maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHonderden vreemdelingen zijn straks Surinamer

Honderden vreemdelingen zijn straks Surinamer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 mrt – Over niet al te lagen tijd mogen ruim driehonderd Chinezen, Guyanezen, Indiërs en Haïtianen zich Surinamer noemen. Dit meldt de Ware Tijd. Het ministerie van Justitie & Politie heeft wetsontwerpen ingediend bij het parlement om de naturalisatie te regelen. Een deel van de groep wacht al ruim vijftien jaar.

De rest betreft nieuwe aanvragen. Het parlement zal de aanvragen per geval onderzoeken. In de toekomst zal een strenger vreemdelingenbeleid worden gevoerd. “Er komen nieuwe richtlijnen voor naturalisatie. Ze zijn wel nog niet goedgekeurd, omdat de meningen verdeeld zijn. Maar de criteria zijn in het belang van Suriname”, zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie.

De wet op de Nationaliteit en het Ingezetenschap zal worden herzien. Het parlement wil aanvragen sneller afwerken. Er zal gekapt worden met de traditie om te wachten tot er honderden lopen. Bij vijftig kan al beslist worden. “Het is geen hamerstuk, maar je kan mensen niet te lang in onzekerheid laten”, zegt Jules Ajodhia, voorzitter van de parlementaire commissie voor justitie & Politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Ach man.. geef een Tjoekoe..als men na enkele weken gaat controleren zijn er plotseling 5000 Suri’s bij gekomen.

  No tiki ai loekoe, tamara joe latie.

  Hallo ze zijn ook nog te gebruiken als stem vee…50.000 tot 100.000 duizend china man..voor Tjonge jonge, drive them by Datsun.


  Maak melding
 2. Pure onzin, hadden de Surinamers het maar zo makkelijk gehad in een andere land.Sommigen hebben toen alles moeten verkopen daar om een schijnhuwelijk in Nederland te kunnen betalen toendertijd en toch was het niet zeker dat het positief zou verlopen.
  Gaat deze groep mensen ook zo een hoge belastingtarief moeten betalen??

  Denken ze wel na in Suriname hoe zie iets gaan regelen voor Surinamers die in het buitenland wonen en terug naar Suriname willen??

  Zo te zien is Suriname ook een land aan het worden die over weet ik veel hoeveel jaren geen eigen volk meer zal hebben,zoals Nederland.

  Nog ff en Suriname krijgt misschien ook wel een Schilderswijk waarin mensen uit misschien wel 200 landen op elkaar wonen.


  Maak melding
 3. Het wordt tijd dat er een toelatings- en naturalisatiebeleid wordt gevoerd waarbij sommige criteria worden gehanteerd van de VS en Nederland.
  Dan doel ik met name op een diepgaand antecedentenonderzoek, een cursus Nederlandse taal, kennis van de Surinaamse cultuur en normen en waarden.
  Bovendien moet de Surinaamse overheid een selectief toelatingsbeleid hanteren, waarbij uitsluitend hoogopgeleide en financieel draagkrachtige vreemdelingen worden toegelaten. Ongeschoolden, laaggeschoolden en bijstandstrekkers heeft Suriname niet nodig.


  Maak melding
 4. “mensen, om een klein land draaiend kunnen houden heb je 1.000.000 mensen nodig en dat is Suriname aan het aanvullen”

  Fuseren met Brits-Guyana misschien?


  Maak melding
 5. Er zijn mensen die niet willen werken in Sur. Ze doen niks anders dan heel de dag luieren. En als ze aan geld willen komen gaan ze roven, dat ik makkelijker om aan geld te komen. Daarom worden er mensen van buiten binnen gehaald die wel hard willen werken.


  Maak melding
 6. Ok dan Pedro jij heb gelijk,alleen vind ik dat Surinamers die niet geschoold of niet kapitaal krachtig zijn WEL terug moeten kunnen naar hun thuis.

  Lunga,met een klein land bedoel je Suriname???

  Nederland is is 5 tot 6 keer kleiner met ruim 16.000.000 inwoners en toch kunnen ze dat land niet draaiende houden.

  Suriname heeft niet veel mensen worden om draaiende te kunnen houden,Suriname heeft mensen met ballen nodig die een risico durven te nemen en niet dingen uitbesteden aan de eerste de beste land die met een volle zak geld langs komt en uiteindelijk miljoenen verdiend en maar een halve zak aan Suriname afdraagt.Zoals toen met die goudmijn.

  Surinamers hebben veel kennis en middelen om van het land een 2e Monaco te maken maar ze krijgen geen steun van de regering en die mannen zijn bang dat als ze falen geen stuiver meer hebben.

  Momenteel is Suriname het enige land op de wereld die het meest zuivere drinkwater heeft en de hele wereld de komende jaren ervan kan voorzien,waarom doet geen enkele Suriname daar iets mee??Het geld hebben ze wel hoor en anders doen ze het maar met zn tienen.

  Suriname wacht tot een witte man komt met een lening uit Nederland,dat water gaan exporteren zn lening afbetaald en daarna gaat genieten van zn verdiende miljoenen.

  Door dat export komt Suriname positief op de wereldkaart en niet door zo een Turkse miss verkiezing.

  Laat Suriname maar een goede en aantrekkelijke regeling verzinnen om Surinamers uit het buitenland terug te halen naar Suriname,want veel van ze willen graag terug en op die manier komen dan hoef Suriname ook minder vreemdelingen toe te laten.


  Maak melding
 7. nu pas snap ik die gasten in suriname. Ze hebben liever ongeschoolde Chinezen, Guyanezen, Indiërs en Haïtianen in suriname in plaats van Surneds. Surneds bevinden zich immers op een heel hoog intelligentie niveau en die laten zich geen rad voor de ogen draaien. Op deze wijze blijft eenoog geen koning in het land der blinden, neen hij wordt zo langzamerhand keizer. Maar ze vergissen zich want over niet al te lange tijd zijn deze Chinezen, Guyanezen, Indiërs en Haïtianen door hard werken de surinamers voorbijgestreefd. De surinamers zullen nog steeds blijven klagen dat ze in hun eigen land worden achtergesteld en zullen ze zich afzetten tegen deze groep net zoals ze het nu doen jegens de brazilianen. A tang so want mie takkie.


  Maak melding
 8. Wijze Bemoedigende Woorden Uit Gado Boekoe
  Klop, klop, klop…zijn er nog mensenkinderen
  aanwezig in deze tent.
  Ja, ja,ik ben het hor.
  Broeder Aiboi…de vreemdeling onder u.
  Op eigen bodem,,,,?
  Said you might trick me once
  I won’t let trick me twice
  Mi wani waka na….baka
  Mi wani waka na….baka
  de zon werd….als een
  rouwkleed en de maan
  werd helemaal rood als…
  Sur als Ark gebruiken?


  Maak melding
 9. Wat zijn dan al de duizenden chinezen in Suriname?
  Gasten?
  En betalen ze belasting?
  Of gaat al het inkomen uit de winkels linea- recta het land uit voor de eigen chinese doeleinden!


  Maak melding
 10. Wat een gezeur van de Surinamers!
  Zelf zijn ze overal op de wereld gaan wonen, maar als niet-Surinamers zich in Suri willen vestigen, tijdelijk dan wel blijvend, dan breekt de hel los.
  Zelf willen ze dat voor hen in den vreemde de rode loper wordt uitgerold, maar de vreemden in Suriname moeten eruit!
  En dan wordt er beweerd dat Surinamers gastvriendelijke mensen zijn.
  Surinamers zijn de meest egoistische mensen die deze aardbol mogen bewonen.
  Uitzonderingen wederom buiten beschouwing gelaten.

  En de meest ontwikkelde en intellectuelen vind je alleen onder de Surinamers.
  Ze zijn zo intellectueel dat geen enkel ander volk aan ze kan tippen.
  Maar ondanks dat Suri´s de best ontwikkelde hersens van heel de wereld bezitten, kunnen ze Suriname niet tot ontwikkeling brengen!

  So Sad!


  Maak melding
 11. De surineds zijn geen werkpaarden.Ze houden slechts van feesten en veel blinkblink.SU.zit niet op deze mensen te wachten.Jawel,als toeristen zijn ze natuurlijk welkom,maar meer niet.De nieuwe surinamers willen er tenminste voor het nieuwe vaderland werken of zich in de handel begeven en bovenal..ze zijn zeer gemotiveerd.Ze zijn meer dan WELKOM…..


  Maak melding
 12. 400 jaar….kan jij dit nadoen nr 14?
  onder de omstandigheden van toen, zou je dit in géén dag overleven….
  Handel die op hebzucht en uitbuiterij is gebasseerd, brengt niemand ergens naar toe, dan alleen maar nog sneller naar het eindklok,….
  Nr 14 …..VADERLAND????…….
  Alleen als jij jou SCHEPPINGSverhaal ONTKENT of niet kent verzin je zoiets!!!
  Vergeet nooit waar je oorspronkelijk bent gecreërd….
  Probeer jij jezelf in de schoenen van een ander te stoppen nr 14?
  Jij bent duidelijk niet trots op je Werkelijke Ware Vaderland. Het benoemen van Sur als Nieuwe Vaderland is zelfontkenning voor jezelf? Door jezelf elders te vestigen verandert er niets aan waar je oorspronkelijk vandaan komt.


  Maak melding
 13. Ik ben zelf in Su geboren en voel veel voor mijn land maar niet gerund onder gangsters, zogenaamde democratie en een visieloze gemeenschap, ik heb grote plannen maar weet niet of het aan het goede adres is..dat zal energie en tijd kosten, en geld. En dat is er helaas nog niet. Maar ik vrees dat Su niet beter van al die luk-raak binnengelaten emigranten stroom afkomt, geleerd of niet!! het is zeker voor politieke redenen, sinds wanneer denk elke regering echt aan het land en hun mensen, read your histories and educate yourselves, teng fo poko no de moro yere! je zal zien oeng sa teigi mie baka! en ow kong djie deng, alleen sex, drugs & r&r..vertrouw niemand dan jezelf, vergeet niks en wees niet zo lui en zwak, alla echte sranangmang oeng bondroe a wang fos a latie! je bent gewaarschuwd, het begint/begon toen/nu al, en als altijd doen ze alsof we niet weten, .. :>)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES