maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: Suriname behoeft nationaal kabinet

Bouterse: Suriname behoeft nationaal kabinet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 feb – Suriname is nog steeds het best gediend met een nationaal kabinet. Dit zegt oud-legerleider Desi Bouterse. Het is het meest voor de hand liggende oplossingsmodel voor de talrijke uitdagingen en problemen waar het land mee geconfronteerd wordt. Er zal samengewerkt moeten worden aan verbetering van de economische en sociale omstandigheden.

Op de huidige koers voortgaan is gegarandeerde voortzetting van de neergang. Wie daar verantwoordelijk voor is, is niet eens zo belangrijk. “Denkt u dat president Venetiaan op een goeie dag opstaat en zegt: ik ga Suriname achteruit helpen”, zegt Bouterse tegenover Sky Radio. De problemen stijgen de regering boven het hoofd en het beste is er het bijltje bij neer te leggen.

Niet dat er een of ander excuus gezocht wordt om aan veroordeling te ontkomen. Over het 8 decemberproces zegt Bouterse dat het meer weg heeft van een hetze. “Er wordt politiek met de zaak bedreven, het gaat om Bouterse en om niemand anders. Men moet wel weten dat ik niet doodga wanneer men dat wil, maar wanneer God dat beslist”, aldus Bouterse. Het strafproces mag gerust doorgaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Ik ben het helemaal eens met ome D.maar helaas wie wil hem nog een kans geven ,na alle fouten die misschien niet om zijns wil zijn gemaakt.wat dat betreft zijn surinamers erg rancuneus en niet vergevendgezind what a pitty.ik weet dat ome D het nog steeds kan.why not giff him a chance?Ome vine fawaka????????????


  Maak melding
 2. A happy 25 feb. 2007.

  Dit is een dag van Su. zelfve het is geen import dag.
  Ieder Suri doe er wat mee.

  Mee eens of niet ga dan tot bezinning over..

  God bless the day of 25 feb. 1980..Thank you God.


  Maak melding
 3. Bouterse moet begrijpen dat zo lang hij daar loopt…De dames en heren onderleiding van dhr. ‘Vniet’… niet te dik in de njang patoe kunnen gaan…dus voor Su. is zijn aanwezigheid duidelijk van belang.

  Ding kan taki sang ding wannie, ma mi no di lee.

  Blijf schurken, boeven, corruptelingen,in de gaten houden.
  Anders tamara ding mang serie a heer kondre.
  No tikie ai loekoe…anders joe latie.


  Maak melding
 4. Daar heb je weer een bord berefuru.
  Dit keer vraagt de gloote leidel;
  iets meer, mag dat?!

  Ik ben bang dat ze je suggestie niet
  zullen implementeren.
  Men heeft geen zin in ministerraad
  vergaderingen die in Santo Boma
  gehouden worden.

  Want mi ta daar hebben ze reeds een
  kamer voor je vrijgemaakt, cel 13.

  Dit “woord” gebruik ik nooit, maar voor
  jou wil ik een keer een uitzondering
  maken. DOEI!


  Maak melding
 5. velen krijgen nu al diarree bij zulke uitspraken. Het proces moet doorgaan. Ik geloof ergens dat er helemaal geen proces komt maar daarentegen een waarheidsbevindingsapparaat.


  Maak melding
 6. Wij hebben ook niets aan aan verscheurd politiek klimaat, want dat heb je nu.
  NPS/VHP zitten letterlijk gevangen tussen de
  PL en partij van Brunswijk. Doen in feite niets. De opositie klaagt maar.

  Wie is nou goed. Ze hebben allemaal boter op hun hoofd. In feite moet je zeggen geen van beider kampen moeten regeren. Maar wat is het alternatief?????


  Maak melding
 7. Bouterse, ti de tamara we stre go moro fara, echte machtige leider die suri tot ontwikkeling kan brengen. hij werkt niet met luie surinamers, alleen hard werkende mensen, Denk aan staatsolie, para industries etc, maar vene????? Hm alleen op papier kan hij zijn werk neerzetten, maar geen daden.


  Maak melding
 8. Lang leve de revolutie a wans Bouterse no de more a dey no sa psa sondro prakseri.
  Ome Desi, al zal de dag komen dat god je tot hem roept, dan nog zal de revolutie de dag zijn dat corruptelingen toen een halt zijn toe geroepen.
  Je werd gevraagt en je hebt gedaan wat er van je werd verwacht, jammer dat ze je hebben laten vallen waardoor je alleen de schuld als een man op je moet nemen.
  Zelf die opleide groep mannen die klaar staan om je op te pakken hebben er geen zin.
  Je staat niet alleen als het hard tegen hard zal moeten zijn.
  Liever niet, want man de moro man.
  Een militair in hart en nieren laat zijn oude bevelhebber niet vallen ondanks alle show voor het proces waar je als een gewoon gehoor aan moet geven ongeacht de uitkomst.
  Maar no un no fasi mi brada, moro brada e wakti en luku san e go psa!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. Deze man moet zijn bek houden en zeker nu Suriname aantrekkelijk begin te worden voor investeerders. De hele neergang waar hij over praat heeft hij geintroduceerd in Suriname. Een zogenaamde nationaal kabinet om zijn veroordeling voorgoed te stoppen daar moet men onder geen beding in trappen. Toen hij de absolute macht had wat deed hij, de schatkist leeg roven, tegenstanders laten ombrengen, de surinaamse economie omvormen tot een drugseconomie en zelfs zijn proces in nederland liet hij door Suriname betalen.
  Hij hoort het lot van Saddam te krijgen. Laat hem aan het volk vertellen waar hij zijn honderden miljoenen dollars vandaan haalde en hoeveel Surinamers hij liet doden of zelf heeft doodgeschoten. Hij zwijgt als een graf over de moord op Herman Goodings.
  Over dat soort dingen moet hij zijn aanhang en het volk vertellen.
  Bouta moet beseffen dat er geen plaats meer is voor hem en zijn moordadige clan. Men durft het nog niet aan maar in feite ziet men hem in zijn eigen NDP niet meer als de onbetwiste voorzitter. De feitelijke voorzitter is mevrouw Simons maar die wacht nog even tot het december proces om de macht over te nemen. Niet voor niets is Abrahams al aan de kant geschoven, want men wil die kliek weg hebben. Bouta is geisoleerd ook in zijn NDP.
  Hij ziet ook dat als de economie beter gaat draaien niemand meer naar hem zal luisteren en dat is ook een probleem voor hem. Hij ziet niet graag dat toeristen naar Suriname gaan en investeerders al helemaal niet want zolang het slecht met het land gaat is het voor hem goed toeven. De vorderingen op onderwijs gebied is ook een doorn in zijn oog want de goed opgeleide jeugd weet beter waar de info te krijgen is. 25 februari 1980 was de dag waar op de ellende en trauma voor Suriname begon.
  Er is weer hoop, Suriname kruipt langzaam maar zeker uit het dal van ellende het land straalt weer vertrouwen uit. Regering van Suriname ga zo door en doe nog meer jouw best. Tegen de oppositie zeg volg de regering kritisch zoals dat in een democratie hoort maar in jullie huidige vorm zijn jullie geen alternatief voor deze regering.

  Afro


  Maak melding
 10. Ik ben het helemaal eens met dhr Bouterse,die man houdt van het land en laat weer zien dat hij zowat de enige in de politiek is die aan een oplossing denkt om Suriname het hoofd boven water te houden ipv aan euro’s of status.

  Er moet nu maar eens echt gewerkt worden aan een betere toekomst,die mannen hebben de kennis,het geld en nog zoveel anderen middelen uit de natuur van Suriname om er iets moois van Suriname te maken en voor de Surinamers.Alleen het wilt maar niet lukken dus waarom proberen ze het inderdaad niet samen??Het is niemand zn schuld maar het kan toch geen kwaad om nu maar eens de idee van Bouterse te uit te proberen.

  Laat al die kleine partijen met elkaar fuseren zodat er maar een paar grote overblijven,daarna die weer met elkaar en ga zo maar door totdat er maar 1 partij overblijft.Alleen dan zal iedereen het met elkaar eens zijn en zich alleen maar richten op 1 doel en dat is om van Suriname een welvarend land te maken.

  Die oplossing kan inderdaad samenwerken zijn en zeker de strijdbijl neer te leggen.De regering moet niet alleen denken aan hun zelf maar ook aan de kinderen en kleinkinderen van elke Surinamer want die zullen de toekomst van Suriname zijn.

  Bouterse no spang laat die proces maar doorgaan,laat de onderste steen maar boven komen.Ik geloof niet dat je zo een boef bent,mensen willen je zwart maken en anderen willen het geloven,stom,stommer,stomst is het toch??Niemand weet de waarheid dus waarom zou ik iets moeten geloven wat nog niet zeker is.

  Van mij verdien je de kans om Suriname te regeren want jij bent een man van het land en niet van een bepaalde groep ofzo.

  BOUTERSE FOR PRESIDENT!!!


  Maak melding
 11. Bouterse moet zijn grote mond houden. Hij en Brunswijk hebben zich jarenlang straffeloos kunnen verrijken over de ruggen van het Surinaamse volk. Snap niet dat ze nog steeds een grote inbreng hebben in de Surinaamse regering.
  Stelletje moordenaars en oplichters.

  Groet, Zamunda.


  Maak melding
 12. Toen bouterse en zijn landhangers het voor het zeggen hadden kenden wij ongekende inflacties en tot nu toe voelen heel wat deze effecten. Zijn tegenstanders werden doodgeschoten zonder enig proces. Duizenden vluchtten en land uit vanwege zijn wanbeleid. Die man was miltair met misschien een mulo school diploma. Wat kwalificeert hem om het land te leiden? Zijn liefde voor suriname?
  Niet dat ik die rotsooi met Vene wil goed praten maar tenminste gaat het beter dan in de jaren 80.


  Maak melding
 13. Nr..9 Afro..Dan wil ik weten welke afro jij hebt.
  Wat heb jij in je bovenkamer man..weet jij wie ”investerders” zijn.

  Nee toch..ik zal je zeggen eeuwen lang uitbuiters..zie nu i’am gold de naam zegt het al ”wie o poeroe dong gi ding”’Thats why the name is, I’am Gold…er zijn meer die laat ik buiten beschouwing.

  Dat je met je mars, zelf dingen gaat aan pakken zit je te hopen…Ja toch.. geloof.. hoop en liefde…ben je een flikker of zo.

  Ik denk niet, dat jij ook weet wat Afro moet zijn…(inhoud)… jij bent een dat met zand in de ogen zit te strooien, je hebt de duivel in je, of je bent oerdom..achterlijk..gebrek aan als wat een normaal mens moet hebben.


  Maak melding
 14. Afro…(No. 9)
  Juist. Hartelijk dank voor een meer dan correcte analyse. Ik had de hoop reeds opgegeven. Maar af en toe lees ik toch weer een reactie op deze site waar vooral de Surinamers die in het land ondanks de vele “struggles” zijn achtergebleven, baat bij hebben…Thank You so very much…


  Maak melding
 15. reactie 9 en 12 voor jullie een tip:KEEP ON DREAMING en blijf zitten waar je nu zit.Wilders houd vreselijk van jullie.

