Suriname verwacht weinig effect brandstofprijs

1

PARAMARIBO, 1 mrt – Er hoeven geen opzienbarende te worden verwacht of gevreesd van de aanstaande verhoging van de brandstofprijs. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De maandelijkse aanpassing van de prijs is dit keer omhoog vanwege de ontwikkelingen op de wereldmarkt. De vooruitzichten blijven goed.

Brandstof wordt weliswaar enkele centen duurder per liter, maar alles blijft onder controle. “Ik denk niet dat de verhoging grote invloed zal hebben op de economie”, zegt Marica. In februari was er nog een lichte verlaging aan de pomp. De prijs wordt periodiek bijgesteld sinds besloten werd de subsidies op te heffen. Critici hadden gewaarschuwd voor een gierende inflatie vanwege hogere transportkosten.

Volgens Marica valt het mee met de prijzen van goederen en diensten. HI voert regelmatig controles op winstmarges en verkoopprijzen bij de detailhandel. Ook worden weeginstrumenten gecontroleerd op deugdelijkheid. “De consument moet beschermd worden”, aldus Marica. Minister Hildenberg van Financiën zegt dat de opheffing van de subsidies stabiliteit en groei heeft helpen realiseren.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.