dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlander adviseert Hof van Justitie Suriname

Nederlander adviseert Hof van Justitie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mrt – Een lid van de rechtbank van Maastricht, Nederland, zal het Hof van Justitie over efficiënter functioneren. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Ook de communicatie met het ministerie zal verbeterd worden. Er zal onder meer een projectdossier worden opgesteld en een werkplan.

Aanbevolen is een managementbureau in te stellen voor het Hof. De toch al druk bezette rechters hoeven zich dan niet ook nog kopzorgen te maken over budgettaire en administratieve aangelegenheden. Het komt allemaal de efficiëntie ten goede. “Want nu doet niemand het bij het Hof”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Ook logistiek en personeelsmanagement komen voor rekening van het bureau.

Santokhi hoopt ook dat de behandeling van sollicitaties van juristen voor het rechtelijk ambt sneller behandeld zullen worden. Acht sollicitanten wachten al geruime tijd op een reactie van het Hof. Ook is voorgesteld om ervaren juristen te identificeren en verkort op te leiden tot rechter. Vooral kleinere zaken als economische en verkeersdelicten kunnen dan aangepakt worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Ik hoop dat Suriname Boe tegen het Justitie advies zegt,In Suriname lost de politie alles op en niet als in Nederland.Suriname is een land van culturen en geen land van discriminatie.In Ned. heeft een ieder werk of een uitkering,en toch zoveel criminaliteit.Als een Surinamer een zak rijst pikt geef ik hem geen ongelijk.In Ned.Willen boeven rijk worden en daarom stelen .Maar in Suriname stelen ze om dat ze niets teverteren hebben.De blinde wil de gekreupenden adviezeren.Ze hadden toen al meer moeten doen voor hun kolonien,Alles is leeg geroofd en een land achtergelaten met een kut bedrag van 3,5 Miljaard .Trons wij Ned.Surinamer zijn ook klootzakken wat gaat Sur.Ons aan waar wij geen rechten hebben tenzij het door ons is opgebouwd en achter gelaten.Slavenij en koelie tijd is voorbij.


  Maak melding
 2. Als Ned. zijn best in het verleden had gedaan dan was er never nooit corruptie….dus als wij het niet zelf willen doen wie moet het, het wordt water naar zee dragen…of wij worden dommer en blinder gemaakt..no tiki joe ai loekoe.
  Tamara a kondre latie…swetie sranan wordt binnen de kortste keren bita sranan.

  Ga zelf ordentelijk aan de slag dames heren..anderen kunnen morgen van jullie leren..tapoe biete nanga bi-gie no boem..Bha..vies.


  Maak melding
 3. Santhokie heeft hiermee weer een zoveelste “certificaat van ongeschiktheid” erkend .Hij probeert die witte man weer hier te brengen om de Surinaamse justitie op die van Nederland te laten lijken,maar men vergist zich in 1 ding is: Wij wonen in Suriname en dat kunnen we merken aan de lonen die de hardwerkende inwoners van ons geliefd land verdienen.

  PS: Ik heb niets tegen Nederlanders zolang ze maar in hun land het voor het zeggen hebben,want zij weten tenslotte hoe ze het gedaan hebben om de Nederlander van vandaag zoveel fatsoen en netheid bij te brengen.


  Maak melding
 4. Als die witte mannen alles moeten bepalen waarom heeft Suriname dan nog een regering??

  In Nederland hebben die mannen het niet eens altijd voor elkaar en dan willen ze bemoeien in Suriname.

  Suriname moet gewoon hoge straffen uitdelen en dan heb je vanzelf veel minder criminaliteit in het land.

  Wetten 1 op 1 alles overnemen is ook geen oplossing,want in elke land is de situatie anders,maar ja is makkelijk en snel je werk uitvoeren,je spiekt bij de ander en dan maakt het niet uit of het goed is of niet goed is voor je eigen land maar je bent wel snel klaar en hoopt op een staande ovatie.

  Als Santhoki zo door gaat maakt hij zich zelf straks overbodig en nemen de witte mannen de boel over.

  Dus Santohki doe je eigen ding en kijk wat past in Suriname,jij heb zolang gewoond in Suriname dus je kan wel weten wat zou kunnen en wat niet.Die witte man kent de situatie’s in Suriname niet,in elke land gaat het er anders aan toe.

  Suriname moet Suriname blijven en het moet geen overzeese provincie van Nederland worden.


  Maak melding
 5. Alles wat Hollands is, is Surinamers een doren in het oog en toch.

  Zijn er werkelijk tussen al die rechtsgeleerden hier te lande geen mensen te vinden die werkelijk het recht meester zijn?

  Ook al komen ze uit andere gelederen, want dat is veelal het probleem.


  Maak melding
 6. Het gebaar van Nederland vind ik zeer praktisch.Het heeft niets te maken met de rechtspraak.De rechters hebben het laatste woord.Over de chaotische adm bij de rechtbank praat niemand erover.Maar ,wanneer er hulp komt vanuit Nederland dan hoor je pas de hanen aan het kraaien.


  Maak melding
 7. Kennis uit alle delen van de wereld is meer dan welkom in ons geliefde Suriname. Maar toch zou ik deze rechter eerst goed screenen voordat hij Suriname binnenkomt. Met name zullen we moeten controleren of deze rechter weleens met de zedenpolitie in aanraking is geweest. Dit zal wel niet leuk klinken in de oren van onze koloniaal geconditioneerde broeders: maar gezien recente onthullingen in Calimerostan is een degelijke screening natuurlijk broodnodig. En wie zich door mijn uitspraak aangesproken voelt, bedenk wel dat je als aangesprokene volledig hebt geaccepteerd dat alle Surinamers op schiphol als potentiele bolletjesslikkers worden gezien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES