Rotterdam helpt Surinaams politiebureau renoveren

4

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 20 feb – Het hoofdbureau van politie te Nieuw Nickerie is compleet gerenoveerd met hulp van de Regio-politie Rotterdam Rijnmond. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is weer eens de waarde bewezen van de samenwerking tussen Rotterdam Reynmond en het Korps Politie Suriname.

De renovatie kon niet op een beter moment geschieden. Nickerie bevindt zich midden in een proces van decentralisatie. De politie zal zo goed mogelijk toegerust moeten zijn om de eigen rol in dit proces te kunnen vervullen. Het ruim veertig jaar oude gebouw voldoet nu aan de eisen van het moment, compleet met slachtofferkamer. Ook het cellenhuis en de kantoorruimte hebben een makeover ondergaan.

De renovatie is aangevangen in 2006. Bij de opening was ook burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam aanwezig. Hij vindt dat de politie door vooral deskundig en creatief te werk te gaan, het vertrouwen van de gemeenschap kan bevorderen. Volgens Santokhi zal ook het vervoersprobleem van de plaatselijke politie binnenkort worden aangepakt.


4 REACTIES

 1. Deze beleidsmakers op dit moment in Su..mi-boi zij kunnen niks, jawel een ding, bedelen.

  Soema njang tra mang nja-njang ing moes pai datie paimang. do leer joe wang les.


  Maak melding

 2. Wat kunnen Surinamers ËIGENLIJK” wel ?????????. Ze hebben alleen maar een “GROTE” mond en kunnen jaar in en jaar uit ouwehoeren en anderen moeten alles voor ze doen.Alleen zijn ze “heel”goed om hun zakken te vullen. Geldt ook voor Santokhi.


  Maak melding

 3. Enigszins verrast met dit bericht.Ik vraag mij alleen maar af,waarom het specifiek na een overeenkomst met het Nederlandse Politiekorps of een stedenband met Rotterdam
  of andere steden gerealiseerd kan worden.Zagen onze beleidsmakers van de vorige
  regeringen het niet in dat een goede accomodatie voor de politie van essentieel belang is.

  Khan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.