zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname vindt Guyanese boorplannen voorbarig

Suriname vindt Guyanese boorplannen voorbarig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 mrt – Guyana is voorbarig als het nu al onderhandelingen begint over aardolieboringen in het betwiste zeegebied. Dit zegt minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. Net als Suriname moet netjes de uitspraak van het Internationaal Zeerechttribunaal, Itlos, worden afgewacht.

Het zou bepaald dom zijn van de Guyanese president Bharat Jagdeo om desondanks met de multinationals Repsol YPF en CGX Energy Inc. rond de tafel te gaan zitten. “Ik denk dat hij verstandiger is, want hij weet dat hij de uitspraak van Itlos moet afwachten. Wij doen dat ook”, zegt Kraag-Keteldijk. Volgens de Guyanese media gaat Jagdeo er nu al vanuit dat de uitspraak in Guyana’s voordeel zal uitvallen.

De reserves in het door Guyana betwiste gebied worden geschat op ruim vijftien miljard vaten ruwe olie. De Surinaamse marine heeft eerder een boortoren van CGX Energy Inc. verjaagd uit het gebied. Guyana is toen naar het Itlos gestapt. Suriname staat ook nu op scherp. “Natuurlijk houden we de zaak in de gaten. Wij gaan ervan uit dat als er iets gebeurt in dat gebied, de minister die gaat over de bescherming van onze grenzen, ons tijdig zal waarschuwen”, aldus Kraag-Keteldijk.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. “Ik denk dat hij verstandiger is, want hij weet dat hij de uitspraak van Itlos moet afwachten. Wij doen dat ook”, zegt Kraag-Keteldijk.

  wij zijn lekker passief dus verwachten we dat de ander dat ook doet, dream on minister en dit stuk vlees moet 15 miljard barrels olie voor suriname in de wacht slepen met deze naieve attitude


  Maak melding
 2. Jagdeo is niet zo dom als de Surinaamse minister. Dit is ook niet vooruitlopen op de situatie maar gewoon anticiperen op uitspraak die mogelijk in hun voordeel zal uitvallen. Suriname is in slaap gesust.


  Maak melding
 3. Ik denk dat de Guyanezen hun huiswerk al heel goed hebben gedaan, maar de Suri’s nog niet eens weten wat het huiswerk inhoudt.
  Mensen, dit wordt de zoveelste blunder van deze 3de NF regering en dus ook de hoogste tijd voor; of een revolutie, of een staatsgreep.


  Maak melding
 4. De surinaamse overheid is nog bezig hun tijd de besteden aan:
  – 100% controle.
  – welk volkslied vreemdelingen moeten kennen om surinamer te worden.
  – hoe ex-surinamers te weren uit suriname.
  Terwijl Guyana al plannen en beloftes maakt aan de grote olie maatschappijen indien er olie gevonden wordt. Omdat zij de enige zijn die de technologie hebben om het werk te doen anyway.
  Wie denken jullie krijgt het gebied toegewezen? Het is vrij duidelijk voor mij.
  En wanneer er eindelijk om hulp gaat worden geroepen van “surinamers” in het buitenland stel ik vene en ketelijk voor eerst te gaan bedelen om hulp van mensen die geen visum nodig hebben om naar suriname te komen.
  bijv. Guyanezen, Brazilianen, Trinidadianen etc. etc. Veel succes.


  Maak melding
 5. Die Jagdew heeft in verband met dit voornemen zijn lefer en marine flink aangespekt. Wij hebben ze van die horse-shoe kunnen verdrijven omdat wij toen nog over wat materieel beschikten.

  Hopelijk gaan wij niet pas reageren als die Guyanese vlag in Albina wappert.

  Give us the tools and we do the job!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES