zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStaking Telecommunicatiebedrijf Suriname beëindigd

Staking Telecommunicatiebedrijf Suriname beëindigd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 feb – De staking bij het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, is beëindigd. Dit zegt vakbondsvoorzitter Henk Shields. De loketten van het hoofdkantoor zijn weer toegankelijk voor het publiek. Weliswaar heeft minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme niet toegegeven aan de eis tot onmiddellijke benoeming van de vakbondsvertegenwoordiger in de raad van commissarissen.

Maar de aankondiging dat het binnenkort zover is, wordt als voldoende ervaren. “We weten in elk geval dat de raad niet bijeen zal komen zonder onze vertegenwoordiger”, zegt Shields. Amafo had publiekelijk gezegd dat de benoeming van mr. Humphrey Schurman binnenkort zal geschieden. De vakbond eist dit al maanden en heeft de druki opgevoerd na de installatie van de raad in september.

Volgens Shields moest dit omdat Telesur op een belangrijk kruispunt verkeert. De lokale markt wordt geliberaliseerd en er wordt rekening gehouden met de gevolgen voor onder meer het personeelsbestand. “We willen gebruik maken van ons recht tot inspraak, dat we lang geleden hebben verworven. Mevrouw Amafo moet niet denken dat ze ons dat kan ontnemen”, aldus Shields.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Ik ben ook niet zo gecharmeerd van Amafo. Naar mijn mening verdiept ze zich niet in de beweegredenen van bepaalde beroepsgroepen in de Surinaamse samenleving en is zij niet mensgericht, maar stelt zich nogal bot en star naar de bevolking toe. Bovendien luistert ze slecht naar hulpvragen vanuit de samenleving en stelt ze zich keihard op. Een meer socialer beleid vanuit haar ministerie zou beter en gepaster zijn naar de bevolking in Suriname aangezien de mensen het daar al zo moeilijk hebben. Het is een samenleving van overleven en weinig kansen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES