Surinaams parlement keurt overheidsbegroting goed

1

PARAMARIBO, 2 mrt – De staatsbegroting voor 2007 is goedgekeurd door het parlement. Het wetsvoorstel is voltallig aangenomen door de coalitie en de oppositie heeft tegengestemd. Een motie waarin werd opgeroepen tot afkeuring van de begroting is verworpen door de meerderheid.

Met de goedkeuring is een eind gekomen aan de langst durende begrotingsbehandeling in Suriname’s parlementaire geschiedenis. De behandeling begon in december. Doorgaans duurt een behandeling niet langer dan een maand. Er moest vaker worden uitgesteld vanwege diverse oorzaken, waaronder het straatprotest van melkboeren tegen voorgenomen wijzigingen in de Melkwet.

Ook kon het gebeuren dat vergaderingen moesten worden uitgesteld door gebrek aan quorum. Uiteindelijk is de behandeling afgerond in een marathonzitting. De coalitie vond het welletjes met wat genoemd werd als pogingen van de oppositie om de behandeling te rekken. De interruptietijd tijdens spreekbeurten van ministers en parlementariërs was eerder al beperkt.


1 REACTIE

  1. Zij hebben hun njang patoe goed gekeurd.
    Rovers met pen, potlood en papier, en laten anderen met wapens, rond lopen.
    Rovers……..Schurken….Vtje bedankt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.