Container voor weeshuis en blindeninstituut in Suriname

8

Bestuursleden Gladys Makhanlal en Peer Hurkmans van ‘Stichting Samen Verder’ uit Veghel zijn de komende weken in Pamaribo. Daar arriveert de 40-voets container per schip met spulletjes voor onder meer het weeshuis Arya Dewaker, het blindeninstituut en de stomavereniging.

Het is volgens Makhanlal de bedoeling dat Samen Verder het weeshuis gaat opknappen: schilderen, gezelligheid creëren. Hurkmans: “We hebben verf, lesboeken, kleding, knuffels, spelletjes en nog veel meer. Echt, als je ziet wat mensen soms afgeven: fenomenaal!”

Het weeshuis is niet het enige doel dat de stichting steunt. “We hebben materiaal voor een blindeninstituut: 20 dozen brailleboeken en zelfs een brailletypmachine. Ook de stomavereniging helpen we. De mensen in Suriname hebben, bij gebrek aan beter, soms plastic zakjes aan zichzelf vastgetaped en durven nauwelijks naar buiten. Voor hen hebben we veel materialen bij ons” vertellen de twee tegen KlikNieuws.


8 REACTIES

 1. Weer een aktie van de surneds ten behoeve van een – door de politiek in de steek gelaten – armlastige doelgroep in suriname. Bravo hoor. Laten we ons niks aantrekken van die zogenaamde echte surinamers die met een grote bek de surneds buiten de deur wensen te houden maar zelf niks doen om HUN Suriname vooruit te helpen.


  Maak melding

 2. Was stichting Tamara ook zo bezig. De stichting is nooit aanwezig en liegt en bedriegt de boel. Ze zijn in Hoorn gevestigd, en als je hun belt om goederen opte halen zijn zij nooit op hun kantoor.Surinamers van minder allooi zijn ze.


  Maak melding

 3. heel goed wat deze mensen doen en hoor je later dat de suri regeringhet heeft gedaan klootzakken ze doen al niets en willen naam maken weg met de regering


  Maak melding

 4. Ratio, ik heb vernomen dat de stichting in Hoorn niets doet voor het kindertehuis van dezelfde naam in Paramaribo.
  Enkele jaren geleden dreigde zelfs sluiting van het kindertehuis vanwege onvoldoende financiële middelen.
  Giften kunnen worden overgemaakt op rekening 59.29.57.098 (ABN/AMRO Amsterdam)t.n.v. de Stichting Kindertehuis Tamara te Flora (Par’bo)


  Maak melding

 5. beste mensen
  bedankt voor jullie lieve reacties omtrent het werk dat wij voor de sociale zwakkeren in sur kunnen betekenen
  vanuit de sur overheid hoef men daar niet veel’van te verwachten
  als verjaardagen van politicie met overheidsgelden wordt bekostig
  vraag ik mijn af en nog velen met mij
  zitten deze langevingers wel op de juiste plekken en of ze echt landsdienaren zijn voor welk belang staan ze dan

  ik zou nog veel meer willen typen maar de integere ned – sur weten wel beter hoe het daar gesteld is

  wij moeten niet vergeten dat de jeugd die in weeshuizen terecht komen nihiel kans hebben in de samenleving zij hebben al een achterstand in de sociale maatschappij

  de jeugd heeft daar geen toekomst althans niet voor een grote groep die ik bedoel
  wie wel een toekomst hebben
  dat zijn de langevingers want hun oude dag is rijkbeloond

  grt

  zoals velen daar “‘eigen belang”


  Maak melding

 6. Beste Ratio en ´Get a life´,

  Ik heb ook vernomen dat de stichting Tamara zich los heeft gemaakt van het kindertehuis.
  (Wat eigenlijk zou moeten dienen als crisisopvang)

  Ruim 2 jaar geleden heb ik stage gelopen in Huis Tamara te Paramaribo. Tot mijn spijt heb ik ervaren dat corruptie tot in alle lagen van de bevolking terug te vinden is en dus ook binnen het kindertehuis. Donaties zijn natuurlijk heel mooi maar de kans was (toen) klein dat het ook daadwerkelijk allemaal aan de kinderen werd besteed. Ik weet niet hoe het nu precies geregeld wordt maar als men zeker wil zijn dat geld en producten ook daadwerkelijk bij de kinderen terechtkomen zou dit persoonlijk geheckt moeten worden.

  Zo ook voor andere doelen, containers zouden door een vertrouwd iemand persoonlijk geopend, leeggehaald en verdeeld moeten worden. Ik heb veel verhalen gehoord waarbij de inhoud nooit op de plaats van bestemming is aangekomen, helaas.

  Toch veel respect voor de mensen die zich het lot van de kinderen en andere mensen aantrekken en hier iets mee doen!!

  Vriendelijke groeten, Marjolein


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.