vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOlie pijplijn Staatsolie Suriname lekt rivier in

Olie pijplijn Staatsolie Suriname lekt rivier in

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mrt – Aardolie uit de pijplijn naar Paranam is de Surinamerivier in gelekt. Dit meldt Radio 10. De Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, heeft de lek bevestigd, maar kan nog niet aangeven hoe ernstig die is. “We kunnen nog niets zeggen”, aldus Mas-directeur Robert Chin.

Staatsolie is bezig de schade op te maken onder toeziend oog van Mas-personeel. “Ik denk wel dat het onder controle is en dat er genoeg middelen in Suriname zijn om een eventuele spill in te dammen”, zegt Chin. Staatsolie heeft nog geen verklaring uitgegeven. Er is wel een persconferentie in het vooruitzicht gesteld. Via de pijplijn wordt industrieolie getransporteerd.

De pijplijn loopt van de raffinaderij te Tout Lui Faut, in Wanica, naar de aluinaardefabriek van Suralco te Paranam. De laatste keer dat zich een noemenswaardig ongeval heeft voorgedaan bij Staatsolie was in 2004. Als gevolg van de uitstoot van aardgas ontstond er brand op een boormachine in het Tambaredjo-veld te Saramacca. Enkele arbeiders raakten toen licht gewond.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Ze kunnen nog niets zeggen omdat ze de nohow niet hebben dit lek te dichten?
  Moeten ze eerst elders expertise vandaan halen?
  Ik hoop het niet baja, anders (met het bekende Surinaamse tempo) wacht ons een volgende milieu-ramp.


  Maak melding
 2. Wacht Staatsolie misschien op hulp uit het buitenland om te boel te repareren. Hebben zijzelf geen goede mankracht in huis die er kennis van hebben om de boel weer op orde te brengen.

  ramses


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES