zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieConflict Surinaamse goudmijn dichtbij oplossing

Conflict Surinaamse goudmijn dichtbij oplossing

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 feb – Het arbeidsconflict bij IAMGOLD Rosebel Goldmines neigt naar een oplossing. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, ATM. In elk geval zijn de meningsverschillen tussen de directie en de Bemiddelingsraad uitgesproken. Het heeft er veel van dat het werk binnenkort hervat kan worden.

Het bedrijf te Nieuw Koffiekamp, in Brokopondo, ligt al enkele weken stil, eerst door een spontane staking en later op aangeven van de directie zelf. Die weigerde het oplossingsmodel van de Bemiddelingsraad te aanvaarden. “Wij hebben geïntervenieerd als overheid. We hebben naar partijen geluisterd en zijn in elk geval blij dat de interventie ertoe geleid heeft dat er een gesprek is geweest”, zegt Amarello-Williams.

Het heeft er veel van dat de meningsverschillen zijn uitgesproken. “Wat wij als regering, het ministerie van ATM, voorstaan, is dat wij gedreven zijn door het creëren van de mogelijkheden om de CAO getekend te hebben, omdat wij die goede arbeidsverhouding willen blijven behouden”, aldus Amarello-Williams. Volgens de directie was de raad te veel op de hand van de vakbond.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. NATIONALISEER de mijn en goudbedrijf!!!

  Neem de concessie, winning, export en winst in eigen hand…We kunnen het!!!

  5% in deze concessie is minder dan nix, we verdienen nix, we exporteren alleen, zelf de technieken verkrijgen we niet…we worden Totaal leeggeroofd door die noord-amerikanen…

  In de rest van Zuid-Amerika waait een golf van Nuchterheid omtrend de explotatie en leegroof van ’s lands eigen grondstoffen voor een habbekrats door westerse bedrijven (Venezuela, Ecuador, Peru, Bolivia, Chili)

  Slaap niet Suriname maar Ontwaak!!!


  Maak melding
 2. Betalen goed betalen aan werknemers en staat.
  wij hebben geen tijd te verliezen.
  Thus, take it or leave it.
  You don’t want take you’re bondro(bundel) and go.


  Maak melding
 3. Mooi dat ze weer aan het werk gaan.kunnen we weer verdienen als buitenlandse investeerders in deze mijn.koersdoel 1,49 voor 3 maands.En als er een overname komt graag door een Amerikaanse partij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES