Universiteit van Suriname kan ook exploreren

10

PARAMARIBO, 23 feb – De Anton de Kom Universiteit van Suriname, Adekus, wil het exploreren naar mineralen meer binnen eigen bereik brengen. Dit zegt bestuursvoorzitter Allan Li Fo Sjoe. De aanschaf van een modern laboratorium met hulp van een particulier mijnbouwbedrijf is een eerste stap. Er wachten grote uitdagingen.

Suriname is zich meer dan ooit bewust van de eigen rijkdommen. De opbrengsten uit de exploitatie moeten zo hoog mogelijk uitvallen om de economische en sociale ontwikkeling te kunnen financieren. Dit vergt onder meer gedegen en betrouwbaar exploratiewerk. “We gaan die richting uit”, zegt Li Fo Sjoe. Uiteindelijk zal met de besten in het buitenland geconcurreerd kunnen worden.

Het laboratorium met zijn mogelijkheden voor monsteranalyse, is een goed startpunt. Het mijnbouwbedrijf Moengo Minerals wil zo de kwaliteit van het lokaal onderzoek verbeteren en tegelijk de universiteit helpen maatschappijgerichter te werken.Volgens minister Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen is een pracht voorbeeld geleverd van partnerschap tussen bedrijfsleven en wetenschap.


10 REACTIES

 1. Surinamers kunnen alles doen maar hebben de kans nooit voor gekregen. Als alle Nedsurinamers en ook de Surinamers van de rest van de Wereld een Surinaamse paspoort kregen, dan was alles opgelost. Ik ben de grootste Entomoloog ter wereld en zo zijn er veel meer. Iedereen is nuttig voor het land. Jammer dat wij niet bestaan. Met het geld van de Visum zijn ze lang blij. Samenwerken met andere landen bestaat niet. Samenwerken moet je onder je eigen Surinamers. Weg met de Visum! Sranang Paspoort NU! Denki No Sranang Mang!


  Maak melding

 2. Dewnadand 4 Adviseur van de staat.
  Je hebt 100% gelijk bro.
  Maar ik ben bang dat de politieke ezels in paramaribo bang zijn dat je hun intellect en arbeidsethos ver overstijgt. Dan heb ik het nog niet over eerlijkheid


  Maak melding

 3. Suriname zal vooruitgang ontberen zolang de president met zijn dikke brilglazen en glimlach van een paard die een suikerklontje krijgt, zich laat fotograferen bij de opening van een kunststof atletiekbaan te Sosis. Die dorpsgek kickt op dit soort ceremoniële kleinigheden, alsof het landsbelang daarvan afhankelijk is.


  Maak melding

 4. suriname is met zulke dingen veels te laat ons bauxiet gaat voor niets weg, ons goud gaat voor niets weg ,ons olie kunnen we heel veel eindprodukten van maken gaat ook weg, ons hout gaat voor niets weg, er valt niets meer te exploreren gaan jullie maar naar huis blotevoeters.


  Maak melding

 5. Quote:”De aanschaf van een modern laboratorium met hulp van een particulier mijnbouwbedrijf is een eerste stap”
  Surinamers kennende is het niet t.b.v. het land sec, maar t.b.v. het particulier mijn bouwbedrijf primair en de desbetreffende bewindspersonen die ondro tafra een paar ton dollars in hun smoelwerk gestopt krijgen. Van hier jongens en klets me niet meer met de winsten en de hoge marges die ik uit jullie land weghaal. Jullie zwarte apen, jullie krijgen het toch niet voor elkaar.
  Wat Dr. Dewanand zeg is al lang en breed bekend. De intellectuele surinaamse capaciteit, met loyaliteit en goodwill voor het land wil men niet zien. Er wordt op ons gespuugd. Een groep brainy surinamers is bezig met westerse projecten of in andere landen waar ze wel die waardering krijgen.
  Deze NPS mentaliteit vernietigt het land met hun kortzichtigheid. Aron en consorten wilden vandaag blad maken nu en veel. Dit is nooit veranderd. Landsbelang is een woord dat niet past in het woorden boek van Su.


  Maak melding

 6. ‘Uiteindelijk zal met de besten in het buitenland geconcurreerd kunnen worden’ zegt Allan Lie Fo Sjoe !
  Dit is de beste grap die ik vandaag mocht horen.

  Suriname is een ‘mini speler’ in de internationale mijnbouw industrie (zelf Jamaica doet betere zaken dan Suriname op dit gebied) en maar denken dat ze de grote jongens kunnen bijbenen. Men kan in Suriname nauwelijks een goede deal afsluiten om er zelf profijt van te hebben, maar men denkt er aan om op het gebied van onderzoek de competitie aan te gaan met het buitenland.

  Zou de volgende Joker zich nu willen aanmelden, want nu is het weer tijd voor de volgende grap uit Suriname.


  Maak melding

 7. Lieve Sranang Mang! Niet vergeten dat Suriname jullie land is. Jullie moeten elkaar niet haten maar lief hebben. Er is maar een GOD, maakt niet uit wat voor geloof en kleur je hebt. Het is moeilijk om de waarheid te acepteren of te begrijpen. Soms is het beter om het voor te kauwen. Door voor te kauwen worden ze mischien wijze broeders en zusters. Het kan zijn dat ze in Suriname niet voldoende papier hebben om voor elke Sranang Mang een Paspoort te drukken. Ja! Daar is iedereen bereidt iets voor te geven. Waarom krijgen die Chinezen wel Surinaamse Paspoorten, terwijl ze ook een Chineze bij zich hebben. Maarom heeft Prinses Maxima dan een dubbele nationaliteit. Ten eerste, Joe Papa Anga Joe Mama Kondre vergeet je nooit, never! Maar waarom worden de Surinamers van het buitenland vreemdelingen genoemdt. Ze moeten in de rij als dieren staan. Verliezen twee dagen, een dag voor de Visum, een dag voor een Stempel bij de Vreemdelingen Dienst. Ze hebben daar niet door dat je maar 4 weken vakantie hebt. Oenoe Na Sranangmang. Oen Wanie Oen Egie Sanie. Sranang Paspoort Nu! Weg met die Visum!


  Maak melding

 8. Dewanand,
  Je hebt gelijk.

  Overal ter wereld zijn joden, joden.
  Alle Suri’s ZIJN Suri’s.

  Overal ter wereld en het Suri probleem is voor eens en altijd opgelost, want wij hebben over alles in de wereld verstand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.