  Today is a DAY to REMEMBER.(voor corruptelingen en “kontelikkers)


  Maak melding
 16. 25 februari is een dag die je op papieren kan weghalen maar niet uit het verstand Vene!
  Denkwijze van de revolutie en wat ze hebben gedaan tegenover de oude politici is beter als je alles op een weegschaal moet zetten
  Waarom wil de andere coalitie partner niet naar Somohardjo willen luisteren wat ie vindt van het proces van 8 december, omdat iedereen die in Suriname de ontwikkeling volgen weet dat t wordt niks D. Bouterse gaat nooit de bak in en niet in Suriname


  Maak melding
 17. Is dat beesje een leider, die armoede moord en roversbende in suriname heeft gebracht.Of wil dat beesje weer moorden en zich zelve beschermen. ja dan heeft hij die klootzakken achter hem nodig. Want ze zitten en willen niks doen, alleen maar feesten. niet eens een bitawiribon kunnen ze onderhouden


  Maak melding
 18. Toch jammer dat dit sergeantje nog steeds vrij rond kan lopen in Suriname en daarbij nog een grote mond heeft ook. Een Nationaal Kabinet met allemaal knappe koppen het zou kunnen,maar dan toch zeker niet met personen tot de Bouterse en of Brunswijk clan. Ze zijn te dom.


  Maak melding
 19. Hallo Baas B. ik dacht het wel, Vtje kon duidelijk vooruit denken, door niet met bepaalde mannen in zee te gaan.

  Hij heeft het wel gedaan, dus hij wilde Su. duidelijk aan iets overlaten dat vrij- nadelig zou moeten uitkomen.

  Het bleekt nu een bolwerk van Demagogie te zijn, verdraaiers van de bovenste plank.


  Maak melding
 20. no 19 daar moet je ook blijven misschien heb jij en onder dak voor no 9,jullie gaan blijven vluchten leve 25 februari,Bouta is een leider,vene een Lijder.Bouta heeft open oren
  voor zijn volk,HIJ maakt ze bewuster geeft ze de moed om een strijd aan te gaan, toen hij aan het bewind was hadden wij toch te vreten Bouta benadert het volk om te communiceren,elk mens kan een grove fout maken ondanks dat ,wordt het je toch vergeven men moet hem niet verlijken met saddam.niemand praat over brunswijk die 87 militairen vermoord heeft. anderen heeft hij aan een boom genageld en dood gekapt niemand doet z,n bek hiervoor open maar lullen maar over 8 december het was ze duidelijk dat je met militaire te doen had.Bouta open onze ogen,God gebruikt hem als Moses die een strijd had moeten voeren tegen Golliath.TIDE TAMMARA WE STREE GO MORO FARA!!!!!!!!!

  Akuba


  Maak melding
 21. het zou deze man sieren alls hij de nabestaanden zijn excuus had aangeboden dat teken deze man hoe hij met het leven omgaat een demagoog van de bovenste plank wat nij nog verbaast is dat sky zich laat gebruiken door deze man om zijn gif de bevolking in te spuien triest om dit te horen het ergste vind ik dat hij deze dag nog mag vieren in suriname ! maar ja ik zie hier op deze site dat nog veel surinamers die verhalen van deze moordenaar nog geloofwaardig vinden een ding wil ik zeggen dat bouterse en zijn klik persoonlijk verantwoordelijk zijn voor het moreel verval in suriname en om suriname jaren achruit heeft gebracht zijn hersenloze surinamers die van uit een haat naar nederland de kant van deze waardelose surinamer desi delano bouterse te kiesen schande .


  Maak melding
 22. Oke dang Noltie, op de dag dat die mannen een brasa van Wilders hopen te verwachten gaan ze een schop onder hun kont krijgen van hem.

  Gus, dat jij nog durft te lachen,je geeft zelf aan dat je geen ballen hebt,dan zou ik niet lachen hoor.Vlucht jij maar zo ver mogelijk weg van Suriname want mensen zoals jij zijn de daar liever kwijt dan rijk.

  Een diploma is maar een bevestiging op papier waarmee je anderen kan overtuigen dat je iets heb afgemaakt,dus het maakt niet uit of je nou mulo of vwo heb,je kan het op verschillende manieren gehaald hebben en het is een moment bepaling,als je op de dag van je examen je klote voelde kon je er ook voor zakken.Ben je dan dom???Overal op de wereld zijn er mensen zonder diploma’s en daar zijn er heel veel tussen die slimmer zijn dan heel veel afgestudeerden.De meeste rijke mensen op de wereld hebben een lage opleiding,dus waarom zou iemand met alleen een mulo diploma een land niet kunnen regeren,ks??

  Mannen lullen dat Bouterse in drugs handelde,maar denk na dan die dingen kan je toch niet in je eentje doen waarom moet hij dan voor alles opdraaien als het wel waar is?
  Er word gezegd dat die man een moordenaar is,dat die mensen zo zeker zijn dat ze dat schrijven,dan waren die mensen erbij dan moet zo een proces toch simpel zijn met zoveel getuigen.Waarom halen ze niet zo iemand als Char erbij.

  Er was pas nog een kaaskop die gepakt werd met 120 kilo ofzo die man had een houtbedrijf geloof ik in Suriname,die man is vrijgesproken,gebrek aan bewijs was de reden als ik het goed heb.En van Bouterse weten ze het zeker,hou toch op.Dus de ene is wel schuldig zonder dat het zeker is en niet op heterdaad betrapt is en de andere is onschuldig terwijl die op heterdaad wordt gepakt.

  Bouta heeft gelijk,de Surinaamse regering moet samenwerken en naar oplossingen zoeken.


  Maak melding
 23. Afro{no.9}en Ks{No13} Volkomen gelijk.Als hij aan de macht zat zou hij voor een nationaal kabinet willen kiezen? Denk maar terug aan de woelige dagen in mei tijdens BOSJE. Waarom toen geen nationaal kabinet? Toen was het echt rijp voor!!!!!


  Maak melding
 24. ik heb een paar korte. meer de aanhang van de zogenaamde leider die suriname naar de afgrond heeft gelijd en moraalverval . vraag een wat zijn de zichbare voordelen wat deze idie suriname heeft gebracht .welke leider eigenschapen heeft hij, en waarom heeft in zijn tijd niet al die dingens wat van deze regering vraag niet voor elkaar gekregen en ook een nationaal kabinet hij had toen de macht dat ging zover dat ook over dood en leven beslissen en we weten allemaal wat er toen is gebeurt ,ik zou hopen dat hij weer aan de macht komt en suriname word een narco staat dan gaan jullie nederland of het buitenland vragen om hem te komen verdrijven ondankbaar dat een aantal van jullie zijn .


  Maak melding
 25. waar denkt deze heer de kosten van opbouw uit te gaan financieren, weer uit dugs en wapen handel! als de huidige regering de financien (begroting) had die nu nodig is kunnen zij ook meer doen voor het land, maar te weinig mensen betalen belasting er zijn geen goedde handelsbetrekkingen met andere landen, de banken durven nog haast niet grote innitiatieven van ondernemers (goedgekeurde ondernemingsplannen) te financieren om zo de toerisme en infra structuur op te bouwen.
  Ik vind zijn punten te veel clice en oeverloos gelul. Deze stellingen zou ik zeggen: de, lochisch en niets nieuws onder de zon.


  Maak melding
 26. Hallo reactie’s 25 feb.’80. begon om radeloosheid,futloosheid, corruptie, enz.enz. tegen te gaan.

  De coup was nog geen 20 uur oud …lach niet..als je slaapt….Of zij kwamen met zakken vol geld… USD..dollar’s gratis voor niks duizenden dollar’s….duizenden dollars(verblindend natuurlijk)met de woorden nemen jullie, als je meer wil kan je altijd terug komen, wanneer je maar wilt, met de bedoeling gaten open te laten voor corruptelingen.

  Als jullie meer weten gaan jullie wenen van verdriet en dommigheid, en dan gaan de tenen krom staan….dus wat de meeste van jullie doen is dom en achterlijk denken en dat vindt ik heel erg…open oren en ogen er zijn te veel schurken in Su..en dat belemmerd onze toekomst.

  Er is genoeg geld om het heel land te ontwrichten…waar denk jij dat de 1 op 10 vandaan kwam….nee toch.. het is geld dat niet meer naar de militairen ging.

  Waar is Roep met al zijn geld gebleven je weet niet… toch…..Vraag Vtje hij weet meer…hij wist van geld…COUP…maar hij bleef zomaar na een poosje stil… waarom….slapen jullie…
  Als je wakker wordt ben je laat…dik laat..


  Maak melding
 27. Het is te hopen voor Venetiaan dat hij in 2010 weer aan een meerderheid komt. Zal dit hem lukken? Ik denk het niet. De NPS is met de laatste verkiezingen gehalveerd in aantal zetels en dat zal dit keer niet anders zijn. Zo ook de VHP die bakzeil zal halen met de komende verkiezingen van 2010. Het zal niet nodig zijn om de gang naar de Verenigde Volksvergadering, omdat de NDP samen met de VVV een enorme winst zal halen. Ik voorspel tenminste 25 zetels.

  Ook zal in 2010 in Nederland verkiezingen plaats hebben. Ik ga er van uit dat de SP weer een slag groter zal worden en een bepalende rol zal spelen voor de dan te vormen regering.

  In Frankrijk ontketend zich een felle strijd waar sisa Segolene het opneemt tegen Mr. Danger Franse Versie, Sarkozy.

  Nee, het volk weet wie het wilt.

  BOUTA, MARIJNISSEN, HALSEMA, ROYAL, CHAVEZ, MORALES, ORTEGA, LULA, KIRCHNER…

  CHAR ING KONG

  TIDE TAMARA WI STREY GO MORO FARA


  Maak melding
 28. Dit Lees ik voor het eerst.
  De mensen die vermoord zijn, zijn niet door god vermoord!!!!!.maar ????

  En wat zegt Bouterse, zijn eigen woorden:
  “Men moet wel weten dat ik niet doodga wanneer men dat wil, maar wanneer God dat beslist”


  Maak melding
 29. Hoe dichter hij bij de datum van het proces nadert, hoe meer hij over de dood gaat praten. Alle geesten van die mensen hebben nog steeds geen rust.
  Hij gaat onbewust dingens uitkraaien zonder dat hij het door heeft.
  Laat hem voor de rechter vertellen.
  Laat hem reconstrueren hoe dat is gebeurt, want dat gebouw van plaats delict staat er nog.
  “gij zult niet doden”.
  Hoe bid hij op dit moment tot god.
  “God ik ben jou vriend, daarom heb ik toendertijd zelf beslist zoals jij dat doet. Dus neem me niet kwalijk, we bespreken het nog een keertje als ik je ontmoet.”.

  Barca


  Maak melding
 30. mensen ik wil niet naar de bijbel verwijzen maar hoeveel van onse voorouders zijn in de naam van god afgeslacht dus wat hier gebeurd heeft niets met god te maken maar met suriname.
  en ja geef het gewoon toe ome D je had gelijk a owroe soe e kwinsi oeng foetoe .
  we hebben je leiding nodig .
  stop living in the past and move on to the future


  Maak melding
 31. en wat ik niet snap van surinamers die nederlanders hebben ons hard geplunderd en toch kunnen jullie hun wel vergeven maar je eigen broeder niet ?
  over wat nederland met ons land gedaan heeft wordt gezegd dat we niet in het verleden moeten kijken maar voor onze enige echte leider moeten we spijkers aan het kruis nagelen.
  suriname slaapt te lang wordt wakker !!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES