woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaams parlement tegen huisvestingsbeleid

Surinaams parlement tegen huisvestingsbeleid

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 feb – Het huisvestingsbeleid zoals voorgestaan door het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo, deugt van geen kant. Dit is de mening van een kamerbrede meerderheid in het parlement. Woningzoekenden kunnen niet worden voorzien en het ergste is dat nu overwogen wordt reeds decenniaoude volkswoningen te verkopen.

De prijs per stuk is voor het parlement pas echt onaanvaardbaar: veertigduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertienduizend euro). “Dit is absoluut geen armoedebestrijding”, zegt Ruth Wijdenbosch van de coalitie. De woningen zijn door de jaren heen slecht onderhouden, hoewel contractueel het ministerie verantwoordelijk is.

“De mensen hebben dat uiteindelijk zelf gedaan, waardoor de woningen nu de waarde hebben die wordt aangegeven”, aldus Wijdenbosch. Jules Wijdenbosch van de oppositie zegt dat een aanzienlijk van de woningen onderdeel waren van een schenking. Ze verkopen zou wat te vergaan en het beste is ze de bewoners cadeau te doen. Volgens plan zullen ruim tweehonderd van de zevenhonderd woningen verkocht worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

6 REACTIES
 1. Als ik schrijf dat de corruptie in Suriname misschien de hoogste van de wereld is heb ik geen ongelijk. Eerder heb ik gechreven dat zelfs adviseurs van minsters bijna letterlijk staan te bedelen om een paar honderd SRD’s om het belangen te behartigen.

  Deze actie om volkswoningen te verkopen is een uitemate corrupt idee om de arme bevolking af te persen. De volkswoningen zijn meer duiven kooien, die nu echt bestaan omdat bewoners zelf het heft in handen hebben genomen. Men moet eens naar het FLORA project gaan, slechte woningen en criminaliteit.

  Bovendien zijn de huizen niet gebouwd voor de allerarmsten???? De daklozen?? Moeten die zelfde allerarmsten en de daklozen 30.000 euro per woning betalen??? Is dat niet bloedzuigen??????????

  Waar denken de idiote minister en zijn kadaver ambtenaren dat een arme surinamer 30.000 euro moet halen om een krot te kopen.
  Waar gaat het 30.000 euro per woning naar toe??????

  Echt het wordt steeds gekker in Suriname.

  Mensen ik denk aan de Franse Revolutie van 1789.


  Maak melding
 2. Er staat 40000 srd is omgerekend plm 13000 euro dit is nog heel veel geld voor de armen onder de bevolking als je nagaat dat een maandsalaris 200 euro is. Maar goed gratis onroerend goed cadeau krijgen is alleen maar voor corrupte ambtenaren weggelegd die het toch al zo makkelijk hebben. De rijken worden gratis rijker en armen worden ondanks hard werken armer.


  Maak melding
 3. Het is een waarheid als een koe dat de meeste woningzoekenden gewoon niet in staat zijn om de maandelijkse huurpenningen op te hoesten. Op die manier is de Stichting Volkshuisvesting maar een faite boel.


  Maak melding
 4. Men moet begrijpen dat men in Su woont..dus rest maar een ding… houd het land leefbaar..
  En laat uitbuiters niet in de buurt van de gewone man komen.

  Voor de rest verdeel eerlijk geen schurken/slimme gedoe…enkele hebben jaren lang huur (denk huurkoop)betaald anderen weer niet..U ziet de interne problemen toch,
  maar liep groot de doen..svp..oplossen…..


  Maak melding
 5. In een ander artikel gelezen dat de woningen voor 40.000 SRD aan de man worden gebracht. Bij de Hakrin Bank kan een lening worden gesloten tegen 13% rente op jaarbasis, hetgeen maandelijks neerkomt op een rente van 433 SRD bij volledige financiering van de koopsom.En dan moet er nog worden afgelost.
  Een van de huurders gaf aan dat zij per maand 55 SRD huur betaalt; op jaarbasis 660 SRD. Dat is iets meer dan de rente per maand!

  De keuze tussen huren of kopen lijkt mij in dat geval niet moeilijk.
  Ben overigens benieuwd in welke staat van onderhoud de woningen verkeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES