woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandWaarschuwingssysteem voor overstromingen Suriname

Waarschuwingssysteem voor overstromingen Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Studenten van de TU Delft hebben in Suriname een waarschuwingssysteem voor overstromingen aangelegd. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Dorpelingen kunnen nu redelijk gissen wanneer de boel dreigt over te lopen en het zaak is de heuvels in te vluchten.

De TU’ers bouwden het systeem vanuit het niets en noemen het ‘een beginnetje’. Student Watermanagement aan de TU Delft, Raheena Doekhie, zat in de dagen na de ramp in Suriname gekluisterd aan de buis.

,,Ik realiseerde me dat ik kennis in huis heb, en iets kan betekenen en ook dat het onmogelijk is om in de binnenlanden dijken aan te leggen. Dan blijft dus maar één optie over: een waarschuwingssysteem opzetten, zodat de inwoners tijdig kunnen vluchten,’’ aldus Doekhie. In de weken daarna formuleerde ze samen met andere studenten een missie: ‘Beter kunnen leven met overstromingen’, schrijft de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Ik keur geen enkele initiatief af….maar future shock of niet…Ik b.v. neem een vlotter uit een toilet spoelbak, plaats het op een bepaalde hoogte…plaats lamp en hoorn er achter(voor contact)… gaat het af dan dreigt er gevaar van te veel hoogte van water..simpel hoor.
    Zo kan men meer van zulke toestellen plaatsen op verschillende hoogten en wedden dat het werk…of je plaatst buizen op verschillende hoogten, loop er water in dan maakt het contact….een beetje moderne techniek mag toch ..er hoeft geen enkele importeur in geschakeld te worden …Suri’s kunnen toch ook wat of niet future shock in het bos toch.

    Alleen duurt het waarschijnlijk 100 jaar voordat het apparaat zijn werk een keer kan verrichten.(en het wil onderhoud al de jaren)
    Dus iedere binnenland bewoner blijf je korjaal behouden als vervoersmiddel om te kunnen vluchten bij te veel water….tang boen….simpelkunde..van Aboi.


    Maak melding
  2. Dankuwel TU Delft! Suriname groet u!

    Weer het bewijs dat Suriname ondanks de moeizame verhoudingen niet zonder Nederland en Belgie kan, vooral op het gebied van kennis, wetenschap en keiharde centen!


    Maak melding
  3. Ik word weemoedig van sommige reacties.
    Raheena heeft zeker ook haar roots in Suriname en is bewust bezig iets positief terug te doen voor Suriname. Hoevelen van ons zitten hier in Nederland maar ’te zitten’ en maar te klagen over Suriname? Ten minste bewijst deze studente dat zij geen klaagster is, maar een draagster met het bewustzijn om een kleine maar positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van een probleem in Suriname.

    Of de Surinamers, in Suriname, haar oplossingsmethode willen accepteren, moeten wij maar overlaten aan degenen in Suriname. Zij, in Suriname, moeten bewust worden in het kiezen van oplossingen.
    Ook bewijst deze studente, dat er onder de Surinamers in het buitenland veel potentie en kennis aanwezig is om Suriname te schragen in haar verdere ontwikkeling.

    Het ligt niet aan ons, die in het buitenland wonen, om de Surinamers in Suriname te zeggen hoe zij richting moeten geven aan die ontwikkelingen.Het ligt aan het bewustwordingsniveau van de Surinamers in Suriname om van ons(buitenlandse Surinamers) positieve medewerking te verkrijgen. Maar als dat niet gebeurt praat toch niet negatief over Suriname maar probeer de situatie te begrijpen.En probeer anderen die naar Suriname gaan om toch een kleine bijdrage daar te leveren, niet af te kraken. Dit gedrag siert ons als nakomelingen uit Suriname niet!

    Raheena en haar Delftse crew hebben iets positiefs proberen te doen in Suriname.Laten wij daar trots op zijn, daaruit lering trekken en positief toe naar Suriname en haar bevolking zijn.
    ‘Mensen maak je niet bewust, ze worden zelf wel eens bewust. Pas dan zullen zij hun eigen werkelijkheid ontdekken en uit noodzaak hun eigen en juiste keuzen maken’.

    Hoevelen van ons zijn zich hier in Nederland bewust van de eigen echte werkelijkheid?
    Laten wij dus elkaar ondersteunen, stimuleren en liefhebben.
    Alleen dan kunnen wij iets betekenen voor het land waar velen van ons nog hun roots hebben liggen.
    Aan alle (jonge)Suri-studenden:Volg het voorbeeld van Raheena op en probeer ook iets positiefs te doen voor Suri, het land van je ouders of voorouders!


    Maak melding
  4. Oke dang Raheena jij bent iemand die Suriname nodig heeft,niet praten en doen!!

    Jij heb gebruik gemaakt van je kennis en zal daarmee mensenlevens redden.

    Wat jij heb gedaan is tot nu heb gedaan voor Suriname is beter dan dat Suriname 10 miljoen krijgt en er niks mee kan.

    Raheena en je mede-studenten bedankt.
    Van mij mag het waarschuwings systeem of het gebied waar het is aangelegd jouw naam krijgen,dat heb je wel verdiend.Het is iets wat de geschiedenisboeken ingaat en jouw naam hoort daarbij.

    Laat alle andere studenten of mensen met kennis en goede iedeëen hebben een voorbeeld nemen aan Raheena en doe iets te doen voor ons thuis.
    Succes met je studie en hopelijk kan je nog meer betekenen voor Suriname.


    Maak melding
  5. Naar onderzoek van de TU Delft is gebleken dat dat waarschuwingssysteem een grote flop is.

    Met vriendelijke groet,
    Aart-jan Zeespons en Bettie Veeneman.


    Maak melding
  6. Dit project is absoluut geslaagd!!

    de mensen in het binnenland zijn erg tevreden en de studenten erg dankbaar voor hun moeite en inzet.
    Raheena en haar groep hebben voor dit project dan ook een goede beoordeling gehad van de TUDELFT nl. een 9(negen).

    Jammer dat Aart-Jan Zeespons en Bettie Veeneman zo’n recatie plaatsen. Bij deze worden ze daarom ook uitgenodigd naar ons Land suriname te komen en zelf op onderzoek uit te gaan. Het tegendeel zal bewezen worden. Daarnaast kunnen ze de docenten die zijn meegekomen van TUDELFT ook om info vragen. Dus er is genoeg backround info.

    Nou, Raheena, Precilla, Ton, Ivo,Marloes, Marjolein en Glenn: Jullie hebben het zeker goed gedaan!

    Proficiat!!!!!!!!!

    Chantal uit Suriname.


    Maak melding
  7. Aart-jan Zeespons en Bettie Veeneman, omdat er een Surinaamse met dit idee is gekomen en samen met anderen hebben uitgewerkt tot iets kunnen jullie het niet hebben.

    Als één jullie het had gedaan dan was het op zeker goed geweest ook al zou het van geen kanten deugen.

    Jullie witte mannen willen altijd en alleen met de eer ervandoor gaan.

    Weet je wat geflopt is,de haagse tramtunnel,randstadrail,80-kilometer zone en ga zo maar door maar daar horen we jullie niet over.Er zijn zoveel geflopte dingen in Nederland die door jullie witte mannen zijn ontwikkeld.Begin daar maar eens over voordat jullie met andere dingen bezighouden.

    Alleen maar onderzoeken en onderzoeken maar steeds naar de verkeerde dingen,beter beginnen jullie te onderzoeken waarom benzine nog steeds zo duur blijft terwijl een vat ruwe olie,stijgt de prijs van een vat ruwe olie dan stijgt de prijs ook mee,maar andersom ho maar,ja 1 cent misschien.
    Onderzoek maar hoe het kan dat er gewoon een euro teken voor de gulden prijs is neergezet in Nederland.Er is daar genoeg te onderzoeken dus laat Suriname met rust,jullie hebben daar toch niks te zoeken.

    Bemoei niet met ons mooi Suriname,zeepons!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES