zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse staatsbanken worden mogelijk gefuseerd

Surinaamse staatsbanken worden mogelijk gefuseerd

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 feb – De mogelijkheid bestaat dat de vier overheidsbanken gefuseerd zullen worden. Dit zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. Over de wijze waarop bestaat nog onduidelijkheid. Er wordt op twee gedachten gehinkt: of een fusie van alle vier of twee-aan-twee fuseren.

Er is in elk geval een besluit vereist en liefst op korte termijn. De vier banken, de Volkskredietbank, de Surinaamse Postspaarbank, de Landbouwbank en de Nationale Ontwikkelingsbank lopen qua ontwikkeling achter bij de particulieren. Volgens Hildenberg wordt nu een wet voorbereid om de Surinaamse Postspaarbank gereed te maken voor overname of fusie.

Ook overname behoort tot de mogelijkheden. Er zijn reeds aanbiedingen binnen van andere financiële instellingen en particulieren. Binnen de regering wordt nog flink overwogen. Hildenberg zegt dat geleerd is van de overname van aandelen van de ABN AMRO bank door verzekeringsmaatschappij Assuria. Er komen genoeg beperkingen tegen meerderheidsaandelen voor belangengroepen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES