Suriname vreest overname Alcoa door BHP Billiton niet

9

PARAMARIBO, 15 feb – Suriname is niet bevreesd voor een eventuele overname van aluminiumgigant Alcoa door BHP Billiton. Dit zegt minister Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. De aanstaande onderhandelingen met Alcoa’s dochter Suralco en BHP Billiton hoeven er niet perse moeilijker op te worden. Suriname is op alles voorbereid.

Daarom wordt ook niet al te zwaar getild aan de internationale berichtgeving over een op handen zijnde overname. Rusland zegt tegenover de Ware Tijd niet te verwachten dat de onderhandelingen over de bauxietvoorraden in West-Suriname moeilijker zullen worden. Hij ziet een overname geen “grote impact” hebben op de situatie in Suriname. Beide maatschappijen staan in de startblokken voor de onderhandelingen.

De huidige concessies kunnen nog voor korte tijd opleveren. De regering wil eerst inzicht in de exploratiedata om de eigen onderhandelingspositie te kunnen bepalen. Volgens Suralco en BHP Billiton zijn de voorraden in West-Suriname goed voor ongeveer veertig jaar exploitatiewerk. In het parlement is voorgesteld om ook met andere maatschappijen te onderhandelen.


9 REACTIES

 1. waarom andere maatschappijen. Kan suriname na 60 jaar suralco en BHP roofmijnen nog steeds niet op eigen houtje staan.

  Heeft suriname niks geleerd. dat niet alleen bauxiet gestolen wordt maar ook goud en andere erts soorten/

  Weet suriname nog steeds na 60 jaar niet hoe je bauxiet moet mijnen?

  of wil suriname weer lekker hun eigen zakken vullen i.p.v. landsbelang te dienen.

  daarom is NDP power zuiver.

  Lekker groot worden door surinamer te blijven.


  Maak melding

 2. Verkoop alleen Aluminium en doe het zelf. De Russen hebben meer dan 200 miljard al aan aluminium verdiend. Zie in de krant van deze week. Wees zuinig wat we hebben. Blijf zelfstandig man.


  Maak melding

 3. Surinam eis niet bevreesd????? Idioot Suriname is niet bevreesd???? Wat denken jullie wel, die zich opwerpen als leiders en het land vernietigen.

  Jullie moeten bevreesd zijn voor de fouten die jullie maken.

  Knoop dat goed in die oliebollen kopppen wan jullie daar.


  Maak melding

 4. Daarom zeg ik dat er in Suriname tot nu toe nog alleen idioten zijn voortgekomen die het land leiden.

  Soms scheld men op mij, ik weet ik heb gelijk als ik zeg dat er over 50 jaar alleeen uitgemergelde mensen in Suriname zullen wonen, ziek misselijk en ondervoed en waarom:

  -Goudwinning. Goud wordt weggegeven, de goudwinning zorgt voor aantasting van ons milieu, de het bos verdwijnt en er komt gif in het water, dus alles wat leeft gaat dood.
  -Bauxietwinning. In 1940 is Suralco begonnen. Vanaf 1940 is Suralco vele miljarden waard geworden. En Suriname??? alleen maar armer. EN NU GAAT MEN WEER WEST SURINAME AAN DEZE MAATSCHAOPPIJ WEGGEVEN.
  Bijna de hele wereld vliegt in vliegtuigen gemaakt van aluminium uit Suriname, maar men weet niet eens dat Suriname bestaat?? Waaraan hebben we dat te danken? Aan de idioten die zich opewerpen als leiders.
  -Houtkap. Bruynzeel heeft er goed aan verdiend. Straks komt er een Chinees bedrijf die eerst de helf van Suriname gaat kappen, het hout verkopen en als ze een beetje geluk hebben komt er een krakkemikkige pamolie bedrijf. Wat hebben we eraan als de helft van ons land vernietigd is.

  Mensen wordt het geen tijd om op te staan???????????????????????
  Dank na, het komt niet goed op deze manier!!!!!!!!!!!!!
  Er moet iets gedaan worden voordat er weer allerlei idiote contracten a la Cambior worden afgesloten.

  Sari


  Maak melding

 5. Buitenlandse investeringen zijn bedoeld om derde wereld landen te helpen in de eerste fase van economische ontwikkeling en technologische ontwikkeling. Daarna is het de bedoeling dat de locale overheid zelf soortgelijke bedrijven op richt om de inkomsten van het land te verhogen.
  Suriname is voor jaren in het begin van de eerste fase blijven steken. Nog nooit is het ons gelukt om waarde volle regelingen te treffen met buitenlandse investeerders. Het blijkt steeds weer dat de buitenlandse bedrijven de overhand hebben tijdens exploitatie onderhandelingen in ons eigen land (triest).
  Het Surinaamse volk heeft het recht op minstens 50% van de winsten die deze bedrijven vergaren d.m.v. onze eigen grondstoffen.En ook moeten wij van deze exploitanten eisen dat ze permanente werkgelegenheid creeren. Dit moeten zij doen door onze locale werknemers te onderwijzen over de nieuwe technologieen zodat wij zelf locale winstgevende bedrijven kunnen oprichten.Dit is een goede manier om het monopolie systeem aan te pakken en ook om privatisering aan te moedigen.
  Tot nu toe is het de overheid niet gelukt om in te zien dat Suriname als waardeloos wordt behandeld door deze buitenlandse investeerders.


  Maak melding

 6. Een slimmestreek dat steeds toegepast wordt, om betalingen te omzeilen, is wij gaan voor 100/200. miljoen of meer aan USD.. investeren.

  Dus zodoende zal de bevolking nooit en never iets terug zien.

  Na jaren dan zijn de machinerieen weer verouderd en moeten dan weer voor miljoenen ingekocht worden….maar onder tussen raken de bodemschatten uitgeput..maar zij blijven inversteren en wij kijken toe.
  slimmme boys…we know them.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.