8 decemberproces Suriname gevolgd in Washington

19

PARAMARIBO, 27 feb – Het strafproces rond de Decembermoorden wordt op de voet gevolgd door de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Dit zegt Albert Ramdin, assistent Ssecretaris-Generaal van OAS. De vertegenwoordiging in Paramaribo houdt het hoofdkwartier in Washington “regelmatig rechtstreeks” op de hoogte.

Ook worden mediaberichten gevolgd en officiële verklaringen van autoriteiten. “We volgen vanuit een afstand en met veel belangstelling de ontwikkelingen”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd. Het proces wordt weliswaar gezien als een binnenlandse aangelegenheid. Bovendien heeft Paramaribo vooralsnog geen assistentie gevraagd van de OAS.

Dus wordt alles op afstand gevolgd. “We nemen nooit actie uit onszelf. We volgen de zaak wel, maar houden ons ver want we hebben geen rol te vervullen”, aldus Ramdin. Voor de regio is het aanvragen van hulp niet vreemd. Onder meer Columbia heeft recentelijk bijstand bij het demilitariseringsproces van guerrillastrijders. “Er zijn ook situaties om zaken die misgegaan zijn in het verleden, bespreekbaar te maken.”


19 REACTIES

 1. Amerika wil kijken of deze proces eerlijk verloopt, terwijl ze zelf mensenrechten schenden. Gevangenen zonder proces, gevangen houden en martelen, zelfs de hoogste raad van de VS heeft deze wrede daden goedgekeurd.


  Maak melding

 2. denken jullie Bouterse hiermee af te
  schrikken
  onderzoeken dat zaakje dan zullen we zien welke koppen erbij zullen rollen.

  van troon de ware tijd.

  Akuba

  Akuba


  Maak melding

 3. wat een vegelijking ,laat wij met een ding eens zijn alls amerika bouterse wil oppakken kan niemand dat in suriname tegen houden .en het veval bouterse men irak vergelijken gaat mank . bouterse is verantwoordelijk voor het afslachten van ongewapende onschuldige burgers alleen de rechter is bevoegd om zo een uitspraak te doen , ik heb gisteren met schaamte en vebasing gekeken naar tijdsein wat mij opvalt is iedere keer allsik deze man zie of hoor praten de haat groter word en nog erger dat mensen die in acht gezond verstand te hebben hem nog willen verdedigen daar zakt mij broek van af word tijd dat iemand een kogel door de kop van deze dorps gek schiet het zou sieren alls het excuus uit zijn bek krijgt .


  Maak melding

 4. gloote leidel moet en zal hangen.

  De OAS?! Kijkt deze organisatie ook naar
  Guantanamo Bay, daar vinden de zelfde
  smerige praktijken plaats als onder het
  regiem van de gloote leidel.

  gloote leidel moet en zal hangen, maar
  ook de kampioen van de democratie moet
  en zal hangen.


  Maak melding

 5. gisteren de reactie van het gewone jonge volk van Suriname op TV gezien. Laat Bouterse met rust vinden ze. Wat gebeurd is, is gebeurd. Ze hebben het niet meegemaakt en kunnen zich niet indenken dat het misschien voor de familie van de slachtoffers belangrijk is dat de waarheid boven water komt. Tja ze zullen Nederland ook de slavernij vergeven hebben. Wat gebeurd is, is gebeurd toch? Of dan toch maar niet??? Zijn het juist die mensen die op hun achterste poten gaan staan als het over die misdaden gaat?? Zeker weten van wel!!! Ook al hebben ze het niet zelf meegemaakt.


  Maak melding

 6. Is dit bericht een via via dreigement vanaf Bush of is bericht gewoon een proefballon van de OAS.
  Ramdien, als je niets te zeggen hebt: houd dan je kop !
  Toon dan liever enige coulance jegens al de mensen die dagelijks omkomen in Irak


  Maak melding

 7. Het gekke van dit soort zaken is, dat dezelfde landen die eerst achter een coup staan later als reddende engel naar voren komen.
  Maar het meest nare van alles is, dat het gepeupel alles voor zoete koek slikt en mee doet in kastijding.
  Als er iets te halen is, dan is je land belangrijk en anders blijven ze ver van je af.


  Maak melding

 8. Wanneer gaan ze naar Bagdad..daar kunnen zij zich van hun goede en bijzondere kant laten zien, of zie ik het verkeerd.
  Nu moet hulp geboden worden..geschiedenis is altijd vervelend.(bent u daar).


  Maak melding

 9. Nr..14.. No bemoei er staat.. duidelijk “Washington” waar zit of ligt dat….en als je meer wist joe moesfoe tang pi ..By the way.. waar zitten zij de boys volgens jouw indruk, zeker bij de roofvogels op dit moment in Su.

  Laat niet met je spelen idioot…en alles van jouw en Nr..13.. Onbekend.. is Bouterse was hij alleen of samen met anderen, gebruik een keer je verstand anders zullen anderen van je domheid gebruik maken.


  Maak melding

 10. Waarom moeten de Amerikanen met Bouterse bemoeien, dat is een zaak voor de Sranangmang. De Amerikanen zijn duizend keer veel erger. Pas op! straks komen de Amerikanen, ze ruiken Olie en GOUD. Amerikanen zijn niet eerlijk, vergeet het. Ik als entomoloog kreeg veel problemen met Amerikanen, ze denken dat Suriname van hun is. Ze hebben veel uit Suriname verzamelt en ze willen een klein gedeelte niet terug geven. Weg met die Amerikanen en geeft Bouterse een eerlijke proces in Suriname.


  Maak melding

 11. 8 december ai ik woonde toen in Su, ben pas terug wat een lekker land je hoeft niks te doen en je voelt het. Maargoed dit proces hoort door te gaan, we gaan geen appels met peren vergelijken mensen, dan doel ik op Irak met al zijn Olie want daar gaat het uiteindelijk om. De december moorden zoals hij D.B zelf eens heeft gezegd;IK WAS COMMANDER IN CHIEF’D.w.z ik ben verantwoordelijk of zie ik dat verkeerd?
  De jeugd van nu ons toekomst van morgen,om je land te kennen is de geschiedenis wel degelijk belangrijk om te weten. En toch ben ik benieuwd als de jeugd van nu een dierbare familie lid had verloren ook zo zeggen, laat die D.B met rust. IF you can do the time,then don’t do the crime. D.B sab sa mi e bedoel.

  Odi


  Maak melding

 12. ik kan me niet voorstellen dat jullie zo reageren waarom heeft nooit iemand het over de blanken die suriname in het verleden hebben leeg geroofd en trouwens hoeveel van de die vroegere parlementariers hebben niet meegewerkt met bouterse somohardjo weet waarom hij boeterse amnestie wil verlenen anders gaat hij ook de bak in want hij is niet minder dan bouta en niet tevergeten die vhpers en npsers en zo kun je ze allemaal opnoemen zijn allemaal een pot nat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.