zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameConflict Surinaamse lerarenopleiding zware klus

Conflict Surinaamse lerarenopleiding zware klus

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 feb – Het conflict binnen de leiding van het Surinaams Pedagogisch Instituut, SPI, is een zware klus. Dit zegt minister Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling. Nu de vier onderdirecteuren hun functies hebben neergelegd uit onvrede over het beleid van waarnemend directeur Emmy Hart, lijkt elke lijmpoging gedoemd te mislukken.

Door het ministerie is nog getracht partijen tot inkeer te brengen via overleg. De onderdirecteuren blijven erbij dat Hart niet geschikt is gebleken sinds haar aanstelling aan het begin van het nieuwe collegejaar. Vertrekken is geen optie. “Mevrouw Hart blijft in elk geval tot eind van het jaar. Door niet te bedanken heeft ze zich sterk getoond”, zegt Wolf. Het ministerie is ook voor handhaving.

Dat de rest van de leiding heeft bedankt is dan jammer, aan het ministerie zal het niet zijn gelegen. Er is van alles gedaan om het conflict te neutraliseren. “Als we uit elkaar moeten gaan, laten we dan als vrienden uit elkaar gaan”, aldus Wolf. Naar buiten toe wordt niets losgelaten over de aanleiding. Studenten hebben reeds hun onvrede betuigd, omdat het hele studieprogramma is verschoven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. precies. 1 goede erin en 4 slechte eruit.!

  zo hoort het te gaan. Suriname heeft teveel ambtenaren. Meer experts en minder amateurs.

  Goede oplossing.

  El vene moet ook een vacature stop inlassen.


  Maak melding
 2. Men kan niet elk voedselsoort door iemand zijn strot drukken…
  De minister had zich beter en verstandiger moeten opstellen.
  Geen verhaal over geschiktheid,enz,enz. dat werkt niet altijd.
  Geen dwang/leuk heeft zich bewezen enz. enz.

  Een leuke vrouw maar net niet op de juiste plek.(men wil het niet zo)(dictaat of niet).

  Voortaan denk altijd aan een verstanding eerlijke samenwerking
  en verdragzaamheid t.o.v elkaar.
  Als het zo moet, als hoe hij denkt(min.), dan wat moet hij in deze regering.
  Het is daar bij hen toch pure klootzakkerij.


  Maak melding
 3. Mw. Hart is supergeschikt, het zijn die OD’s die niet deugen. Orde, netheid, discipline, modern curriculum dat doet en wilt Mw. Hart. Een studente zei dat het CPI voor Mw. Hart een free for all was en men ook kon graaien in de schoolkas, dat is allemaal nu afgelopen.

  Als je naar de spreekbuis van de OD’s luistert dan is het zo klaar als een klontje dat die mensen geen duidelijk argument hebben waarom de samenwerking niet lukt. Een algemene smoes als een autoritaire houding van mw. Hart is neit steekhoudend.

  Veel Surs houden niet van discipline, dat blijkt nu ook weer.

  Mw. Hart niet buigen! Laten de OD’s oprotten!


  Maak melding
 4. hie zie het probleem waar suriname tenonder gaat ,je heb mensen in suriname die politieke benoemming hebben gehad die niets weten van hoed en of van de rant en alls er iemand komt met meer kwaliteiten dan heb je de poppen aan het dansen .laat nederland suriname tot een provinsie maken alla aruba zijn we van het gezeik af in frans guyana hoor geen geowehoer in suriname is er elke dag wat mis ik word er moe van echtwaar


  Maak melding
 5. Misschien heet dit orde op zaken stellen.
  Wat te denken geeft is dat men vergeet dat de leerlingen nu de dupe zijn.
  Ego’s sprlen as usual alweer een grote ro;.
  Waar rook is is vuur, maar mw, hart is tenminste blijven zitten en rent niet weg voor haar verantwoordelijkheid.
  Je bent OD of niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES