donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieGeleidelijke liberalisatie lijn Suriname-Curaçao

Geleidelijke liberalisatie lijn Suriname-Curaçao

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 feb – De vliegverbinding tussen Paramaribo en Willemstad zal geleidelijk aan worden geliberaliseerd. Dit zijn minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme en haar Antilliaanse ambtgenote Omayra Leeflang overeengekomen. Eerst wordt het aantal wekelijkse vluchten opgevoerd van twee naar drie.

Een derde maatschappij zal pas in 2008 worden toegelaten. Welke maatschappij het wordt zal besloten worden in bilateraal overleg. Er is bewust gekozen voor geleidelijkheid. “We weten dat er mondiaal zoveel voorbeelden zijn van maatschappijen, die niet geleidelijk aan zijn overgegaan tot liberalisatie en we weten wat er van ze geworden is”, zegt Amafo.

Volgens Leeflang is liberalisering in het “belang van de economie van beide landen, het toerisme, en zeker in het belang van betere tarieven.” Behalve Insel Air, dat onlangs een samenwerking is aangegaan met de SLM op de route Paramaribo-Willemstad, heeft ook Dutch Antilles Express belangstelling getoond. Er is reeds een verzoek ingediend tot toelating, waarop door Suriname positief is gereageerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
 1. Volgens Leeflang is liberalisering in het “belang van de economie van beide landen, het toerisme, en zeker in het belang van betere tarieven. HHHHHHHHAAAAAAAAAAAAA.
  Leeflang is gek geworden, blijkbaar overschat men de eigen positie. Ik denk dat de economie van Curacao er veel beter voor staat dan die van Suriname. Dit soort grootspraak van de aapachtigen in Suriname, maakt mij verdrietig. Deze mensen zijn zielig. Bah.


  Maak melding

 2. Laten zij de route Amsterdam paramaribo beter liberaliseren door andere maatschappijen ook landingsrechten te verlenen. Het brengt werkgelegenheid met zich mee en Sur. vangt ook geld voor het verlenen van de landingsrechten


  Maak melding

 3. Volgens mij brengt liberalisering met zich mee dat SLM kopje onder gaat.Het markt op Curacao Paramaribo is te dun om 3 of meer maatschappijen derop te laten vliegen.
  Het wordt een slachveld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES