dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse studenten moeten meer extrovert worden

Surinaamse studenten moeten meer extrovert worden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 mrt – Studenten mogen zich wat meer extrovert opstellen in de situatie op school of op de opleiding. Dit stelt Ankie van Dijk, coördinator van een workshop voor studentendecanen. Het komt nog te vaak voor dat studenten problemen en frustraties voor zichzelf houden, wat uiteindelijk ten koste gaat van de studieresultaten.

Wanneer vanuit het opleidingsinstituut gereageerd wordt, is die aanpak dan ook veelal verkeerd gericht. De workshop moet ten minste een basis leggen voor een kentering. Bijstand komt van de Lerarenopleiding Amsterdam, Nederland. De rol van de studentendecaan moet meer tot zijn recht komen. “Er moet meer gebruik worden gemaakt van de functie”, zegt Van Dijk.

Dit betekent onder meer dat de vertrouwensrelatie verbeterd zal moeten worden. “Studenten zijn soms bang te praten uit vrees dat hetgeen besproken is, later buiten te horen is”, aldus Van Dijk. De doelgroep zal dan wel aangemoedigd worden om meer te praten, maar dat houdt ook in dat de garantie van geheimhouding er moet zijn. Aan de workshop nemen ruim veertig studentendecanen deel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Wat een flauwe kul om in Suriname te opperen dat studenten extrovert moeten worden!!!

  Surinaamse studenten zijn voldoende extrovert, echter beheerst en terughoudend in hun communicatie vanwege de rancuneuze docenten in het hoger onderwijs. En geef ze daarin maar eens ongelijk.

  Surinamers worden het liefst door elkaar vernederd, gekleineerd of gemuilkorfd. Dat is waar we trots, plezier en eer bij behalen. Niks werken aan een kritische generatie jongeren die het estafette stokje van de ouderen overnemen en het karwei van ontwikkeling verder afmaken.

  Nee, want kritiek is per definitie een grote mond krijgen en o wee de goden die de peergroups bij ons bevolken. Die zijn almachtig, alwetend en vooral misgunnend.

  Bedoeld wordt dat studenten assertiever moeten optreden, ook hierin zie ik niets. De studenten belangen zouden door invloedrijke partijen zoals parlementsleden en de regeringsministers of illustere voorgangers van de universiteit moeten worden bepleit.

  En docenten die hun baan niet kunnen relativeren, maar het zien als een goedbetaalde hobby moeten de laan worden uitgestuurd.

  Niemand is onvervangbaar!!!!!

  Je kunt van die groene studiekopjes met ambitie niet vragen of verwachten dat ze ook nog naast de studie het grote mensen gevecht moeten voeren om hun bestaansrecht te verdedigen.

  Stuutjes van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, niet voor niets is onze universiteit vernoemd naar Anton de Kom. Deze grote man uit onze geschiedenis werd ook door andere bespuugd en beschimpt, hij heeft zich niet laten muilkorven. Met waardigheid en tact heeft hijn zijn strijd gevoerd.

  Het verschil is dat Anton de Kom vocht tegen de blanken kolonisator, en jullie stuutjes moeten vechten tegen onze eigen mensen die zich verheven voelen vanwege een kennisvoorsprong. Beetje zielig, zijn ze!!!!

  Ook voor jullie geldt dat, wees stil tot je het papiertje hebt, met dat verschil. Kom jij straks wel op voor jou volgers aan de
  A de K U S.

  Wees stil en bereik je doel, een andere grootheid uit ons mensenbestaan heeft dat ook met groot resultaat voorgedaan.

  Mahatma Ghandi, heeft met zijn zwijgen en vreedzaamheid, de machtige britten op de knieën gekregen.


  Maak melding
 2. Alleen de student zijn aanwezigheid…gaat de ander irriteren en als hij mee kan komem en ook nog iets scherper is, dan is hij/zij WEG.
  Hij/Zij mag toch niet ….Hij/Zij moet waardeloos blijven.
  Het is systeem


  Maak melding
 3. Intelligentie zit niet op de schoolbanken…..
  Als we iets op school leerde, dan hadden we nog wat te vertellen….
  Ik heb genoeg tijd verspilt op de schoolbanken, en toch bleef mijn hoofd leeg.
  Now i’ve seen the great Light,….
  Die brande nooit door tot in die bovenkamer,
  omdat ik op het verkeerde spoor zat….

  Aan gebrek aan extrovertheid lag het niet,
  want juist daarmee stelde ik mij te veel open voor tegenwerkende krachten….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES