Duitse studenten Nederlands op bezoek in Suriname

5

PARAMARIBO, 6 mrt – Drieëntwintig studenten Nederlands uit Duitsland zijn op bezoek in Suriname om onder meer de taalbeleving te ervaren. Volgens groepsleider Mattias Hüning is voor Suriname gekozen om een andere ‘setting’ mee te maken van het Nederlands. De nieuwsgierigheid van zijn studenten is absoluut gewekt.

“Suriname is zo gevarieerd en boeiend, er worden verscheidene talen gesproken en culturen in stand gehouden en toch wordt het Nederlands op behoorlijk niveau gesproken”, zegt Mattias Hüning. De studenten van de Vrije Universiteit Berlijn en de Universiteit van Leipzig zijn twee weken te gast bij het instituut voor de Opleiding van Leraren, IOL.

Verwacht wordt dat veel zal worden opgestoken op en buiten het eigen studiegebied. In Duitsland wordt het Nederlands bestudeerd door zo’n twintigduizend personen. “Het is handig twee talen te kennen in het grensgebied met Nederland, onder andere voor het vinden van werk”, aldus Hüning. Dat er zo goed Nederlands gesproken wordt in Suriname is een verrassing voor het grootste deel van de bezoekers.


5 REACTIES

 1. Mit nach, bei, seit, von, zu enz……….

  Durch, fur, gegen, ohne, um , bis enzzzzzzzzzzzzzz..

  Welke rij is derde en vierde naamval.
  Danke schon.
  p.s. Brunswijk krijgt bijles.


  Maak melding

 2. zijn dit ook niet potentiele vakantie- gangers voor Suriname. Laat hen ook het verleden van de duitsers in suriname zien. De vele duitsers welke in suriname zijn geweest hebben toch vele namen in suriname achtergelaten. De hoogduitse kerken, de GOSLAR, namen als Feurich,Smit,Seedorf en nog vele andere.

  Kom op su, voorwaarts.
  Thanks to Vene en vele anderen.


  Maak melding

 3. Duitse studenten Nederlands……
  ..in suriname voor taal beleving???
  …straks krijgen we nog bezoek uit
  …X-planeet MARS,,,,,

  Bitte, ehhh ich spreche nicht gut Deutsch
  Ah,,,,geen zorgen ze sprechen HOLLandisch
  …Was Hitler begraven of gecremeerd???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.