dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameDNP-2000 ziet regering Suriname afbrokkelen

DNP-2000 ziet regering Suriname afbrokkelen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 feb – De huidige regering toont tekenen van verval. Dit stelt oud-president en politiek leider van DNP-2000 Jules Wijdenbosch. Suriname heeft zwaar te lijden van de huidige besluiteloosheid. “De zaak is uitzichtloos, armoede is manifest en structureel”, aldus Wijdenbosch. De partij moet zich daarom voorbereiden op overname van de regeermacht.

“De strijd om de omwenteling te brengen, begint nu”, zegt Wijdenbosch. Op geen enkele manier blijkt dat president Venetiaan nog controle heeft over zijn regeerteam. Elk ministerie is een politiek eiland, dat voor zichzelf uitmaakt wat er van ’s alnds ontwikkeling komt en wat niet. Er is sprake van afwijkend bestuurlijk gedrag per ministerie met als gevolg een ernstige gezagscrisis.

De crisis is terug te leiden naar de verkiezingsuitslag van 25 mei 2005. Het Nieuw Front heeft toen koste wat kost de regeermacht willen behouden, ondanks een vernederende afwijzing door het electoraat. De geforceerde bonte coalitie van maar liefst negen politieke partijen wreekt zich nu. Hoe de macht zal worden overgenomen en welk beleid zal worden gevoerd, liet Wijdenbosch in het midden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. de dag van de waarheid, is duidelijk inzicht, het is nu maar afwachten wanneer de zittende regering de laan wordt uit geschopt, of dat het volk in opstand komt , geduld is een schone zaak , wie het laatst lacht , lacht het best, honger en armoede ,gaan niet samen gepaard, dat is een feit.


  Maak melding
 2. Beste Wijdenbosch dank zij jou hebben we een mooie brug. Maar hoe zit het met de verkeer, er is bijna geen voetpad, geen fietspad. Verkeer op zijn kop. Nederland en de rest van Europa rijden ze rechts en Suriname links. Ik heb bijna zelfs een aanrijding veroorzaakt. Het gaat zelfs verkeerd met het oversteken. Je heb geleert eerst naar links en rechts te kijken en in andere landen weer anders. Hoeveel doden moeten nog vallen. Wanneer krijgen de Surinamers die in het buitenland wonen ook een Surinaamse paspoort. Waarom moeten de ouderen veel belasting betalen. Waar blijft de gratis ziekenfonds kaart. Visum is voor buitenlanders bedoeld en niet voor de Sranangmang.


  Maak melding
 3. Met bosje aan het hoofd gaan jullie allemaal weer het bos ingedrukt worden. Kennen jullie nog de 400% inflatie/ jaar. En al de achteruitgang of zijn jullie dat vergeten?
  Niet dat vene en de zijnen beter zijn maar het is beter dan bosje


  Maak melding
 4. Ik schaam me dood als Surinamer, als ik kijk naar landen als als Turkije,Egypte en Marokko.Deze landen maken grote sprongen vooruit in hun economische ontwikkeling.De regeerders van deze landen hebben een visie.Door de hersenloze klote regeerders in Suriname komt er geen vooruitgang in het land.Ze blijven maar de schuld geven aan Bouterse, terwijl ze daarmee hun eigen incompetentie wegmoffelen.Suriname heeft een sterke regeerder nodig.Iemand die durft te ondernemen.Wijdenbosch is de juiste man voor het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES