woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTelecommunicatiebedrijf Suriname plat om post

Telecommunicatiebedrijf Suriname plat om post

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 feb – Het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, is lamgelegd door een staking. De vakbond eist dat minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme onmiddellijk overgaat tot de benoeming van de vakbondsvertegenwoordiger in de bestuursraad van het bedrijf. Ook de vakbonden bij andere staatsbedrijven roeren zich.

Volgens de leiders heeft Amafo het weren van de vakbondsvertegenwoordiging bij onder meer de Maritieme Autoriteit Suriname, de Scheepvaart Maatschappij Suriname, de Havenautoriteit en de Luchthavenautoriteit, tot beleid verheven. “De twee vertegenwoordigers van mevrouw Amafo’s partij (A Combinatie, red.) in de bestuursraad van Telesur, zijn al lang benoemd”, zegt vakbondsleider Henk Shields.

Sinds vorig jaar is herhaaldelijk gevraagd om benoeming van de jurist Humphrey Schurman. Amafo heeft niet gereageerd. Pas na het verstrijken van een ultimatum van de vakbond, is een brief verstuurd waarin aangegeven wordt dat aan de benoeming gewerkt wordt. De vakbond vindt dit onvoldoende, omdat de raad sinds september is ingesteld. Een eigen vertegenwoordiger wordt als cruciaal aangemerkt, vanwege de aanstaande veranderingen in de telecomsector.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES
  1. Dom dom dom. Waarom niet een symbolische staking uitroepen o.a. stiptheidsakties? Nu wordt het bedrijf lamgelegd. Staken is een recht maar moet pas worden ingezet als dit dringend noodzakelijk is.


    Maak melding
  2. Amofo is brutaal en dom…zij moet zich aan regelshouden…Maar het komt ervan als er zoveel rovers in een regering zitten..dan kan en moet men niet veel van domme schurken verwachten..

    Verder…. Vtje je ziet…joe no kirie faja… maar joe bing kirie telefong tijdens verkiezing…Je zal ooit ook koekje van eigen bedorvendeeg moeten eten mi-boi.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES