woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinamers bouwen grootste saunacomplex ter wereld

Surinamers bouwen grootste saunacomplex ter wereld

-

Does Travel & Cadushi Tours

Onderneemster Sherita Narain opent volgend jaar in Haarlemmermeer het ’grootste saunacomplex ter wereld’. De in Suriname geboren onderneemster, die eind 2003 samen met haar broer Tonny Gajadin in Schiedam de succesvolle Thermen Holiday-sauna opende, tekende een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Haarlemmermeer.

Daar moet dan een ontspannings- ofwel welness-complex verrijzen, schrijft dagblad Trouw. Op 50.000 vierkante meter kunnen 1500 bezoekers straks dagelijks een kleine wellness-wereldreis maken. Zo komt er een Amazone-, lava- en woestijnlandschap, plus een keur aan sauna’s.

De ‘wellness-branche’ is volgens de 35-jarige onderneemster, die rechten en marketing studeerde, ‘booming’. Haar broer Tonny – een visionair met een financiële en bedrijfskundige achtergrond – voelde dat vijf jaar geleden, toen ze begonnen met brainstormen, al haarfijn aan. Met een investering van 14 miljoen euro wordt hun droom dus binnenkort verwezenlijkt meldt de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

32 REACTIES
 1. Over de gehele wereld lopen er van deze intelligente srinamers rond ,die wij met de know how die ze hebben best in eigen land zouden kunnen gebruiken.helaas als wij elkaar zo afkafferen blijven er dus allen ezels en sappig gras achter in sur. en die denken het heel goed te kunnen.foefoeroe mang!!!!le mang ,corrupt beest.


  Maak melding
 2. Dat krijg je als suriname haar kinderen uitspuugt. Ze verwezenlijken hun dromen/plannen en investeren in een ander land. Neen liever een paar vage turken die een of ander onduidelijke miss eu-verkiezing houden die zelfs door de minister van defensie wordt opgeluisterd.
  In Su wordt korte termijn actie met snel-money-making-business en korte levensvatbaarheid geprefereerd boven lange termijn actie met langdurige levensvatbaarheid.


  Maak melding
 3. Wauw nu zal je zeker enkele jaloerse opmerkingen krijgen van sommige Surinamers die hindoestanen niks gunnen. Ik ben trots erop dat ondanks kritiek uit bepaalde hoeken tegen hindoestanen, wij het heel goed doen. Ik wens deze ondernemers heel veel succes, en dat het een voorbeeld is om anderen te stimuleren.


  Maak melding
 4. Sherita Narain en Tonny Gajadin heel veel succes.
  Jullie verhaal had ik al een paar jaar geleden in een tijdschrift gelezen.
  Je had een goedbetaalde baan, die je hebt opgegeven om samen met je broer aan dit project te gaan werken en zie daar het wordt ook daadwerkelijk verwezenlijkt.
  Eindelijk ga je samen met je broer je droom waar maken. Ben ontzettend trots op jou en je broer.
  Bahut bahut sukhriya mere taraaf se!


  Maak melding
 5. Hoe kan het dat een surinamer in het blanke, migrant-onvriendelijke, racistische en gehate nederland wel iets van de grond kan krijgen, maar in zijn eigen geliefde, o zo vriendelijke, niet-racistische suriname niet?
  Misschien is dit een onderzoek waard in suriname. Er lopen genoeg afgestudeerde, nationalistische, met ontelbare academische titels getooide wetenschappers rond in suriname, die plenty tijd hebben om dit te onderzoeken.


  Maak melding
 6. Goed zo Sherita,

  Hier in Nederland heb je toekomst en ga zo door met jullie plannen. In Suriname zou je alleen maar tegengewerkt worden.
  Ik ben echt trots op jullie.
  Ik ben het helemaal eens met Sha Baz, kromanti, Prik, Djamoe, Zwijger, Ks.


  Maak melding
 7. waw, leuk dat surinamers zo positief in het nieuws komen in nl, ik hoop ook dat ze zich als surinamer blijven profileren en geen bounty worden.
  maar hoe komen ze aan 14 miljoen euro? toch niet van een kantoorbaan?


  Maak melding
 8. ik ben trots op jullie.alle succes toegewenst. en juliie gaan het zeker maken want er is markt voor deze business.

  ik hoop dat het inspirerend werkt voor anderen.

  bonoo


  Maak melding
 9. ff een reactie op n0.5

  jou reactie zegt genoeg over je racistiche denk wijze.
  in Suriname zou men zeggen”a disie dringing na ma boby” oftewel het zit in jou genen.
  ik dach dat wij allemaal Surinamers waren.
  Dus niet,gezien jou rassen opmerking.Ga zo door m’n jongen.Je komt je zelf wel tegen.


  Maak melding
 10. wang tra koenoe gi surinamers!
  samenwerkingsovereenkomst..met.Hol..land heeft ons langer dan genoeg bestolen.
  Dus dat geinvesteerde geld is het bloed van de nakomelingen van de gezegende Ibrahim die de afgelopen 400 jaar zijn benadeeld….

  Hun bloed is werelds omgezet in geld…..
  Gezegende dromen hebben niets met bloedgeld te maken…..

  Bloedgeld is gemaakte hemel voor de duivel en behouden hel voor de benadeelde…


  Maak melding
 11. Hallo noltie
  Ik ben geen racist, je moet vaker op deze site komen en dan moet je kijken hoe vaak de hindoestanen door sommigen vernederd worden alsof ze alles beter weten. Mijn reaktie heeft te maken met zeer beledigende opmerkingen over hindoestanen in vorige artikelen. Ik bied hierbij mijn verontschuldigingen aan voor als ik iets kwetsends gezegd heb.
  A Tang So


  Maak melding
 12. He Sherita ga zo door…..ik ga zekers een bezoek brengen…..

  En mensen waarom niet in suriname? Dit omdat ze in suriname ze je dit niet gunnen…..of je nou hindoe, jampa of creol bent….zonder vriendjes…kom je er niet….


  Maak melding
 13. Ik ben ook helemaal eens met Zwijger, begrijpend lezen is niet voor iedereen weggelegd kennelijk.
  Kennelijk mogen bepaalde groepen anderen afvlakken maar als het andersom dan is schreeuwen ze moord en brand en misschien wordt ook nog een “stille” tocht georganiseerd. Abaisa-achtige taferelen.


  Maak melding
 14. Het is een Utopie maar als wij surinamers met circa 50.000 mensen en pact sluiten om in een keer een verblijfsvergunning aan te vragen voor Suriname en terugkeren naar ons land zou het nog niet laat zijn om alles weer op orde te krijgen. Een brain drain terug is de beste redmiddel om ons geliefd Suriname op te bouwen. Laten wij niet als een enkeling steeds schreeuwen in een woestijn maar een vuist maken.
  Ik daag alle geleerden,bouwvakkers technici en anderen uit. Wie schrijft het beste Masterplan voor een braindrain terug naar Suriname met 50.000 ex surinamers.

  Barca


  Maak melding
 15. Het is leuk om te horen en gefeliciteerd,ik ben het wel met Prik eens over zijn reactie nummer 3 wat de Turken betreft.

  Met ks ben ik het minder eens dat ie zegt het zijn nederlanders van surinaamse komaf,ik ben benieuwd dat als het over iets negatiefs ging ze ook zouden zeggen het zijn nederlanders van surinaamse komaf,nee dan was het het zijn surinamers.

  Zelf vind ik dat het ook in de verkeerde land komt maar goed dat is mijn mening.
  En tja Sardjoe nummer 15 heeft gelijk.

  Ik gun het ze van harte maar 35 jaar en 14 miljoen investeren??Ik vind wel dat aangetoond moet worden dat het geld is wat natuurlijk heel goed kan want als Bouterse 100 euro uitgeeft is het een dealer.


  Maak melding
 16. Ik ben met een paar Indiërs bezig call centers op te zetten in Zuid-India die Nederlandse en Belgische bedrijven en instellingen moeten bedienen. We hebben op den duur ongeveer 10.000 mensen nodig. We willen daaromm in Suriname onder de Hindostanen daar gaan werven. Het salaris is ongeveer 4 keer het locale salaris (400 euro). Dus als jullie interesse hebben laat het weten.


  Maak melding
 17. Knap staaltje van broer en zus. En uiteraard alle succes toegewenst.
  Vind het alleen onzin om in dit verband dan maar meteen op Suriname af te geven. Een dergelijk groots project zou daar hoogst- waarschijnlijk geen kans van slagen hebben.
  De economische power in dit land is vele malen groter dan in SME en zelfs niet te vergelijken.
  Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze mensen hier hun project realiseren. Zij hebben tenmiste oog voor de realiteit in tegenstelling tot vele megalomanen die denken dat SME maar alles kan hebben.


  Maak melding
 18. Ik bezoek Thermen Holiday regelmatig. Ik vind het geweldig dat Sherita en haar broer deze plannen uit hebben uitgewerkt en dat ze het voor elkaar krijgen. Respect voor jullie en God’s Zegen.


  Maak melding
 19. Noltie,

  Als jij een ander erop wilt wijzen, dat jij vindt dat ze allemaal Surinamers zijn, dan had jij uit beschaving eerst broer en zus gefeliciteerd. Dan zou je blij zijn, dat het idd Surinamers zijn die een knap staaltje van ondernemen laten zien.
  Maar neen, gelijk racisme zoeken en halen uit een reactie.
  Of ben je soms jaloers dat het hindostanen zijn?
  Doe dat niet want ook anderen kunnen wat deze 2 mensen voor elkaar hebben gekregen.
  Wat je nodig hebt is een dosis lef en doorzettingsvermogen en de juiste personen die je daarin steunen.


  Maak melding
 20. Geachte Lezers,

  Toevallig tijdens het wachten op zanderij las ik dit bericht. eerlijk gezegd begrijp ik de Surinamers niet. Zij lopen alleen maar te klagen als iemand door hard werken iets bereikt heeft. Ik ben hier in DSuriname vor de vierde keer om te onderzoeken of hier ook een mogelijkheid bestaat om dit initiatief in Suriname te ontplooien. Maar de waarheid is dat uitgerekend de mentaliteit van de Surinames mij erg onzeker maakt.

  Ik wil graag met die Surinamers in contact treden die anders denken om hun versie te horen.

  Groet,

  Tonny Gajadin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES