woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBusiness plan laatste strohalm Surinam Airways

Business plan laatste strohalm Surinam Airways

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 mrt – Het business plan dat de SLM binnenkort presenteert, wordt de basis waarop een overlevingsstrategie zal worden uitgevoerd de komende periode. Dit zegt Clyde Cairo, waarnemend directeur van de SLM. Vlootvernieuwing, inkomstenvergroting en een personeelsbestand op maat zijn de sleutelconcepten.

Ingrijpende veranderingen zijn dringend vereist. “Zoals het eruit ziet, zullen we dit nieuwe boekjaar nog steeds onder rode cijfers presteren. Niet dat we schulden hebben, maar we kunnen nog net onze kosten dekken”, zegt Cairo tegenover de Ware Tijd. De MD-82 die wordt ingezet op regionale routes zal vervangen worden door kleinere jetvliegtuigen met capaciteit voor hooguit zeventig passagiers.

De Boeing 747-300 op de Mid-Atlantische route zal hoogstwaarschijnlijk plaats maken voor een Airbus A340 of een MD11. Inkomstenvergroting zal onder meer worden nagestreefd via samenwerking met andere maatschappijen. De aanpak van het personeelsbestand zal vooral gestoeld zijn op efficiëntie. “Belangrijk is dat de inkomsten groter worden en de arbeidsproductiviteit omhoog gaat.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

16 REACTIES
 1. Ik vertrouw dat heel ding niet..Ik moet jammer genoeg dit in mij zelfve constateren.

  Met schurken is vrij moeilijk werken, halverwege de rit zit jij met lege handen.


  Maak melding
 2. Clyde,
  jullie zijn sterk in het maken van opeenvolgende plannen. Echter worden ze nooit uitgevoerd. Denken jullie nou echt dat iedereen zich zand in de ogen laat strooien? Dit zijn m.i. de laatste stuiptrekkingen van de slm.


  Maak melding
 3. slm moet gewoon geprivatiseerd worden
  die nieuwe aandeelhouders maken er binnen 3 maanden een gezonde tent van
  maar dan verliest de politiek een speeltje en een patoe waar ze uit vreten


  Maak melding
 4. Ik snap niet dat de Ned.Surinamers zo over hun land praten.Het is jammer dat de de zogenaamde Surinamers, Suriname zo afkraken.Waarom gaan ze dan naar Suriname. Ik ben zelf een gepensioneerde KLM’r.
  ( Technische dienst ). Ik heb nog nooit een Surinamer over de KLM horen klagen. terwijl deKLM ook af en toe ook technische mankementen heeft.Het voordeel van de KLM is dat het altijd reserve vliegtuigen heeft en de SLM niet.IK vind het laf en ascio van de nederlanders die nog durven te zeggen dat ze Surinamers zijn.


  Maak melding
 5. Helaas Evert, helaas…moet ik tot mijn grote spijt concluderen dat Surinamers op dit forum (ik druk het nog zacht uit) alleen maar negatief zijn over Suriname. Ik weet niet of het bekrompenheid is of zo.

  Men ziet of wil het grotere plaatje niet zien en de eventuele gevolgen die onherroepelijk daaruit voortvloeien. Slechts negativiteit spuwen over het eigen is wat men waardeert.

  Een gedesillusioneerde Surinaamse jongeman.


  Maak melding
 6. evert, earl,
  we kraken het niet af, integendeel, we zeggen het kan beter en meer in ons voordeel
  als slm goedkoper gaat vliegen pakt ze alle klanten van klm en martin air af en de surinaamse economie krijgt een financiele injectie van 1 miljard per jaar als slm goedkope pakketten gaat verkopen ipv nu woekerprijzen waarmee front-loyalisten hun zakken vullen


  Maak melding
 7. nr 6/7..Evert en Earl als jij het niet begrijpt blijf rustig wachten kijken en lezen.

  Er wordt het meest geklaagd omdat die gasten niet te vertouwen zijn.. iedere cent als ze de kans krijgen wordt verduisterd.

  Men klaagt ook, om idioot geroep..als jij naar jaren kijk, is het van kwaad tot erger…moet jij begrijpen, en zij ook…..boeven bende…dat ze zijn ..en het maakt ze zo dom… “corruptie slaat denk vermogen kapot”.


  Maak melding
 8. Evert:”Ik heb nog nooit een Surinamer over de KLM horen klagen.” Hehe, think again!

  Earl: “Slechts negativiteit spuwen over het eigen is wat men waardeert.” Hmm, ik denk dat niemand het leuk vind om zijn of haar eigen land te kraken. Maar mr/mvr h heeft het gelijk. Om SLM winstgevend te laten draaien, moet er:
  1 geprivatiseerd worden. Corruptie wordt dan minder. Er wordt meer op de kosten gelet. Geen gratis vluchten voor vriendjes. Beter gelet op de performance.

  2 open markt, waar elk maatschappy de gelegenheid krijgt om de route van en naar ned (en ook andere delen van de aarbol) te mogen vliegen. Corrurentie maakt de service beter en de prijzen lager.

  Dan alleen zal SLM met winst draaien en beter voor een ieder die van en naar Sur gaat.


  Maak melding
 9. Ja, daar gaan we weer.
  Natuurlijk zijn we negatief maar dat mag niet gaan overheersen. Ook de KLM heeft ingrijpend moeten reorganiseren. SLM is nu aan de beurt. De twijfel die rijst is of het wel zo onpartijdig en efficient zal geschieden. De tijd en de economie zal het uitwijzen. Tekie njang is ondergang dat is zeker. Dus wij blijven benieuwd of deze honingpot van sommige elite een solvabel bedrijf wordt. Ze zullen moeten buigen of niet. Indien niet dan zitten we straks weer KLM te spekken want die gaan door.


  Maak melding
 10. en maar elke keer blijven doorklagen over de SLM!!!

  maar in alle 2 hoogseizoenen zit de 747 van de SLM PROPVOL!!!!

  rara hoe kan dat nou????


  Maak melding
 11. Een volgende corupte dans rond het SLM lijk lijkt in aantocht.Die nieuwe vliegtuigen gaan toch niet weer worden gekocht om zo weer njang te kunnen maken ten laste van die failliete SLM boedel?

  Willem Iema


  Maak melding
 12. eindelijk gaat mijn idee in uitvoering, de slm en de zakkenvullers zijn wakker geworden, zij weten heel goed dat een a380 te duur wordt, dus als nog kiezen ze voor a340..


  Maak melding
 13. SLM moet deze plan uitvoeren En snel!!!
  Anders kunnen ze het vergeten met al die concurrentie.
  Kijk naar alle “”ontwikkelde landen” hoe zij het doen. Precies zo!!!!En niet voor niets.Dit is de manier om te overleven!!!
  Doen!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES