vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBeleggingsfondsen moeten Suriname hogerop helpen

Beleggingsfondsen moeten Suriname hogerop helpen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 feb – Instelling van en deelname aan beleggingsfondsen moeten beslist overwogen worden als middel om Suriname hogerop te helpen. Dit zegt president André Telting van de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Een andere richting opgaan is haast ondenkbaar. Het is het logische vervolg op de ervaringen en prestaties van de afgelopen jaren.

Na de economische neergang van de jaren tachtig, is behoorlijk wat economische vooruitgang geboekt. De schade is zo goed als weggemaakt. Volgens schatting van het Internationaal Monetair Fonds zal dit jaar een groei worden gerealiseerd van ruim vijf procent. “Dat is heel goed, ik ben er zelf zeer tevreden over”, zegt Telting. Bovendien is de jaarinflatie teruggebracht naar onder de vijf procent.

Dat mag als bijzonder worden aangemerkt. “Het is lang geleden geweest dat zo een percentage is gehaald”, aldus Telting. Als neusje van de zalm is de monetaire reserve zodanig versterkt dat ruim twee maanden import gedekt kan worden. “We zijn niet ver meer van drie maanden en we halen het zeker met de manier waarop we het totnogtoe gedaan hebben.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Als hij zich daadwerkelijk ingezet had in de jaren (80) tachtig dan zouden de vruchten nu vetter zijn.(ook zoet)
  Want mi boi ’80 tja froctu(vruchten)
  Hij staat nu te plukken maar voelt zich daarom, op dit moment zeer ongelukkig… (jaloers of zo).


  Maak melding
 2. Beleggen is geen zaak die je even doet.
  Het is een kwestie van keuzes maken en risico lopen. Het is de vraag wat ze willen in Suriname. Het land heeft niet eens een goede infrastructuur en nu willen ze gaan beleggen.

  En als je een idioot ambtenaat aan het beheren krijgt is het geld binnenkort weg.


  Maak melding
 3. Zou dan toch de goede weg ingeslagen zijn ?
  Als bakra vind ik het apart hoe een mooi land als Suriname, met zoveel grondstoffen, zo moet ploeteren om het hoofd financieel boven water te houden. Teveel en te vaak laat Suriname zich de eigen kaas van het brood eten. Op dat vlak is de echte winst te maken voor Suriname. Zorg voor goede contracten met buitenlandse partijen, pak corruptie keihard aan en zorg voor binding, commitment binnen de surinaamse bevolking. De surinaamse bevolking is immers om wie het allemaal zou moeten draaien. Dus weg met de corruptie en de prestige-projecten (leuk hoor een vliegtuig wat zo vaak aan de grond staat) en er keihard voor gaan !!!


  Maak melding
 4. Let wel, voor de jaren ’80 is er alleen maar schijnwelvaart geweest vanwege alle gelden uit Nederland voor de Suri regeringen.
  Op dit moment heeft Suriname inderdaad behoefte aan beleggingsfondsen, maar Telting verzuimt echter te zeggen dat het niet uit maakt vanuit welke hoeken deze gelden komen.
  Telting verzuimd te melden dat ook illegaal of zwartgeld welkom is voor de economie van Suriname.
  In Europa en Amerika gebeurd niet anders vandaar dat deze landen steeds weer voorop lopen.


  Maak melding
 5. Ik begrijp nog steeds niet waarom een deel van het Surinaamse volk nog steeds niet in kan zien dat deze regering in staat is geweest om de puinhopen van Wijdenbosch en Bouterse heeft opgeruimd ! De bevindingen van het IMF spreekt voor zichzelf ! De meeste schulden van Wijdenbosch zijn weggewerkt waardoor het volk nog niet kon profiteren van de vooruitgang ,maar het gaat nog steeds de goede kant op met de economische groei ! 5 % !!! Dat is iets om zeker trots op te zijn ! Proficiat !! Suriname heeft een kundige Centrale Bank directeur (Teltink) en een kundige minister van Financien !!!(Hildenberg)


  Maak melding
 6. Telting, vergeet te vertellen dat als al die grote handelaren zoals, Dilip.Sardjoe, hun geld opnemen dat hij kan sluiten.
  En vergeet ook Manglie niet, zelfs mijn eigen familie die met twee honderd man hun geld op de bank hebben, zo zijn er wel meer.
  Alle politici hebben grote bedragen op de bank en dreigen het eraf te halen, na mi taki en ik kan het weten.
  Oom Desi, no mek den mang pre nanga a kondre, opo en mek den Tucajana opo.


  Maak melding
 7. Suriname moet goed en slim omgaan met zijn grondstoffen, en deze zo efficient mogelijk verhandelen in het belang van het Surinaamse economie. Heel veel van deze grondstoffen raken uitgeput elders. Nu na 32 jaar onafhankelijkheid en ellende is het toch echt tijd om op je eigen benen te staan en roeien met de riemen die je hebt. Het is niet moeilijk, maar wel je juiste mensen op de juiste plek hebben. Als het eenmaal goed draait met het land dan komen de aandelen vanzelf, zorg eerst voor een stabiele en duurzame economie. Ook is het heel belangrijk om de touwtjes in eigen handen te hebben en niet weg te geven aan het buitenland waar op dit moment een serieuze dreiging voor bestaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES