dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSuriname ziet waarde natuur nog te weinig in

Suriname ziet waarde natuur nog te weinig in

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mrt – Suriname heeft nog te weinig besef van de werkelijke waarde die de natuur in zich bergt. Dit zegt directeur Wim Udenhout van Conservation International Suriname. Het momentum bij de instelling van het Centraal Suriname Natuurreservaat, CSNR, enkele jaren terug is dan ook onbenut gebleven. Onder meer economisch is veel misgelopen.

Toen het natuurreservaat met zijn ruim anderhalf miljoen hectare aan flora en fauna werd ingesteld in de jaren negentig, is voorbijgegaan aan de potentie. “Ik vind dat we onvoldoende hebben beseft wat voor waarde is gerealiseerd met de instelling van het CSNR”, zegt Udenhout. CSNR zou als merknaam gedeponeerd en benut kunnen worden, wat zeker in deze tijd zou aanslaan.

Vooral in de westerse landen maken mensen zich steeds meer druk om het rap verdwijnen van natuurgebieden. En dan garandeert Suriname als het ware de bescherming van een enorme massa natuur. “Natuurbehoud wordt onvoldoende tot uiting gebracht in economische waarde”, aldus Udenhout. Suriname doet er goed aan eens eindelijk een gerichte strategie te ontwikkelen.

Het in de VS gevestigde Conservation International is partner bij de instelling van het CSNR, dat ligt in het stroomgebied van de Coppenamerivier. Er worden maar liefst drie reeds decennialang beschermde gebieden met elkaar verbonden, namelijk de Raleighvallen, de Tafelberg en het Eilerts de Haangebergte. Het CSNR is tezamen met Paramaribo geplaatst op de Unesco Werelderfgoedlijst.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. CI is een wolf in schaapskleren. Het is vanuit het buitenland bekend dat ze een trojanhorse techniek gebruiken om toegang te krijgen tot de potentiele rijkdommen die onze bossen herbergen. Via bioprospecting zoeken ze chemischeverbindingen die ze in de farmaceutische industrie gebruiken om miljarden aan dollars te verdienen. Onderzoek van heeft uitgewezen dat het niet goedhartige mensen zijn die achter de schermen zijn bij CI maar deze farmacheutisch bedrijven die er niet voor terug deinzen om via list en bedrog toegang te verkrijgen tot onze bossen om dan, nadat ze bruikbare stoffen hebben gevonden, hierop een patent (octrooi) aan te vragen waardoor het land van herkomst (meestal weer de arme landen dus) naar een belangrijke inkomsten bron kunnen fluiten. Surinamers nu eindelijk word wakker…!!!!en bescherm onze rijkdommen want deze maffia praktijken zullen ervoor zorgen dat we altijd achter zullen blijven.
    Als je het nog niet geloofd, ga naar google en type in “Conservation International trojanhorse” en je wordt een stuk wijzer.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES