zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameNationale Archiefraad Suriname moet regering adviseren

Nationale Archiefraad Suriname moet regering adviseren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 feb – Er komt een Nationale Archiefraad die de regering moet adviseren over onderhoud en inrichting van het overheidsarchiefwezen. Volgens minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken is de raad vooral van belang bij de besluitvorming rond selectie, vernietiging en bewaring van archieven. Adviezen van ambtenaren alleen is niet voldoende.

Onafhankelijke adviseurs kunnen een extra dimensie toevoegen. “Deze adviseurs moeten alle belangen van het archiefwezen kunnen overzien”, zegt Hassankhan tegenover de Ware Tijd. In de raad zullen daarom zowel juristen als historici zitten. Hassankhan, zelf historicus, zegt dat vooral historici er baat bij hebben dat zoveel mogelijk archiefstukken bewaard blijven.

Met het oeroude debat tussen historici en archivarissen over wat wel en wat niet mag worden vernietigd, wordt terdege rekening. “Historici willen dat zo weinig mogelijk wordt vernietigd, omdat ze stukken nodig hebben voor historisch onderzoek”, aldus Hassankhan. Volgens de Archiefdienst is er ongeveer vijftien kilometer aan overheidsdocumenten, die dringend selectie behoeven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES