Home Onderwerpen Maatschappij Container voor weeshuis en blindeninstituut in Suriname

Container voor weeshuis en blindeninstituut in Suriname

8

Bestuursleden Gladys Makhanlal en Peer Hurkmans van ‘Stichting Samen Verder’ uit Veghel zijn de komende weken in Pamaribo. Daar arriveert de 40-voets container per schip met spulletjes voor onder meer het weeshuis Arya Dewaker, het blindeninstituut en de stomavereniging.

Het is volgens Makhanlal de bedoeling dat Samen Verder het weeshuis gaat opknappen: schilderen, gezelligheid creëren. Hurkmans: “We hebben verf, lesboeken, kleding, knuffels, spelletjes en nog veel meer. Echt, als je ziet wat mensen soms afgeven: fenomenaal!”

Het weeshuis is niet het enige doel dat de stichting steunt. “We hebben materiaal voor een blindeninstituut: 20 dozen brailleboeken en zelfs een brailletypmachine. Ook de stomavereniging helpen we. De mensen in Suriname hebben, bij gebrek aan beter, soms plastic zakjes aan zichzelf vastgetaped en durven nauwelijks naar buiten. Voor hen hebben we veel materialen bij ons” vertellen de twee tegen KlikNieuws.

8 REACTIES

 1. Prik
  Weer een aktie van de surneds ten behoeve van een - door de politiek in de steek gelaten - armlastige doelgroep in suriname. Bravo hoor. Laten we ons niks aantrekken van die zogenaamde echte surinamers die met een grote bek de surneds buiten de deur wensen te houden maar zelf niks doen om HUN Suriname vooruit te helpen.
 2. Ratio
  Was stichting Tamara ook zo bezig. De stichting is nooit aanwezig en liegt en bedriegt de boel. Ze zijn in Hoorn gevestigd, en als je hun belt om goederen opte halen zijn zij nooit op hun kantoor.Surinamers van minder allooi zijn ze.
 3. RAMON
  heel goed wat deze mensen doen en hoor je later dat de suri regeringhet heeft gedaan klootzakken ze doen al niets en willen naam maken weg met de regering
 4. Suriname
  Zijn er mensen of instanties die goederen kwijt willen tbv ziekenhuizen, het binnenland en kinderhuizen voor gehandicapte en revaliderende kinderen? Neen een kijkje op de site van Stichitng Karam ; www.stichtingkaram.nl
 5. chanta
  heel dankbaar werk. mijn moeder is opgegroeid in arya dewaker. mijn complimenten aan jullie.
 6. Get a life
  Ratio, ik heb vernomen dat de stichting in Hoorn niets doet voor het kindertehuis van dezelfde naam in Paramaribo. Enkele jaren geleden dreigde zelfs sluiting van het kindertehuis vanwege onvoldoende financiële middelen. Giften kunnen worden overgemaakt op rekening 59.29.57.098 (ABN/AMRO Amsterdam)t.n.v. de Stichting Kindertehuis Tamara te Flora (Par'bo)
 7. gladys
  beste mensen bedankt voor jullie lieve reacties omtrent het werk dat wij voor de sociale zwakkeren in sur kunnen betekenen vanuit de sur overheid hoef men daar niet veel'van te verwachten als verjaardagen van politicie met overheidsgelden wordt bekostig vraag ik mijn af en nog velen met mij zitten deze langevingers wel op de juiste plekken en of ze echt landsdienaren zijn voor welk belang staan ze dan ik zou nog veel meer willen typen maar de integere ned - sur weten wel beter hoe het daar gesteld is wij moeten niet vergeten dat de jeugd die in weeshuizen terecht komen nihiel kans hebben in de samenleving zij hebben al een achterstand in de sociale maatschappij de jeugd heeft daar geen toekomst althans niet voor een grote groep die ik bedoel wie wel een toekomst hebben dat zijn de langevingers want hun oude dag is rijkbeloond grt zoals velen daar "'eigen belang''
 8. Marjolein
  Beste Ratio en ´Get a life´, Ik heb ook vernomen dat de stichting Tamara zich los heeft gemaakt van het kindertehuis. (Wat eigenlijk zou moeten dienen als crisisopvang) Ruim 2 jaar geleden heb ik stage gelopen in Huis Tamara te Paramaribo. Tot mijn spijt heb ik ervaren dat corruptie tot in alle lagen van de bevolking terug te vinden is en dus ook binnen het kindertehuis. Donaties zijn natuurlijk heel mooi maar de kans was (toen) klein dat het ook daadwerkelijk allemaal aan de kinderen werd besteed. Ik weet niet hoe het nu precies geregeld wordt maar als men zeker wil zijn dat geld en producten ook daadwerkelijk bij de kinderen terechtkomen zou dit persoonlijk geheckt moeten worden. Zo ook voor andere doelen, containers zouden door een vertrouwd iemand persoonlijk geopend, leeggehaald en verdeeld moeten worden. Ik heb veel verhalen gehoord waarbij de inhoud nooit op de plaats van bestemming is aangekomen, helaas. Toch veel respect voor de mensen die zich het lot van de kinderen en andere mensen aantrekken en hier iets mee doen!! Vriendelijke groeten, Marjolein