Rotterdam tevreden over samenwerking met Suriname

5

PARAMARIBO, 21 feb – De samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en Suriname verloopt uitstekend en naar volle tevredenheid. Dit zei burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam bij de ondertekening van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Suriname’s economische groei en de verbetering van het openbaar bestuur de afgelopen jaren werken inspirerend.

Opstelten zegt behoorlijk onder de indruk te zijn. Er zal de komende vier jaar samengewerkt worden op het gebied van justitie, brandweer, archiefwezen, cultuur en gemeenschapsontwikkeling. “Er komen dan wel geen financiële middelen vrij, maar Rotterdam kan via trainingen en het beschikbaar stellen van kader inspelen op bepaalde behoeftes die Suriname heeft”, zegt Opstelten.

Bij de selectie van samenwerkingsgebieden is rekening gehouden met de bilaterale overeenkomsten met andere Nederlandse gemeenten. “Binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is er afstemming hierover zodat er geen overlapping plaatsvindt”, aldus Opstelten. Suriname en Rotterdam zijn in 2001 een formeel samenwerkingsverband aangegaan.


5 REACTIES

 1. Er komt geen geld maar er komen, mannen en vrouwen die de boel naar hun hand en gedachtengang zullen zetten.

  Oenoe di na paimang, tik joe ai loekoe, tamara no bari.


  Maak melding

 2. Ik zie geen nieuwsgehalte in dit artikel.
  A man tek wan pleen, njan, dringi prisiri, rigeer wan tjien meid! Leuke vakantie toch??
  Kan ook in Tailand mijnheer Opstelten!!


  Maak melding

 3. Ha ha ha, Ie tje neng jongoe Djogo.
  Een beleefdheidsbezoek leent zich niet voor kritische aantekeningen. Waarom zou Van Opstelten kritisch moeten zijn. Want als hij zich kritisch zou uitlaten bestaat de kans dat de surinaamse politiek uit hun lange winterslaap wordt gesust en dat is wat nederland niet wil. Zo blijven vene en zijn trawanten afhankelijk en onderdanig jegens nederland en wordt de bedelcultuur in stand gehouden. Want als je krijgt hoef je zelf niet uit te geven


  Maak melding

 4. Ghi ghi ai ai torie di…Djogo en Prik zij voeren de mannen dronken(in de watten vol plaksel voor later onder de plak) als ze nuchter worden is Su. helemaal WIT….Hopeloos toch als je als zuiplap zwerver-bedelaar door het leven moet als je kern gezond ben, moet je werken…al is het weinig..Maar je klauwen voor iedere voorbijganger open te houden, is niet slim….ding sma o go spiet of ka ini joe anu


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.