Reserves Suriname’s grootste goudmijn toegenomen

16

PARAMARIBO, 21 feb – De bewezen goudreserve in de Rosebelmijn, in Brokopondo is gestegen met negentien procent, van 3,2 miljoen ounces naar 3,8 miljoen ounces. Dit meldt de Ware Tijd aan de hand van data van de Canadese eigenaar IAMGold. De aandelen IAMGold zijn meteen in waarde toegenomen met vijf procent. Dit is ook het gevolg van de heropening van de mijn.

De mijnoperaties zullen naar verwachting binnen enkele dagen zijn genormaliseerd na de stillegging de afgelopen drie weken vanwege het arbeidsconflict. Volgens IAMGold-topman Joseph Conway is de leeftijd van de mijn nu verlengd met twee jaar. Ook wordt verwacht dat exploraties in de overige delen van de Rosebelconcessie nog meer reserves zullen aantonen.

De arbeiders zitten nog steeds zonder collectieve arbeidsovereenkomst, hoewel hun staking daarom begonnen was. Volgens bedrijfswoordvoerder Roy van Aerde is de directie wel bereid een dergelijke overeenkomst te sluiten met individuele arbeiders. De vakbond hoeft daar geen rol in te spelen. Vakbondsleider Errol Snijders vindt dat genoeg wordt verdiend aan Suriname en dat de arbeiders aanspraak maken op een deel van de winst.


16 REACTIES

 1. Hier wil ik niets meer over horen, want het is alleen om van te huilen.
  En het land Suriname huilt mee dat omdat haar eigen kinderen (voor een grijpstuiver) hun rijkdommen verkwanselen aan het buitenland.


  Maak melding

 2. De bewezen goudreserve in de Rosebel mijn, in Brokopondo is gestegen met negentien procent, van 3,2 miljoen ounces naar 3,8 miljoen ounces.

  Van wie is dit goud???????? Van Suriname en de surinaamse bevolking natuurlijk.
  Maar het is voor een fooi wegegeven door aapachtigen. Triest.

  De leiders die dit soort acties in naam land en volk plegen zullen nooit en nimmer in staat zijn voor de surinaamse zaak te op te komen. Het zijn eingelijk verraders die ons land in de uitverkoop houden. Wat komt er nog meer aan???

  Kijk nu bijvoorbeeld er wordt niet geregeerd, er is onenigheid in het assemblee, men poogt alleen de positie te redden en ook de coalitie te redden. Want met weet dat het afgelopen met hun is.

  Ik denk aan de FRANSE REVOLUTIE van 1789.


  Maak melding

 3. NATIONALISEER DE GOUDMIJN niet vandaag nog, nee eergister nog!!!

  ”Voorheen kreeg de staat maar 18% van de inkomsten uit de grote gasvelden en aardolie en de bedrijven 82%.
  Inmiddels is dat omgekeerd en zijn de inkomsten van de staat gestegen van 230 miljoen dollar naar 1,3 miljard dollar!
  De bedrijven verdienen nu 18% en wij kunnen onze sociale-economische problemen oplossen met de opbrengst van onze eigen natuurlijke rijkdommen.
  Buitenlandse bedrijven kunnen nooit eigenaar zijn van onze bodemschatten!
  Het aankomende jaar komen de mijnen aan de beurt.”

  President Evo Morales Ayma (Bolivia)

  SLAAP NIET SURINAME, ONTWAAK EN STA OP!!!


  Maak melding

 4. ”De regering in Bolivia had tot mijn aantreden een heel andere vorm van ‘leiderschap’, namelijk die van roven.
  Daar hebben we een eind aan gemaakt,
  De president verdiende 40.000 bolivianos (4.000 euro’s) per maand; ik heb dat teruggeschroefd naar 15.000 bolivianos (1.500 euro’s).”

  President Evo Morales Ayma (Bolivia)

  SLAAP NIET SURINAME, ONTWAAK EN STA OP!!!


  Maak melding

 5. Ziet u niet dat wij met complete idioten te doen hebben…wat nu…mi no dinkie ding sabie.
  Naar alle waarschijnlijkheid wang mang tikie ing tjoekoe kaba.


  Maak melding

 6. SARI2NATIONALIS

  Hallo nationalis. Hoe moet Suriname nu opstaan.
  Vertel het ons maar. Want aapachtigen zetten handtekeningen onder documenten, waarmee generaties lang mensen gekeneveld gaan worden. Dit wordt gedaan namens land en volk.

  Vertel jij ons nu maar hoe Suriname moet opstaan.


  Maak melding

 7. Dus die mannen in Su. weten niks alles moet door een ander verteld worden leugen of geen leugen. Men neemt aan.. U ziet het een stel waardelozen…Ze laten zich gewoon weg voor liegen en bedriegen…iets dat zij zelfs gewend zijn.
  Voorkauwen…. mond open… en slik…Bah. bah….smeerlappen.


  Maak melding

 8. had ene onderdirecteur niet pas geledn nog gemeld dt de opbrengsten niet zo veel zijn als ged8?? ik bn ik nu in de war met een andere graaier???

  Blaai……….


  Maak melding

 9. Begrijp dit goed.

  Is er een goede controle over de uitvoer van het goud uit Rosebel? Krijgt de overheid van Suriname, voldoende informatie over de productie en uitvoer van dit goud?
  Uit goede bronnen heb ik vernomen, dat die overheid slordig omgaat met haar belangen in Rosebel.Niet te spreken van enkele profiteurs die, in deze, meegenieten.
  Wij, hier in Nederland, kunnen de bevolking in Suriname niet bewust maken. Zij worden zelf wel eens bewust.
  Het jammerlijke vind ik, dat terwijl het goud bloeit, een deel van die bevolking in armoede sterft aan een vergiftiging.
  Het zijn onze broeders en zusters. En toch zeg ik, dat zij zelf eens bewust moeten worden.
  Hier in Nederland hebben wij ook onze eigen problemen. Zijn wij ons daarvan ook bewust?


  Maak melding

 10. Het Goud voorraad van Frankrijk alleen is zoHoÔ veeéél, dat als dit op de Beurs zou komen, het Goud Wereldwijd geen waarde meer zou hebben.

  Deze landen spelen Afpakkertje met de meeste zwarte landen,

  Reden……de verborgen geschiedenis van de Zwarte beschavingen? Stel de zwarte landen zelf en zelfstandig konden bouwen en weer Creeren,,…….Grootste Nachtmerrie voor de nu heersende Sukkels……
  Als de Zwarte landen afhankelijk blijven dan winnen de boevenlanden altijd twee vliegen in een klap nl;
  Kennis en rijkdom……

  Dit is geen East-Coast West-Coast Bling-Bling Ghetto Shit, Maar Black-Gold Piramides STory…Met aftrek van de Franse Glazen namaak Piramide….

  What a dame Shame! Ondanks zoveel Gestolen en Geroofd Goud….and so long

  Dan klagen we dat Luki Luk Vene and The Daltons daar aan de politiek zelf niks kunnen, maar op gegeven moment gaat de hond op zijn baas lijken….


  Maak melding

 11. De parlement van Suriname was en is nog steeds een goedkope komedie,Daarom belande Suriname op 25 feb.1980 tot zijn diepste puntin historie. Het parlement van Suriname huilt niet mee met het volk,maar verkoopt het land voor een grijpstuiver. Alle rijkdommen zijn verkwanselen aan het buitenland. en stiekem in hun eigen zak….
  De hollanders komen terug ons land opnieuw bezetten. Laat de Vakbondsleider Errol Snijders eens duidelijk maken wat de inhoud is met contract dat suriname heeft Canadese eigenaar IAMGold…. dat zegt genoeg er wordt goed verdiend aan Suriname… en dat de arbeiders geen aanspraak maken op een deel van de winst is geen nieuws.

  Onder het democratisering proces voor Suriname word verstaan;
  1.Het mee beslissen.
  2.Het mee praten
  3.In spraak gedachte van lager geplaatsten
  4.En superieuren in zaken die hen gemeenschappelijk raken.

  De leiders van het front voor Democratie en Ontwikkeling zijn hoe dan ook Corrupt, en de vakbondsleiders hebben hoe dan ook geen moeite mee. Maar ook de gang van zaken is corrupt.

  HET VOLK WORD HOE DAN OOK DOM GEHOUDEN…. Suriname heeft niet eens recht op 10% van 3,8 miljoen ounces…. Ga maar daar eens goed over na denken….

  STEM FRONTAAL SURINAMERS ALLEMAAL… N.D.P. Was dat de Rede van de Regering N.P.K op 30 januari 1980 de opdracht gaf aan de Inspecteur Walker van de politie om op actie voerende Nederlandse Militairen te gaan schieten….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.