dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieROC Midden-Nederland steunt Surinaamse opleidingen

ROC Midden-Nederland steunt Surinaamse opleidingen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 feb – Het Regionaal Opleidingscentrum Midden-Nederland, ROCMN, gaat middelbare beroepsopleidingen in Suriname helpen moderniseren. Een samenwerkingsovereenkomst met drie schooltypen zal gericht zijn op zowel kennisuitwisseling als materiële versterking. Ook zal meer praktische afstemming worden nagestreefd.

Op het Instituut voor Middelbaar Economisch & Administratief Onderwijs, IMEAO, wordt een ICT-richting ingevoerd. Ook zal de richting Toerisme beter worden afgestemd op de maatschappelijke behoeften. De richting is enkele jaren geleden opgezet om de groeiende toerismesector te voorzien van kader. De andere partners van het ROCMN zijn het Natuurtechnisch Instituut en de Nijverheidsschool.

De samenwerking geldt in principe voor een jaar en de mogelijkheid bestaat voor verlenging met nog een jaar. De bedoeling is het onderwijs zodanig aan te passen dat het meer is afgstemd op de behoeften van met name de horecasector en het toerisme. Door de snelle toename van het aantal toeristen dat Suriname bezoekt, neemt de behoefte aan dienstverlening sneller toe dan het huidige aanbod kan bijbenen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

9 REACTIES
 1. Goed nieuws! Hoe zit het dan met de afgestudeerden? Krijgen ze een baan. Wanneer krijgen de Nedsurinamers hun Surinaamse paspoorten. Was het niet beter geweest dat ze het zelf deden. Waren de dubble paspoorten niet goed voor het land. Maar nee! Het zijn buitenlanders. Nee! Alles in de uitverkoop gooien en groot spelen. Denki no mang!

  Ik beschrijf de nieuwe soorten insekten, slakken, spinnen en alles wat leeft in Suriname. Ik koos voor insekten, omdat zonder insekten, hebben we geen vruchten en geen zaden. Dus geen leven meer op aarde. Vinden jullie wat, doe het in een beetje alcohol en stuur het naar mij op Willem Bilderdijkhove 19, 3438 PM, Nieuwegein. Is het nieuw, dan word het naar jou genoemd. En het materiaal word in de Surinaamse Universiteit bewaard. De namen blijven altijd geldig. Wij kunnen alles samen zelf doen. Ik ben tegen het gebuik van alle soorten gif, kunstmest en kwik. To heden is niet bewezen dat deze middelen echt heeft geholpen. Schadelijke insekten hebben het gif juist nodig.

  Hier publicaties van mij en anderen worden nog gedrukt. Door jalouzie krijgt ik veel vijanden. No problem, Mi Na Wang Tranga Sranang Mang!

  –edit–


  Maak melding
 2. Uitstekend initiatief deze samenwerking op het gebied van toerisme en horeca tussen het IMEAO en ROC MiddenNederland. Als aanvulling op deze samenwerking wil ik graag aangeven dat wij (ROC van Amsterdam) al gedurende 4 jaar (stage)uitwisselings en ontwikkelingsprogramma’s uitvoeren met het IMEAO op het gebied van de Bedrijfsadministratieve opleidingen. We wisselen les- en stagematerialen uit en een groot aantal leerlingen hebben onder leiding van docenten van het IMEAO stage gelopen bij ondernemingen in Suriname. Hiermee zijn de samenwerkingspartners beide zeer tevreden. Binnenkort (maart 2007) vindt er een docenten economie uitwisseling plaats. Twee weken lang nemen docenten van beide opleidingsinstituten elkaars lessen in dezelfde periode over, zodat er ervaring wordt opgedaan over elkaars methodiek, aanpak en in Nederland de nieuwe competentiegerichte aanpak.

  Met vriendelijke groet,

  Nic van der Riet
  ROC van Amsterdam
  BPV(stage)coördinator
  Bedrijfsadministratieve opleidingen
  niveau 3 en 4
  Amsterdam
  email: [email protected]
  tel 0031(0)205791145


  Maak melding
 3. Inderdaad Goed Nieuws!!!
  Nog maar eens het bewijs dat Suriname niet zonder Nederland en Belgie kan, hoe moeilijk de politieke relatie soms is.

  De nationaliteit kwestie v/d Europese Surinamers, simpel; Dubbelpaspoort!!!
  Niet vandaag, nee eergister nog!
  Marokkanen hebben het, Turken hebben het.
  Slaap niet Suriname, Ontwaak en Sta op!!!

  Surinamers zijn overal Surinamers waar ook ter wereld geboren, waar ook ter wereld wonend, al met maar een druppeltje Surinaams bloed door de aderen heen stromen!!

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding
 4. NATIONALIS! Dank je wel! Jouw woorden zijn meer dan goud waard. Als ze het niet snappen weet ik niet meer. Meer over mij. Kijk in Calodema. Sear:www.calodema.com

  Dubbelpaspoort!!! Nu!!!

  Sranang! Oen Ala, Lobi You!


  Maak melding
 5. Nr..4 Dewanand.. je praat tegen mensen die doofstom zijn of zelfs erger.

  Onze lieve Maxi.. heeft een zelf dubbele nationaliteit…zelf die.. makko-kan.. abubu-leb, het zelfde verhaal.

  Maar die idioten daar zijn, nogmaals moet ik zeggen behoorlijk achterlijk, weten geen bal maar willen een land besturen.
  Het liefst naar zijn verdoemenis.


  Maak melding
 6. Beste Mensen,
  Ik vind dat je alleen een nationaliteit moet hebben naar mijn smaak kan je geen dubbel nationaliteit,je kan niet van twee wallen eten,dat geld ook voor de ex surinamers,
  en even een reaktie op dat er zoveel surinamers over wereld zijn,dat geld wel voor de hintoestanen.
  Dus ik ben het helemaal eens met Geert,Wilders,afschaven dus.die dubbel nat.
  vr gr cees..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES