zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStrafzaak Surinaamse ex-minister weer verdaagd

Strafzaak Surinaamse ex-minister weer verdaagd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 feb – De strafzaak tegen ex-minister Gilds is weer verdaagd. De rechter denkt tot 16 april nodig te hebben om zich te verdiepen in het dossier. Er zou niet voldoende tijd beschikbaar zijn geweest voor oriëntatie op de zaak. Gilds blijft in elk geval tot april op vrije voeten, in tegenstelling tot medeverdachte Carlos Aron.

Die heeft pas een celstraf achter de rug na veroordeeld te zijn geweest wegens medeplichtigheid aan witwaspraktijken. Een andere verdachte, de architect Elfried Macnack, werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Hij was eerder wel aangehouden en heeft onder meer verklaard dat Gilds wel degelijk afwist van de witwaspraktijken van diens neef Andy Groenewoud.

Die wordt in Nederland verdacht van onder meer drugshandel. Gilds heeft nooit vastgezeten, hoewel hij sinds december 2005 als verdachte is aangemerkt door het Openbaar Ministerie. Hij is in januari 2006 afgetreden als minister van Handel & Industrie. De witwaspraktijken moeten hebben plaatsgehad in de periode dat Gilds nog minister was van Justitie & Politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Eindelijk komt die gildst aan zijn straf . Komt dat hij mensne in jail heeft gezet die er niet moeten zitten. Laar Gildts een tijdje janken daar…,.,,,.,,.,


  Maak melding
 2. Dat was en is te verwachten dat zijn politiekevriendjes de zaak gaan vertragen om zo hun mannetje uiteindelijk wegens ziekte niet meer te veroordelen(prostaat)
  Inside story mijn broeders en zusters en hij niet alleen ook Sardjoe en nog een paar, medischegegevens van politici zijn altijd bekent bij inlichtingen diensten,houdbaarheids calcullatie!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. ja, blijven “jullie”de zaak maar voortuit schuiven en na 25 jaar zal eventueel “mischien” berechting plaatsvinden. Net als bij Bauta en zijn handlangers en ÏNEENS”komt er geen moer van terecht.
  STELLETJE IDIOTEN PRATEN NOG OVER EEN RECHTSTAAT??????????????.


  Maak melding
 4. `Dit is de zoveelste giller in nobodies land.
  Weer verdaagd om zich in het dossier verdiepen? In april weer verdaagd omdat er nog zaken moeten worden toegevoed aan het dossier. Daarna weer verdaagd omdat er een andere rechter wordt benoemd. Weer verdaag en voor altijd want Gilds is kwakende en overleeft het niet.
  Eind conclusie:
  De maatjes van Gilds blijven buiten schot!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Nr 4. Kabila…Jij gaat je een beetje moeten inhouden.
  Het getuigt geen beleefdheid, respect, om met andermans prive rond te lopen..nogmaals respect voor een ieder.

  Thank you.
  P.S voortaan voorzichtig met bepaalde info.


  Maak melding
 6. T wordt niks het is gewoon spelletje met de surinamers Gilds gaat niet de bak in dat staat als een paal boven water straffen is voor de kleine man in Su niet voor de politieke Elite


  Maak melding
 7. Het is C.A. aan te raden bij een Internationale Mensenrechtenorganisatie dit aan te kaarten. Moi Wana is een goed voorbeeld. Het kan niet zo zijn dat burgers of lagere ambtenaren voor hun aandeel in strafbare feiten binnen de kortste keren als zware criminelen worden behandeld en politici door hun vriendjes worden gevrijwaard. Als Punwasi ruggegraat heeft moet hij dat nu tonen. Hetzelfde geldt ook voor de zogenaamde onafhankelijke rechtspraak in Suriname. Lijkt wel of alles in Suriname een geur/ kleur heeft.


  Maak melding
 8. Brada of sisa perro v/d speurhondenclub.

  Respect heb ik altijd en voor iedereen, wat ik schandalig vindt is dat de rechterlijkemacht met zaken moet komen en niet ministers, want zo zie je maar wat dat teweeg brengt, nu zijn ze zelf in de beklaagdenbank.

  ps

  neem het niet op voor mensen waarvan je niets weet, ik heb met ze te maken gehad, dus mi sani toch.


  Maak melding
 9. Kabila nr. 12..Wij weten dat zij zware bedriegers zijn, met een top mentaliteit van schurk/boef/rover/vergiftiger.

  Maar wees voorzichtig met info.
  P.S. Info.. aanslag Bouterse daar heb ik nog niks kunnen achterhalen hoe zit dat..De dag daarna….zat hij met Bosje een broodje te eten.

  Maar maak je niet druk binnenkort ga ik mijn speurwerk intensiveren.


  Maak melding
 10. ja, blijven “jullie”de zaak maar voortuit schuiven en na 25 jaar zal eventueel “mischien” berechting plaatsvinden. Net als bij Bauta en zijn handlangers en ÏNEENS”komt er geen moer van terecht.
  STELLETJE IDIOTEN PRATEN NOG OVER EEN RECHTSTAAT??????????????.

  Klopt.alleen in suriname is er geen recht,het is flauwekul. Bouta berechten,nee,idd. suriname is geen rechtsstaat meer als je me vraagt deze man heeft een kogel in zn kop nodig dats de enigste manier dat hij berecht kan worden.berecht in sur.laat me niet lachten het is een nutteloos gedoe,alleen in sur.kan men doen en laten wat men wil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES