Surinaamse onderwijzers dreigen met protestacties

9

PARAMARIBO, 6 mrt – Protestacties van leerkrachten zijn niet uitgesloten als de regering de uitvoering van een nieuwe beloningsstructuur blijft uitstellen. Dit meldt de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, Fols. De leerkrachten weigeren nog langer geduld op te brengen.

Het Tjong A Hung-rapport waarin functies van ambtenaren opnieuw zijn geclassificeerd, moet maar eens eindelijk worden uitgevoerd. “Wij hebben de regering al genoeg ruimte gegeven om de afspraken over actualisering van de beloningsstructuur te realiseren”, zegt Fols-voorman Marcellino Nerkus tegenover de Ware Tijd. De drie maanden respijt die waren bedongen door de regering, zijn verstreken.

In november vorig jaar had minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken om het uitstel gevraagd na een eendaagse staking. Er werd een loonsverhoging toegekend van tien procent, die door de Fols werd aanvaard als voorlopige koopkrachtversterking. “Als het niet voor de Paasvakantie gebeurt, zullen wij ons ongenoegen op een niet mis te verstane wijze kenbaar maken”, aldus Nerkus.


9 REACTIES

 1. De ministers en parlementsleden hebben hun salarisverhogingen snel bekrachtigd bij wet en direct daarna uitbetaald gekregen. En de rest …? Die bekijkt het maar, laat ze maar wachten, met smoesjes uitstellen maar.
  Volk van Suriname, hoe lang pikken jullie deze zegening nog ?????????????????


  Maak melding

 2. WANNEER GAAN JULLIE EINDELIJK DE STRAAT OP trommel alle leerlingen op en ga de straat op want de vakbond doet even hard mee met de regering gooi deze regering omver en vraag om vervroegde verkiezing en kies bewust dit keer en geen boeven somo en brunsie mogen niet meer in de regering komen


  Maak melding

 3. Vene en trawanten. PRIORITEITEN STELLEN.
  Onderwijs is het fundament van het volk.
  In plaats van bij Amafo op feest te gaan, zouden jullie hier aandacht aan moeten besteden.
  Come on een beetje aktie gewenst.


  Maak melding

 4. waarom wachten tot de paasvakantie liever vandaag dan morgen alleen zo kan je ze aanpakken en deze regering moet naar huis ik kom jullie suporten


  Maak melding

 5. Als er een groep is, die ernstig is verarmd dan is het wel onze lerarenkorps.

  Bij mijn terugkeer in Suriname waren het deze mensen die in betere auto’s en of op deugdelijke motorrijwielen rondreden.

  Geef de mensen wat hen toekomt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.