maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieParlement Suriname bezorgd om nieuwe misdaadgolf

Parlement Suriname bezorgd om nieuwe misdaadgolf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 feb – De reeks gewelddadige roofovervallen van de afgelopen dagen geven reden tot zorg. Dit stellen parlementariërs van zowel de oppositie als de coalitie. Dat burgers er het leven bij moeten inlaten is nog het ergst. Van de regering wordt een gepast antwoord verwacht.

Goede raad is duur. De rovers maken er een gewoonte van bliksemsnel toe te slaan en dat liefst op de meest onverwachte momenten. In het meest recente geval is een winkelier in zijn woning overvallen bij het krieken van de dag. De man is in koelen bloede neergeschoten en zijn vrouw verwond. Geld en sieraden werden meegenomen. “Wat we steeds horen is dat de regering bezig is”, zegt parlementariër Kenneth Moenne van de NDP.

De relatieve rust van de afgelopen tijd is nu slechts schijn gebleken. Het is dan ook tijd voor het groffer geschut. De criminelen moeten worden bediend van een gepast signaal. Met verzachtende omstandigheden hoeft niemand nu aan te komen. “Er is geen enkel argument voor het doodschieten van iemand in huis”, zegt Radjkoemar Randjietsingh van de coalitie. Hij pleit voor toepassing van maximale straffen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Als je alle drugscriminelen oppakt dan gaan mensen naar alternatieven zoeken.

  Dit is het gevolg van sandoppie optreden.

  Sandoppie, drugsverkopers zorgen voor economische voorruitgang. ZE creeren banen en stabiliseren je munteenheid.

  Jou saka saka pinadoppie e miki sranang sungoe moro..

  DOe het omgekeerde. pak moordenaars etc op i.p.v. drugsbaronnen.


  Maak melding
 2. Die misdaad wortelt al enige tijd in D.N.A., -afgelopen weekeinde was het weer eens zo ver-, en toch wordt daar tegen niet opgetreden.
  Goed voorbeeld doet goed volgen.


  Maak melding
 3. Je hoeft niet 3 keer te raden wie de daders zijn?
  Het is algemeen bekend in suriname.
  Grof geschut had men allang moeten gebruiken men wacht totdat er doden vallen.
  Zelfs in het nationale assemblee worden deze gruweldaden goed gepraat omdat bepaalde groepen geen ontplooi-ings kansen hebben gekregen.
  Hebben andere bevolkingsgroepen dat wel gekregen?


  Maak melding
 4. Het is een chronische probleem aan het worden, die al jarenlang plaatsvindt, de regering weet uit welke hoek deze overvallen, moorden, verkrachtingen komen maar doet er niks of te weinig aan. Het zijn de hindoestanen die meestal slachtoffers van deze duivelse criminelen worden. Voor zulke criminelen zou ik het liefst de doodstraf willen zien.

  Mijn advies aan de regering is: probeer je binnenlandse terorristen eerst aan te pakken voordat je je druk gaat maken voor de internationale terrorist.


  Maak melding
 5. Wat zullen de toeristen wel niet denken!!!!!
  Jammer dat Suriname zo’n verzwakte regering heeft. Het wordt tijd dat er weer een nieuwe regering komt, maar dan wel vers bloed. De oude garde gaat helaas niet mee met de tijd. Wij blijven maar in een vicieuze cirkel.


  Maak melding
 6. Krokodilletranen daar in de assemblee. Gewoon zand in ogen strooien van de kiezer.
  Als de machthebbers hier iets aan wilden doen was het reeds lang gebeurd.
  Hindoestanen hebben dit aan zichzelf te wijten. Komt ervan als je een laf en verdeeld volk wilt blijven.
  Alle overige bevolkingsgroepen hebben reeds lang de rijen gesloten.
  Ik zie deze bosnegers Javanen of stadsnegers overvallen. dan komen ze van een andere kermis thuis.


  Maak melding
 7. santakki houd zich bezig met andere dingen zoals in het leven roepen van commissies, het tekenen van verdragen etc. en nog meer van dat SHIT!Kan iemand ALsTublieft mij infomeren wat deze mafkees a la redimusu heeft ondernomen m.b.t. de veiligheid. In het informatie programma”tegenlicht” kon die lamlul niet eens goed uit zijn woorden komen.


  Maak melding
 8. Wie houden de assemblee leden voor de gek?
  Over een paar dagen gaan ze gweoon met hun dagelijkse bezigheden (niets doen) verder.
  Gewoon kiezersbedrog.
  Hindoestanen in Suriname verenigt u anders worden jullie langzaam aan uitgeroeid.


  Maak melding
 9. Ik zou graag zien dat er bij bewindspersonen overval werd gepleegd en er doden te betreuren zou vallen en dat er dan “MISSCHIEN”, mensen als Santokhi en Punwasi “die er alleen maar blijven praten”iets eraan gaan doen. Of men moet “het volk”,het recht in eigen handen nemen en bij minste en geringste “de plegers” doodschieten. Het wordt tijd dat de “BURGER”iets gaat ondernemen!!!!!!!


  Maak melding
 10. Nr 10 Anjoemara wat weet jij..en waarom moet je liegen.
  Als je niet makkelijk met iemand vrienden wordt..moet er geen vuiltje aan de lucht zijn…dus weet wat je uit staat te schreeuwen/kraaien…ben je gek of zo..of weet jij geen bal..Domoor, leugenaar dat je bent…Rovers moet men direct doden..echt wel, direct…men kan werken, als dat niet lukt loopt men naar de regering zij moeten voor arbeid zorgen maar geen….ROOF…incl MOORD.


  Maak melding
 11. Doodschieten als ze je op het erf aantreft. En idioten geen geld thuis houden. Daarvoor heb je de bank.Het kan niet zo zijn dat ze je doodmaken en ook het geld meenemen.


  Maak melding
 12. De rovers mogen de “Bevrijdingsraad” bedanken.
  Nogmaals dankzij de Bevrijdingsraad die zulke domeren ooit aan de slag gezet heeft..dit is nu de beloning..VLOEK..


  Maak melding
 13. Wat een domme reactie nr.15.
  Harry of ben jij misscchien de moordenaar, want je draagt een motief aan dat tot moorden heeft geleid.
  Waarom dan geen moorden omdat Gilds nog vrijzwabbert.
  Hindostanen neem het heft nu en onmiddellijk in eigen handen, Het is meer dan genoeg geweest, dat men het op jullie heeft voorzien.
  Ben geen voorstander van de doodstraf, maar zoek de daders op en hak ze handen, de benen en de ballen af, zodat zij nooit meer kunnen moorden en verkrachten.
  De moordenaars zijn geen mensen met een geweten maar ze zijn nog minder dan beesten.
  En de beschaving van Suriname holt alsmaar verder achteruit.
  Santhoki ik had vertrouwen in je, maar helaas jij laat het ook afweten!

  So Sad!


  Maak melding
 14. Waar moet ik beginnen wat heeft binnelandse terroristen ermee te maken Mr/Mw zwijger. Het is geen toeval dat hindoestanen worden overvallen. De hinsoestanen zijn de grootste drugs dealers in suriname en in NL en je mag het beste ontkennen maar de waarheid is hard om te horen. en betreft het surinamse regering ik ben net pas 29 jaar en ik woon in NL en afgestudeerd al een tijdje. Ik wil best het land helpen om vooruit te gaan. Ook wordt tijd dat de ouderen de weg vrij maakt voor ons jongeren die zoveel willen doen voor ons land. maken jullie de weg vrij voor ons jongeren voor dat wij het afdwingen met geweld zoiets proberen wij te voor komen maar ja. zelf bouterse moet de weg vrij maken en zijn mond dicht houden.
  Afz Dean


  Maak melding
 15. anjoemara wil jij een burger oorlog in suriname hebben met hindoestanen verenigt jullie. aan zoe iets moet je helemaal niet eens denken. Zoek een denk en zoekt een antwoord denk en zoek geen problem.

  wat ik wilde zeggen dont think about the problem think about answer to solve these problem.

  afz dean


  Maak melding
 16. Gewoon de doodstraf van kracht laten worden.

  De eerste 2 -….3 rovermoordenaars , en dan is het over.

  De Santo Boma gevang moet een werkkamp worden.
  Ma ook 1 studiekamp, zo te zeggen een detentie-campus , waar men kan werken en studeren.

  Suri heeft mogelijkheden zat , de gevangenen kunnen hun eigen rijst telen, hun eigen groenten verbouwen en hun eigen vee begeleiden en het gras zo groen als groen maar kan zijn, kweken.

  De beesten zitten in de regering en in het DNA gebouw.
  Wat toepasselijk is die naam , DNA gebouw.

  Vriendelijke groeten,……….


  Maak melding
 17. Hallo granripper,

  Als je heb gestudeerd dan weet je wat het woord terrorist betekent of ga anders in de woordenboek kijken. Elk mens hoort met zijn poten van een ander af te blijven of je nou drugsdealer ben of zwerver. Zo te zien keur jij de daden van deze moordernaars goed, door te zeggen dat de hindoestanen het aan hun zelf te danken hebben.


