer elfduizend euro), wordt nu gesproken van ruim vijfenzeventigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintigduizend euo).

Sital heeft zich beperkt tot de bedragen op bestelbonnen en noemde het ongehoord dat verjaardagen gevierd worden op staatskosten. Volgens de Ware Tijd hebben ook staatsbedrijven diep in de buidel moeten tasten. Het betreft bedrijven die rechtens vallen onder het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme. Het leeuwendeel van de bijdragen komt van telecombedrijf Telesur.

Het Nationaal Vervoersbedrijf heeft vijfduizend Surinaamse dollar (ongeveer anderhalf duizend euro) ingebracht, evenals NV Havenbeheer. De Telecommunicatie Autoriteit Suriname was ‘gevraagd’ om een gouden halsketting te schenken. Amafo heeft zich totnogtoe onthouden van commentaar. Ze wil de resultaten afwachten van het onderzoek dat de regering heeft aangekondigd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. En dit zijn de mensen die landsbelangen moeten behartigen. Dan is er zoveel armoede en dan wordt er lekker gefeest op kosten van de staat waarvoor wij surinamers lekker betalen. Schande schande, kan het nog erger?


  Maak melding
 2. Het zou erg treurig zijn, als dit bericht waar is. Treurig omdat mevrouw Amafo een nieuwe generatie politici vertegenwoordigd, die dan niets blijken te hebben geleerd van het verleden. En nu maar hopen dat het niet waar blijkt te zijn.


  Maak melding
 3. Dus het staartje krijgt een extra staartje bij. Dat staartje groeit uit tot een hele grote staart, naar een volwassen staart. Zal Amofo wel heel goed staan.
  En Suriname wil serieus genomen worden.
  Ik zal Suriname nog een keer steunen bij een eventuele volgende milieu-ramp.
  Ze kunnen het geld heel goed gebruiken voor het vieren van verjaardagen van politici.
  Maar ach, zijn de huidige politici al niet de grootste milieu-ramp van Suriname?

  So Sad!


  Maak melding
 4. Mocht na onderzoek blijken dat wij
  hier te doen hebben met een “conflict of interest”, dan resulteert het uiteraard tot terugvordering.

  Het gebeuren is, indien juist, niet goed te praten.

  Overigens vraag ik mij af, hoeveel van
  dergelijke feesten er uit de geheimen-rekeningen van Jules de Gloote alias de bruggenbouwer, zijn gefinancierd.


  Maak melding
 5. 35000 of 75000.! Dit is pure diefstal uit s’lands kas. Het arme volk moet er elke dag krom voor liggen om wat brood op de plank te krijgen. Dit kan niet door de beugel. Wegwezen en laat dit een voorbeeld zijn voor de rest. Eens en nooit meer.

  warimbo


  Maak melding
 6. Wat zo grappig en zelfs dom is(achterlijk).is dat de VHP komt en doet zijn zegje puur gebrabbel van Sartje..er kwam dus weer niks uit zijn woorden dus geen schade(neutraal)

  Daarvoor de NPS…Het kan zijn dat zij van uitging dat haar voorgangers het naar alle waarschijnlijkheid ook zo gedaan hebben.

  Komt op neer dat het een gewoonte is.

  Maar NPS..doet u dit met uw aanhang(bevolking) is dit dat de aanhang voorgehouden wordt..moeten zij gewoon geloven en aannemen dat malversatie’s een normaal dagprogramma van de regeerders moet zijn.

  NPS kom op, vertel en leer de aanhang(bevolking) geen poep.
  Als jullie zelf niet willen stelen..moet je de woede van de aanhang(bevolking)..niet met rot verhalen afkoelen…bedriegers bij elkaar.

  Anno 2007 moet corruptie toch niet meer zijn of wel..wat heeft de bevolking aan boeven en schurken aan de top.

  Geen wonder dat er zoveel roofmoorden plaats vinden.

  Dit mag niet !!!!!!


  Maak melding
 7. Minister Alice Amafo komt uit het kamp van Ronny Brunswijk. Brunswijk heeft zich tijdens en na de binnenlandse oorlog op een schandalige en illegale manier verrijkt ten koste van eerlijke personen en bedrijven in Marowijne.
  Door bedreiging en afpersing heeft hij zich vele bedrijven in Moengo en Albina toegeeigend. Een van die bedrijven was het melkveebedrijf van wijlen de heer Eugene Ramdhin in Moengo.
  Waarom heeft hij het feestje van de minister niet uit zijn eigen zak betaald. Waarom moesten armlastige staatsbedrijven opdraaien voor het luxe feestje van mevrouw Amafo?
  In een woord schandalig.
  Ik word er misselijk van.
  Echt!


  Maak melding
 8. somo is ook zo een schurk,hij mag wel blijven zitten en de kasten verder leeg te plunderen
  van mij mag de hele regering opdonderen schurken allemaal,gewoon jaloezie omdat amofo meer heeft genomen dan hun.


  Maak melding
 9. Het is lekker voor amafo, want voorheen heeft zijn nooit geld gezien ,alleen vallende bladeren van de bomen in het bos, en dat vergelijkt zij ook met volksgeld


  Maak melding
 10. alls deze mevrouw 30 jaren is en pas twee of drie jaren minister en deze voorbeeld geven daar zak echt mijn brief van af, wat doen die surinamers hier in nerderland word tijd dat jullie jou stem gaan bundelen en wat van jullie laten horen want zo gaat onze geliefde mooie suriname naar de klote echtwaar zoek de mail adres van vene en plaats het op het net zodat we hem kunnen bestoken met emails , ik luisterde vandaag naar sky radio suriname was er een beller die zij ja kapino ajendie en die amafo komen van een distrikt dus moet hij haar niet zo hard aanpakken toen dacht ik suriname op zijn best alls de president dit met de mantel der liefde gaar bedekken dat heeft het voor mij gedaan ,


  Maak melding
 11. Nu is het overduidelik waarom men iets heeft
  tegen de surinaamse nederlanders.
  Want de schoonheid en liefde die men heeft
  voor het land wordt door zulke mensen tegengewerkt


  Maak melding
 12. Ik vraag me af of Amafo steeds aan dit schandaal herinnerd zal worden als ze haar gouden ketting omheeft.
  Want ook dat is met gestolen geld gekocht. Tenminste als ze konsensi heeft … wat ik betwijfel.


  Maak melding
 13. Amafo terugbetalen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  En Somo ook…………..
  armoede is geen schande maar dit is walgelijk.
  Sinds wanneer vieren wij jaardagen van ministrs terwijl het arme volk pinaart.
  Treurig.


  Maak melding
 14. Het is in het verleden altijd een graai traditie geweest daar in Su. Ik kan mij nog meer van dit soort incident herrinneren.
  Bv.dat van de voormalig directeur van SLM. Dat liep in de miljoenen euro’s.Allemaal de bekende doofpot in.Dus niet meten met twee maten mensen.Hou je bek dicht en geef haar een waarschuwing.


  Maak melding
 15. NEE we blijven waarschuwen zo kan het niet verder ze moet opdonderen zo ga je ze allemaal een waarschuwing geven en blijft het doorgaan min. van ow is toch opgestapt en al die anderen toch ook SANTHOKI en DE PROCUREER GENERAAL doe wat aan dit soort mensen en sluit ze op als het om diefsta gaat get enigste wat ze kan doen is gebruik maken van haar diplomatieke rechten verder niets meer ze moet gewoon opstappen hoe kan men met brunswijk in een regering gaan zitten dat kan toch niet heeft venetiaan stront in zijn hoofd en die hele KUDDE VHPers SANTHOKI STAP UIT DE REGERING en doe wat je moet doen oe alamala na foefoermang hele regering die nu zit zijn allemaal boeven


  Maak melding
 16. Men heeft zijn smoelwerk vol van Democratie.

  Maar wat krijg jij er voor…belasting betalen…maar belasting betalen is zwaar.

  En wat doen anderen ermee… FEESTEN….
  De regeerders moeten nu gaan begrijpen dat niet de belasting betaler, de verjaardagen of wat dan ook voor jullie genoeg doening moeten betalen…kom op…dit kan dom weg niet…gaan jullie zelf voor elkaar sparen en laat de staats inkomen naar de plekken gaan waar het nodig is stelletje bedriegers.


  Maak melding
 17. JA, wat moet je met deze vrouw en als je zegd tegen iemand van : Welke neger of negerin heeft ooit een land vooruit gebracht dan worden ze boos en voelen ze zich beledigd.
  Mensen dit is niet vervelend bedoeld maar als gewone mens die zich altijd tusen negers bevind en waar zij precies zo praten zoals ik nu doe.

  In ieder geval: AMAFO leg je functie neer en maak plaats voor een ander.
  A tang so


  Maak melding
 18. Geachte redactie,

  Nu wordt ik er niet goed van.

  Is de beinvloeding van de corrupte en failliette ‘oude politieke elite’ op onze jongeren nu reeds zo groot aan het worden of is het er al.

  Trouwens, is het een nieuw of oud gebruik dat de ‘staat’ of (staats)bedrijven een verjaardig mede gaan financieren ? Eerder was ik er niet van op de hoogte.

  Kan het zijn dat dit soms belasting-aftrekbaar is ?

  Of is zich hier een ‘subcultuur’ aan het ontwikkelen of was dat stilzwijgend reeds jaren het geval bij de oude politiek, zonder dat de gemeenschap (de belastingbetaler) ervan op de hoogte was.

  Want ik weiger te geloven dat het deze jonge minister is, die dit fenomeen uitgevonden heeft. Kan iemand mij hieruit helpen ? Maar dan nog mag het niet betekenen, dat zij als jongere die traditie voortzet of behoort voor te zetten.

  Maar je weet hoe het gaat in de politiek, dat zien wij ook hier in Amstedam-Zuidoost: “Als jij je mond houdt en gewoon meedoet, dan houden wij ook de onze en blijven wij goede vrienden, “maatjes”.

  En op die manier ontstaan er (corrupte) subculturen’ of corruptie en/of in de politiek bijvoorbeeld. Maar ook en/of de voortzetting ervan en/of de overdracht ervan aan de volgende generatie, die van de jonge Amofo bijvoorbeeld.

  Jongeren kunnen hiermee breken of helpen om dat systeem te vernietigen, door standvastig stelling tegen te nemen. Maar durven deze jongeren het of kunnen zij dat wel en wie moet of kan hen daarbij helpen en beschermen evantueel. Want gevaarlijk kan het wel zijn als je niet mee wil werken aan corruptie.

  Maar kijk bijvoorbeeld naar het oud parlementslid Othmar Rodgers. Wie durft deze veteraan tegen te houden. Wie durft het om hem te verbieden op zijn leeftijd, nu nog mee te gaan op die vermoeide buitenlandse reizen (vanwege die daggelden), inplaats jongeren nu die ervaring te laten opdoen.
  Dus wat deze minister Amofo betreft, in wat voor een wespen nest bevindt zij zich momenteel ?

  Wanneer je ook kijkt naar onze jongeren in het bestuur van Amsterdam-Zuidoost, die hebben ook weinig in te brengen, dit invergelijking met ervaren lui als Parsan, Burgers en Verdonk. Ik bedoel, als onze jongeren niet meegaan of niet in het gareel gehouden kunnen worden zoals dat volgens de “traditie” van hun eist, dan zwaait er wat, want dan wordt de “meester” boos op zijn opstandige “slaven”.

  Dus rijst de vraag: Hoe kunnen wij onze jongeren beschermen tegen het kwaad van het oude in hun of ons midden.

  Hoe kunnen wij voorkomen dat zij in die zelfde situatie vervallen van corruptie en nepotisme en (politie) bedrog, zoals wij dat momenteel ook zien in Nederland voornamelijk in Amsterdam-Zuidoost. Met andere woorden:

  HOE KUNNEN WIJ GEZAMENLIJK ERAAN MEEWERKEN OM DE CYCLUS TE DOORBREKEN.

  chieten wij niet op.


  Maak melding
 19. Het verjaardagsfeestje heeft 100 maand salarissen gekost van de gewone hard werkende man in Sur. Deze mevrouw Amafo is maar het topje van de ijsberg..Bijna al die lui stelen of eigenen stukken grond terwijl de gewonen man er zich kapot voor moet werken. Het word tijd dat Suriname onder toezicht van de VN moet komen te staan want anders blijven ze maar stelen, stelen en stelen. Terwijl er mensen zijn die elke dag honger hebben in Sur.


  Maak melding
 20. Stel dat deze minister echt haar verjaardagfeest met geld uit s’ lands kast heeft bekostigd, dan zal zij zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.
  Hopelijk krijgt zij dan de hoogste straf en dat is: op staande voet ontslag, terugbetaling van het bedrag en een gevangenisstraf. Dit als leermoment voor de rest van degenen die ons land vertegenwoordigen in binnen en buitenland.
  Anonymus


  Maak melding
 21. Ieder onderdaan van Suriname kan straks bij het parlement verzoek indienen om voor zijn of haar verjaardag te betalen. Heeft deze minister het verdient.

  ramses


  Maak melding
 22. Brunswijk en Amofo denken natuurlijk dat ze kunnen blijven roven en plunderen zoals ze dat gedaan hebben in Oost Suriname.
  En dan nog eens brullen om anderen te beschuldigen van hun diefstal.
  Ik ben zeer teleurgesteld in Amofo omdat ze er zeker niet zo dom uitziet als nu blijkt. Van brunsje had ik niet anders verwacht.


  Maak melding
 23. OMDAT HET OM AMAFO GAAT SPRINGT EEN IEDER OM WAT TE ZEGGEN. RECHT VOOR EEN RECHT VOOR ALLEN. ALS AMAFO DE BAK IN MOET GAAN DAN MOETEN BIJNA ALLE MINISTERS DE BAK IN. WANT ZE ZIJN ALLEMAAL BOEVEN.
  Wat kan deze bevolking doen, surinamers komen niet op hoor dus doen de beleidsmakers maar wat ze willen ok
  have a nice day


  Maak melding
 24. HET is een nieuw fenomeen in de surinaamse geschiedenis want nooit eerder moesten bedrijven meebetalen aan verjaardags feestjes van ministers of parlementariers maar dit is duidelijk het beleid van brunswijk als je niet meebetaald word je ontslagen als directeur dus denk goed na wat je gaat doen daarom vraag ik de oppositie van suriname doordrammen en laat SANTHOKI EN PUNWASI dit onderzoeken dit kan zo niet doorgaan en ze moet de eer aan haar zelf houden en opstappen als minister zo kan je niet verder wat een goed voorbeeld voor de komende generatie alweer een neger zo zie je maar laat het regeren aan de hindoestanen over dan zie je suriname binnen korste tijd is gebloeid tot een welvarend land p.s. ben zelf een boslandcreool dus niet me niet kwalijk maar nengre do mang draai wang kondre wilmang nanga hindoestanie kang draai wang kondre nengre e prakseer soso forfoeroe


  Maak melding
 25. Wat is Suriname toch diep gezonken.Zelfs ene mevr.Amafo is minister;waar gaat het allemaal naar toe in deze tijd??Is ze politiek onderlegd?Of kan ze zich alleen maar “dingen toeëigenen die niet haar eigendom zijn”? (m.a.w.Stelen?).Ik zie haar al hier in de 2de kamer vragen beantwoorden.Het wordt een lachertje van hier tot Tokio.Reken maar!!!Laat haar daar maar lekker stelen dan treedt ze tenminste in de voetsporen van velen die haar voorgingen.


  Maak melding
 26. Alle bevolkingsgroepen hebben tegenwoordig een politieke partij die volop misbruik maken van het corrupte systeem in suri. Alleen die indianen moeten nog een politieke partij oprichten dan is dat clubje compleet. Maar die zijn nog in een diepe tropische slaap verwikkeld. Dus sabajoo ontwaak uit je tropische slaap en richt ook een partij op, om zo ook je mensen van dienst te zijn. Lezers ik keur het niet goed wat momenteel in suri gebeurd, maar vinden jullie ook niet dat die mensen ook recht hebben om zich een beetje te verrijken. Oom Vene die zal ook z’n leven lang blijven slapen.

  Alias Loeger.


  Maak melding
 27. Wat verwacht je dan als neef Lonnie Brunswijk beleidsadviseur is van nicht Alias Amafo, dan krijg je dezelfde toestanden waarmee neef Lonnie Brunswijk zich in het verleden heeft bezig gehouden. Rooftochten en nogmaals rooftochten. Dat is nou eenmaal het beleid van Lonnie en zijn achterband.

  Alias Loeger.


  Maak melding
 28. zij is niet de enige die steelt er zijn nog meer voor haar geweest trouwens het is een kleinbedrag want denk je van de gronden wat gepik word


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES