dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNieuwe wet moet Suriname weren tegen terrorisme

Nieuwe wet moet Suriname weren tegen terrorisme

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 feb – Suriname beschikt binnenkort over een wet die berekend is op alle facetten van het internationale terrorisme. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Zowel het uitvoeren als financieren van terroristische activiteiten in Suriname zullen strafbaar worden gesteld. Er is gebruik gemaakt van moderne internationale wetgeving.

Bijstand is verleend door de Caribbean Financial Action Task Force en de Egmont Group, die zich richt op financieringsbronnen voor terrorisme. “We hebben de regels zoveel mogelijk aangepast aan de Surinaamse wetgeving”, zegt Santokhi. Onder meer is de maximale gevangenisstraf gesteld op twintig jaar. Dat is in Suriname wettelijk de zwaarst mogelijke strafmaat.

Het wetsvoorstel wordt binnenkort behandeld in de ministerraad en is dan klaar voor het parlement. “We willen een effectieve aanpak en tegen die achtergrond is het wetsvoorstel voorbereid”, aldus Santokhi. Het is in zijn ogen nooit te vroeg voor gepaste wetgeving. Het terrorisme kent geografische noch morele grenzen. Suriname wil op alles voorbereid zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Mooi mang….aanpakken die terroristen….want daar zijn er zoveel van in het land….
  wat mij betreft richt Suriname zich dan meer op het terrorisme bestrijden, dan op de CORRUPTIE!!

  Want ik denk toch dat we meer terroristen dan corruptelingen hebben, en dat het daarom logisch is dat er eerst een terrorisme wet komt.

  Nou kijken wie mijn cynische bijdrage begrijpt:-)


  Maak melding
 2. Ja man a wet moes foe kon tegen corruptie a man disie law kaba…soso babari a di mikie gi gi ha ha. …maar juist door corruptie bestaat de kans op terrorisme.

  Maar hij begint te schreeuwen omdat hij bang is voor terreur.
  Hij heeft boter op zijn kop.


  Maak melding
 3. Ze doen toch alles verkeerd in Suriname.

  Er zijn ook leiden die terrorist zijn zonder dat het zichtbaar is.

  Denk na.

  En die moet je uitroken. Ik bedoel met een frambo.


  Maak melding
 4. Suriname wordt al meer dan 400 jaar geterroriseerd………..

  Welk straf staat daarop?????

  Deze “anti-terroristische” Rechterhand van de Wereld-Boevenbende aan de Top…, doen niets anders dan de wereld Kapen met hun corrupte moderne internationale wetgevingen.


  Maak melding
 5. als de wet een feit is kunnen alle politici in suriname gearresteerd, berecht en opgesloten worden. Want ze terroriseren het volk op sociaal/maatschappelijk en financieel gebied


  Maak melding
 6. Wat is het definitie van terrorist? Wie komen ervoor in aanmerking vraag ik me af??

  Volgens mij zijn er reeds al mensen die de boel jaren terroriseren in Suriname. Denk maar aan structurele moordpartijen, verkrachtingen, gewapende roofovervallen, mensen durven s’avonds niet meer op straat, zelfs in je eigen huis voel je je niet meer veilig meer. Een ergere vorm van terrorisme kan ik me niet voorstellen.

  Eventueel ook corrupte ambtenaren die hun eigen eerst bevoordelen en dan pas naar de rest kijken. (Volksterrrorisme)

  Of wordt met terrorist bedoeld moslims???

  Mijn idee is gewoon dat als je met vuur speelt dat je dan gewoon een keertje je vingers kan verbranden. Zolang Suriname neutraal op de achtergrond blijft hoeft het nergens voor bang te zijn in de huidige vuile internationale politieke spelletje.

  Dit is gewoon mijn filosofie.


  Maak melding
 7. De echte terroristen bevinden zich
  in de amerikaanse ambassade.
  In die ambassade zitten vast en zeker
  lieden die mensen gemarteld hebben
  in Irak, Afghanistan en/of Guantanamo Bay.
  Dus wat let u, minister van justitie.
  Of heeft u meer gewone onderdrukte burgers
  op het oog.
  De ergste boeven zijn de zogenaamde kampioenen van de democratie.

  Hoe zit het met het veroordelen van het amerikaanse staatsterrorisme!?
  Daar zwijgt een ieder over.
  Dus! Oppakken die boeven.


  Maak melding
 8. Hallo Santhokie,

  Ik zie dat je de”ver van mijn bed politiek”al goed onder de knie hebt .Je bent een van de betere studenten van deze front regering.Ga zo door maar zorg wel dat jij en je soort een ander onderkomen zoeken want julie geven alle criminelen in dit land een “brevet van goed gedrag”zoals jij en je soort al hebben,waardoor Suriname te klein wordt voor jullie.
  Je zal binnenkort wel erachter komen hoe goed minister je bent.Voorlopig is het een feit dat de politiekorps nog nooit tevoren zo korrupt is geweest
  Dus barka bhaja doe je best!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. Wij moslims maken bijna 30% van de bevolking uit. Ik roep mijn broeders en zusters in Suriname op nog meer kinderen te nemen zodat wij over 40 jaar een moslimstaat kunnen stichten. Wij zijn al lid van de organistaie van islamitische landen.


  Maak melding
 10. Zal nu wel veel veiliger worden in Suriname. Na invoering van die dappere wet weet de zelfmoordterrorist dat hij martelaar in het kwadraat is: zichzelf om zeep geholpen, naast een boel andere mensen, en dan nog wettelijk martelaar: iets gedaan dat door de wet verboden is. We gaan vooruit!


  Maak melding
 11. Santokhi heeft “ZEKER”boter op zijn kop, want hij wil anderen berechten voor wandaden, maar kan die “BOEVEN”in eigen gelederen niet aanpakken, want als hij dat doet en hij straks geen minister is wat dan??????????????????.
  dan kan deze “SCHURK”ook aangepakt worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES