zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidWaterpokkenepidemie uitgebroken in Suriname

Waterpokkenepidemie uitgebroken in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 feb – In Suriname is een waterpokkenepidemie uitgebroken. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Het aantal gevallen is landelijk aan het toenemen en verwacht wordt dat het voorlopig zal aanhouden. Noodmaatregelen, zoals vaccinaties, zijn niet aan de orde.

Daar is ook niet echt behoefte aan. “Wij hebben voorlopig besloten om geen vaccin te gebruiken omdat het om een vrij onschuldig virus gaat”, zegt BOG-functionaris Wim Bakker. Wel zullen de ontwikkelingen op de voet gevolgd worden. Vooral zuigelingen en hiv-besmette personen lopen kans een long- of hersenvliesontsteking op te lopen. De meeste besmettingen worden geregistreerd op scholen en internaten.

Ook gezinnen zullen vaker geplaagd worden. “Het is meer dan een lichte epidemie, er is een landelijke toename aan de gang”, aldus Bakker. De grootste groep slachtoffers is dit keer geregistreerd onder arrestanten in een politiecellenhuis. Besmette personen zijn doorgaans gemiddeld zes dagen echt ziek. Meestal kan worden volstaan met wat bedrust.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. nr 1. Desi….Hebben wij gelezen…maar de waarheid bij deze beleidsmakers is ver te zoeken…dus al bij al er komt geen einde aan deze ziekte.
    P.S. zij zijn ook ziek.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES