Cruiseschepen doen Suriname graag weer aan

3

PARAMARIBO, 8 mrt – De leiding van de cruiseschepen Minerva II en Seadream I blikt met genoegen terug op het eendaagse bezoek aan Suriname. De naar lokale maatstaven grootscheepse voorbereiding heeft dus vruchten afgeworden. Volgens de kapitein van de Minerva II, de Nieuwzeelander Mark Dexter, is er grote indruk gemaakt op de bezoekers.

De voor de gelegenheid van afval en zwervers gevrijwaarde Waterkant moet die indruk versterkt hebben. Hoewel het cruisetoerisme nog moet aanslaan, is de aanpak niet mis geweest. “De Surinamers zijn zo gastvrij en professioneel, hier komen we vast en zeker terug”, zegt Mark Dexter tegenover de Ware Tijd. Hij ziet de Nieuwe Haven, waar was aangemeerd, als een uitstekende startplek.

Suriname’s grootste haven zou zich uitstekend lenen voor het bedienen van cruisetoeristen. “Dit is één van de weinige havens in de regio waar passagiersschepen kunnen tanken, verse groenten en fruit kunnen inslaan, hun afval kwijt kunnen en vers water aan boord kunnen halen,” aldus Dexter. Maar waarschijnlijk is het de laatste keer dat cruiseschepen de Nieuwe Haven zullen aandoen.

Het moderniseringsproject start in april en volgens het havenmanagement zal er ook na de afronding geen ruimte meer zijn om cruiseschepen te accomoderen. Het project wordt grotendeels betaald door de Europese Unie. Nu is nog door de vingers gekeken om de toerismesector een duw in de rug te geven. Veel zal er dus niet terechtkomen van Dexters suggesties.


3 REACTIES

  1. Op dit bericht wordt niet gereageerd,how comes?
    Neen ze hadden liever gelezen,cruiseschepen,doen Suriname liever NIET meer aan.

    He he he,eindelijk gaat het gebeuren,Suriname wordt op d kaart gezet.


    Maak melding

  2. we zullen zin. we zullen zien. Het ministerie van TCT, die verantwoordelijk is voor het toerisme komt op dit ogenblik ongeveer 25.000 euro tekort om de surinaamse haven op te knappen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.