Geen afschaffing Surinaams visum Zuid-Amerikanen

14

PARAMARIBO, 3 mrt – Suriname peinst er voolopig niet over de visumplicht af te schaffen voor Zuid-Amerikanen. Dit stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buza. Het land is eenvoudigweg nog niet gereed voor afschaffing, afspraken binnen de Zuid-Amerikaanse Gemeenschap van Naties, Casa, ten spijt.

Weliswaar is een visumafschaffingsovereenkomst getekend met de rest van Zuid-Amerika. “Andere Zuid-Amerikaanse landen doen het wel, maar Suriname heeft reserveringen ingebouwd ten aanzien van het onmiddellijk implementeren van deze overeenkomst”, zegt Buza-topfunctionaris Robby Ramlakhan tegenover de Ware Tijd. Het reizen met slechts een ID-kaart of rijbewijs is voor Suriname nog niet aanvaardbaar.

Vooral wettelijk zijn er beperkingen. “Er zijn omstandigheden die maken dat wij onze grenzen niet zonder meer kunnen openstellen. Onze wetten erkennen slechts het paspoort als reisdocument en geen ID-kaart of rijbewijs”, aldus Ramlakhan. Casa strefet naar de vestiging van een Zuid-Amerikaans blok dat intensief samenwerkt op politiek, cultureel en technologisch gebied.


14 REACTIES

 1. Nu Sranang Paspoorten voor alle Surinamers die in het buitenland wonen. Visum zijn voor buitenlanders. Sranangmang zijn geen buitenlanders hoor.


  Maak melding

 2. Lees nr.3. denk aan dubbel paspoort voor de Sranangman.
  Dus leer begrijpen, weet je het toch niet, ga een half uur nadenken…maar denk nooit in het kwade. Succes.. Quacy


  Maak melding

 3. Oke dang Dewanand.Sranangmangs zullen altijd Sranangmangs blijven waar ze ook zijn,het is alleen jammer dat Suriname dat niet zo ziet.

  Ok,er zitten een paar f*cking bounty’s tussen maar die wilen toch niks meer van Suriname weten die zijn verwesterd en hopelijk rotten ze weg in Ptata.


  Maak melding

 4. Met de afschaffing visum open je de poort wijder voor de terroristen om te investeren in Suriname!!Saddam is al dood maar zijn dollars kan toch via via in Suriname komen.Of niet?


  Maak melding

 5. Su,ben jij dan niet verwesterd?Is dat dan zo erg als ik dat wel ben?(Even een quiz “zelfkennis”)
  Welke taal spreek en schrijf je.Welke jaartelling hanteer je?Hoe ga je gekleed?En wat voor voedsel gebruik je?Hoe verplaats jij je?Naar welke films kijk je?Welke boeken lees je(althans als lezen tot jouw bezigheden behoort).Naar welke muziekgenre luister je?Welke taal wordt er in die muziek gebezigd?Welke instrumenten worden er bespeeld?Waar heb je gestudeerd(althans ……..!)En dan noem je mij verwesterd.Foei!!!!!!!!!!!!!Ik heb slecht nieuws voor je:”IK BEN VERWESTERD,SINDS MIJN GEBOORTE!!!!”


  Maak melding

 6. Paramaribo was en is een Hollandse stad. Als je nederlands slecht is kwam en kom je niet aan de bak(op kantoor enz) Suriname is een westers land! Nu er veel aziaten komen gaat het anders lijken.In welke talen kan jij je ontwikkelen in Suriname? Juist, nederlands en engels straks potugees of spaans. Zuid-Amerika is westers!


  Maak melding

 7. Nr.9 Aboi,hoe kan men “zich hervinden” als men zichzelf nooit is “kwijtgeraakt”!Mensen die beweren dat ze niet ‘westers’ zijn moeten zichzelf juist hervinden.Suriname is een typisch voorbeeld van een westersland in Zuid-Amerika (eigenlijk is Suriname sterker nog qua bevolkingssamenstelling geen Zuid-Amerikaans maar meer een Caraibisch land).By the way,wat is jouw identiteit?Met welk continent vertoon je het meest gelijkenis qua gedrag(eetgewoonten,kleding,religie,manier van denken en leven)?Ben je dan Afrikaans,waaraan merk je dat?Of Aziatisch,waaraan merk je dat?Laat me niet lachen.Ik was,ben en zal altijd westers blijven;ik merk het aan zoveel om me heen;ik kan niet anders!!!!!
  P.S.Let goed op,ik heb het niet over de huidskleur,dat is een ander hoofdstuk.


  Maak melding

 8. Vreemd ik kom uit frans guyana ik ben een fransman als ik naar uriname wil dan moet ik wel een visum aanvragen. Ze meten met 2 maten die urinamers.


  Maak melding

 9. Suriname moet zijn grenzen dichthouden voor kapers aan de kust (zuid amerikanen.). Straks wordt het land overspoelt met goudzoekers die met het rijkdom ervandoor gaat e.d….Mensen die Surinaams bloed hebben moet het wel makkelijker gemaakt worden als dat het nu is.


  Maak melding

 10. Geen visum/verblijf voor surneds die in suriname zelf geboren zijn, in 2004; maar wel visum/verblijf voor chinezen die amper kunnen lezen en schrijven in het surinaams/nederlands. Daarom denkt ik wel 3 keer na voor ik weer eens naar suriname gaat wonen voor enkele jaren, ik heb mijn les geleerd. Ze mogen van mij suriname leeg plunderen, die buitenlanders, want inderdaad creolen denken niet verder na voor hun klein/achter kinderen. ze vinden het best dat alles wordt leeg geroofd..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.