  Maak melding
 18. Beste Granripper,
  Heb jij een oplossing?
  Wat heeft overleg, shanti-politiek, steeds maar weer verzoening gebracht?
  We worden door deze bosduivels gewoon uitgelachten want ze weten ook dat hen de hand boven het hoofd gehouden wordt door de regering. Lees dagblad Suriname en zie wat Parmessar zegt. Belangrijke issues als stijgende criminaliteit wordt gewoon doodgezwegen daar in de assemblee.
  Zolang de Hindoestaanse bevolkingsgroep niet in staat is om één vuist te maken zal niemand en dan ook niemand rekening met ze houden. Zo zijn mensen nou éénmaal.
  De andere bevolkingsgroepen zijn beter verenigd en hen overkomt relatief minder sores.
  Je bent pas droog achter je oren en moet nog veel ervaren in dit leven. Dus luister en denk eerst voordat je iets uitkraamt.
  Succes met je pogingen in Suri. Hopelijk wordt je niet binnen de kortste keren ook corrupt en sta je stevig in je schoenen want dat is wat het merendeel overkomt anders, als je idealistisch blijft, keer je uit teleurstelling vrijwel snel weer terug.


  Maak melding
 19. DE daders afschieten en niet begraven want dan krijg je vervuiling van de grond en water.
  Gewoon ergens op de julianatop dumpen en laat de aasgieren van het rottevlees genieten vicieuze cirkel natuur geeft en neemt.


  Maak melding
 20. een van de domste reaktie is van piko , ik vind dat men in suriname met alle middelen die hun beschikbaar is dit telijf moeten gaan en de scholing is ook een belangrijke onderdeel in de oplossing en een sociale vangnet om mensen die het niet kunnen redden te helpen daarna zo keihard mogelijk optreden .er is een iemand die deze moreel verval in de hand heeft gewerkt dat de man die zijn grote smoel vol heeft over nationale kabinet .


  Maak melding
 21. En toch verwelkomt Suriname nog meer criminelen,de turkse maffia is er al,sommige brazilianen zijn ook niet de allerliefsten,er lopen er zelfs al marokkanen rond en ga zo maar door.Kijk wat die gasten in o.a. Nederland,Belgie en Frankrijk uithalen.

  Waarom denk je dat Wilders zo een hekel aan ze heeft en veel aanhang heeft in Nederland,omdat die mensen precies doen wat ze willen.
  Wilders heeft in dat gelijk en ik vind dat Suriname ook zo iemand nodig heeft.

  Wat ie over religie enz zegt is hij niet goed wijs maar wat criminaliteit betreft heeft hij goede iedeën.
  Ik ben een Surinamer dus mij mag hij ook niet zo.

  In plaats van die mensen toe te laten wat nog meer en andere vormen van criminaliteit met zich mee brengt kan je liever de grenzen gesloten houden voor ze en werken aan de criminelen van Surinaamse afkomst.
  Laat je ze toe dan kan je ze later niet meer in de hand houden,dan is het eigen schuld dikke bult.

  Werk eerst aan de Surinaamse criminelen,zorg dat er geen roof meer nodig is en dat iedereen een dak boven het hoofd heeft,een baan en elke dag eten.

  Let op ik ben het niet eens met wat Wilders over andere geloven enz zegt want ik heb zelf een andere geloof dan hij.
  Je moet niet spotten met een ander zn geloof.


  Maak melding
 22. Beste Zijger Je hebt gelijkt elk mens hoort met zijn poten van een ander af te blijven of je nou drugsdealer ben of zwerver. en voor jouw informatie keur ik deze daden en moorden af. Het is wel jammer dat hindoestanen meestal slachtoffers van deze criminelen worden. maar je moet zich afvragen hoe dat komt. de surinamse bevolking hebben deze regering gekozen.
  Al jaren komen deze regering de surinamse bevolking te kort meest van hun denk allen aan zakken vullen. Ik vindt dat de ouder nu wel tijd moet vrijmaken voor ons jongere om het ook te proberen ze kunnen wel wat advies geven maar een rol in de regering niet. als wij jongeren het niet probeert zullen wij het nooit weten als suriname nog te redden valt. zeggen ja hebt je en nee kan je krijgen.


  Maak melding
 23. Anjoemara vind je dat als de Hindoestaanse bevolkingsgroep een vuist maakt dat het een oplossing is.Probeer geen problemen uit te lokken als je het kan voorkomen doe het dan. Criminaliteit wordt gewoon doodgezwegen daar in de assemblee. Maar volgens mij zijn er toch genoeg hindoestanen in het assamblee en niemand zegt wat. Zoals jullie al weten correptie komt van allekanten. Vechten moet de surinamse bevolking doen als men wil dat de surinamse regering naar hun willen luisteren. De surinamse bevolking hebben hun daar gezet dus kunnen ze hun ook zo gemakkelijkt buiten zetten.


  Maak melding
 24. en voor mr zwijger een terorrist schiet niemand dood voor een klein beetje geld of goud hooooooooooooor dat had je moeten weten.
  volgens mij moet jij in de woordenboek gaan kijken.

  maar ja peace out


  Maak melding
 25. Granripper terrorist is mischien inderdaad niet het goede woord. Jij heb veel gestudeerd, zou jij mischien een goede woord weten van een groepje gewapende mensen, die een hele stad onveilig maken, niet bang zijn om voor een paar centen te moorden, verkrachten, stelen, geen moraal hebben, en het vooral op een bevolkingsgroep gemunt hebben, waar de mensen terechte angst voor hebben, hun dagelijkse leven erdoor beinvloed worden, s’avonds durven ze niet op straat en zelfs in je eigen huis voel ze zich niet veilig. Wat zou in hemelsnaam het goede woord zijn voor deze groep misdadigers i.p.v het woord terrorist, mischien vliegende kunstgebitten ofzo, ik weet het niet.???.


  Maak melding
 26. Zwijger,

  Je hebt volkomen gelijk jou betoog is tevens ook mijn betoog.
  Het is een geraffineerde vorm genocide weet je nog in oeganda (idi amin) de aziaten zijn verkracht, vermoord en verjaagd. Deze tendens zie je ook in suriname. In de nationale assemblee wordt door de abop van brunseijk dit heel geraffineerd aangemoedigd.


  Maak melding
 27. Beste mensen,

  Het verheugt mij te lezen dat jullie in Suriname wat betreft de roofovervallen in grote lijnen met elkaar eens zijn. En toch biedt dit geen oplossing. Waarom?

  Het is een schande dat hindoestaanse vrouwen en meisjes op brute wijze verkracht worden in hun eigen huis. Ze zijn voor de rest van hun leven veroordeeld met dit leed en verdriet.

  Gewelddadige roofovervallen vaak met dodelijk afloop zijn dagelijks praktijk in Suriname voornamelijk onder de hindoestanen. Terwijl de top-man bij Justitie de heer Santokhi, notabene een hindoestaan is, dat geeft toch wel enigszins te denken. Hoe zou hij optreden als het om zijn naasten zou gaan? Het is een feit dat solidariteit en eenheid onder de hindoestanen ver te zoeken is als ze er zelf maar beter van worden, een groot voorbeeld was Lachmon.

  Meestal komen de daders er mee weg, des te meer reden om de praktijken voort te zetten. Kortom de regering voedt het crimineel gedrag.

  Het is schrijnend dat alweer een roofoverval het leven heeft gekost aan een Nederlandse toerist. Een vader, die een vrouw en twee kleine kinderen achterlaat. Dit moet een signaal zijn dat Nederlanders evenmin veilig zijn in Suriname. We kunnen niet meer spreken van een interne aangelegenheid, steeds vaker zijn Nederlanders het doelwit van roofovervallen.

  In Nederland is er altijd wel iemand in je omgeving, familie of kennis die er mee te maken heeft gehad tijdens zijn/haar vakantie in Suriname.

  Hele mooie en indrukwekkende woorden van Santokhi maar dat levert niets op! Oog om oog tand om tand, hang ze maar aan de walg, hoezo mensenrechten voor de daders en al die slachtoffers die er zijn gevallen, waar blijven hun rechten.

  Deze issue betreft niet alleen Suriname ook de veiligheid van de burgers van Nederland zijn in het geding, het hoeft niet zover te gaan dat Nederland zijn burgers moet afraden naar dat land af te reizen, maar er zullen toch maatregelen getroffen moeten worden om dit soort incidenten die structureel zijn geworden te voorkomen.

  Radha


  Maak melding
 28. Het beste is
  om die bosapen af teschieten en te begraven acher in je erf en er niet meer over praten.
  Ik heb er inmiddels al 3 in mn erf.(3 mislukte overvallen).
  Neem het heft in je eigen hand.

  gr.Radjesh


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES