Hoger aansluittempo Energie Bedrijven Suriname

8

PARAMARIBO, 2 mrt – Het tempo waarin bedrijven en huishoudens aangesloten worden op het elektriciteitsnet moet drastisch omhoog. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. De wens is ook aangegeven in gesprekken met de leiding van de Energie Bedrijven Suriname, EBS. Het bedrijf zit met een aantal ernstige knelpunten.

Die belemmeren de voortgang, inclusief het plegen van her- en uitbreidingsinvesteringen. Weliswaar is de energietoevoer vanuit Paranam aanzienlijk toegenomen, dankzij onder meer de kredietlijn van India. Maar de aansluitingen stagneren vanwege gebrek aan geld voor materiaalaanschaf. Er is intussen een noodoplossing bedacht.

“Om de EBS in staat te stellen versneld materiaal aan te schaffen, heeft de regering besloten een lening beschikbaar te stelen”, zei Rusland in het parlement. De duizenden aanvragen voor aansluiting zullen nu in verhoogd tempo worden behandeld. Intussen wordt het bedrijf wel doorgelicht om na te gaan in hoeverre sprake is van een goede bedrijfsvoering. Het parlement wil betrokken worden.


8 REACTIES

 1. Hoe kan dat, de economie draait op volle toeren, maakt men mij elkedag wijs.
  Hoe kan jij mij dan nu, wijs maken dat jij geen geld (financiele) middelen hebt…Jonge ga weg hoor…vraag Vtje op te stappen en neem hem en Sartje mee.

  Ben of zijn jullie zware bedriegers uit heel Su.zijn verleden, nooit deze wreedaardige grap gehoord man.(alles gaat goed maar wij hebben niks)
  Puur gek zijn, anders niet.


  Maak melding

 2. als ik de berichten van ons enige energie bedrijf in Su op de voet volg, dan schaam ik mij dood voor het beleidt van dit bedrijf.

  Zij hebben totaal geen concurentie, paranam levert voldoende energie om de hele stad plus de nieuwe projecten van energie te voor zien. Wat mij bevreemd is dat ik als bedrijf mijn klanten laat betalen voor aansluitkosten en toch niet in staat ben om de mensen aan te sluiten is duidelijk dat er geen beleidt is.

  Ik kan mij dus niet voorstellen dat ik als klant volledig de aansluitkosten + materialen betaal en toch te horen krijg dat het bedrijf de matrialen niet kan aanschaffen. Wat is er dan met de duizenden klanten hun geld gebeurd die ze betaald hebben om aan gesloten te worden ????????????


  Maak melding

 3. Hoe kan men aan schurken vragen waar geld gebleven is.
  Bepaalde mensen geven altijd voorbeeld..zo is E.B.S een van..oplichters,schurken, boeven waar gaat het land naar toe…wordt het binnenkort weer een plantage ?

  Dankzij Vtje en kornuiten.


  Maak melding

 4. Waar is de dure lening van RBTT gebleven.Wat heeft EBS met dit geld gedaan.Chiragali oppakken en opsluiten.Er wordt vooraf betaald voor materiaal kosten en aansluitkosten.Materiaal wordt gekocht via stroman, die tien maal de kosten in rekening brengt.Samen wordt de buit dan gedeeld. Salarissen van EBS medewerkers vooral directie moet worden gehalveerd.Witteboordencriminaliteit


  Maak melding

 5. Het geld voor die aansluitingen is gebruikt om de directie salarissen en bonussen te getalen op westers niveau terwijl ze 3de wereld werk leveren. Er zijn ook geen consequenties voor hun wanbeleid/


  Maak melding

 6. Hoe kunnen ze nu Chiraqally nauw opsluiten als “STIEFVADER”van Vene?????
  Hij mag toch alles van Vene. Hij mocht de kas van de EBS toch via omweg “LEEGPLUNDEREN”


  Maak melding

 7. surinmamers,schaam je toch politieke knopendraaiers, jullie kunnen de surinamers wel bedonderen, maar jullie worden vaak op wtk doorgelicht door de buitenlanders (surinamers). Ze hebben deze politieke ratteplan al jaren door. Vene kijkt nog steeds door een bril van 1913.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.