Onderzoek tegen Surinaamse districtscommissaris

3

PARAMARIBO, 28 feb – Er loopt een justitieel onderzoek tegen districtscommissaris Rudi Vyent van Paramaribo-Noordoost. Dit meldt de WareTijd. Vyent die in functie blijft is door een burger aangeklaagd wegens “onbetamelijke bestuurlijke praktijken.” Hij zou wettelijke procedures hebben genegeerd bij het verstrekken van een vergunning aan het bedrijf Carliner.

Onder meer zijn de buurtbewoners niet gehoord. Volgens de burger, Johan Falix, zijn steeds verkeerde data gepubliceerd, waardoor hij op het verkeerde been werd geplaatst. Er kon niet voldoende gebruik worden gemaakt van het recht om bezwaar aan te tekenen tegen de afgifte van een vergunning. Carliner heeft in het centrum van Paramaribo een moderne autoherstelwerkplaats opgezet.

De opening werd uitgesteld nadat Falix publiekelijk bezwaar had geopperd. Hij vreest voor onder meer geluidsoverlast. Volgens Carliner zijn voldoende voorzorgsmaatregelen getroffen om overlast te beperken. Vyent zei eerder dat er niets aan de hand was en dat Falix maar een dwarsligger was. De bezwaren werden met een pennenstreek weggewuifd en Falix schakelde de justitie in.


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.