vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVastenactie voor Suriname in Vught

Vastenactie voor Suriname in Vught

-

Does Travel - naar Suriname

“Vast iets voor Suriname” is het motto dit jaar van de jaarlijkse Vastenactie in Vught. Op zaterdagavond 24 februari a.s.om 19,00 uur, vindt er in de Paulus en St Jan kerk aan de Lidwinastraat de, voor iedereen toegankelijke, opening van de Vastenactie 2007 plaats. De organisatoren zijn erg gelukkig, dat het Surinaamse koor ‘Pramisie’ uit Tilburg medewerking heeft toegezegd aan deze bijzondere viering.

Het gaat al vele jaren slecht met de economie van Suriname. Liefs 70% van de Surinaamse bevolking leeft onder de armoede grens. Zowel in Paramaribo als in de binnenlanden zijn de effecten van de slechte economie overduidelijk aanwezig. De mannen trokken de laatste jaren naar Paramaribo of naar het buurland Guyana op zoek naar werk en inkomen. De vrouwen bleven met de kinderen achter. Zij improviseerden van alles om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar het is te weinig om de armoedespiraal te doorbreken.

De Nationale (Surinaamse) Vrouwen Beweging (NVB) helpt deze vrouwen nu om een bedrijfje te beginnen om beter op eigen beten te leren staan. Zowel in de binnenlanden als in Paramaribo beginnen de eerste positieve effecten van deze hulp van de NVB zichtbaar te worden. Maar er is nog een lange weg te gaan om de positie van deze vrouwen met hun kinderen te normaliseren. Deze Vastenactie helpt en is dáár aanwezig waar hulp nodig is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Iedere hulp voor Suriname is welkom, maarrrr
    het geld AUB niet zomaar op een rekening storten en voor de rest moeten ze het maar bekijken. Nee, geef het liefst rechtstreeks aan de behoeftigen, zodat je zeker weet dat het geld goed is terecht gekomen. Anders kun je het schudden.

    Je zou ook mikro kredieten aan deze vrouwen kunnen geven, met de motivatie dat ze een handel ermee beginnen. Langzaam zullen ze er zelfstandiger van worden en op termijn deze lening terug kunnen betalen. Het gaat gewoon om het idee mensen te motiveren om te ondernemen. En op hun eigen benen kunnen staan.


    Maak melding
  2. Zolang er dit soort actie’s zullen zijn zal het bij de suinaamse beleidsmakers het idee bestaan dat de gemenschap buiten Suri de mensen zal blijven helpen. Daarom wordt er “NIETS”gedaan wat betreft het saneren van overheisorgaan en blijven de politici hun “ZAKKEN”vullen. En moeten de mensen daar niet zelf in ÖPSTAND komen om dingen af te dwingen en de zakkenvullers naar huis te sturen ?????????????? als ze het zo moeilijk hebben ???????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES