donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVS houdt Surinaamse garnalentrawlers in het oog

VS houdt Surinaamse garnalentrawlers in het oog

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 feb – Een team van de Amerikaanse voedsel- en medicijncontroledienst FDA inspecteert Surinaamse garnalentrawlers op het gebruik van beveiligingsmateriaal voor zeeschildpadden. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij. Suriname op zijn hoede.

De kans bestaat altijd dat de export van garnalen naar de Verenigde Staten wordt stopgezet. Volgens afspraak moeten de vangnetten van de trawlers voorzien zijn van Turtle Excluding Devices, TED’s. Dat zijn apparaatjes die gevangen zeeschildpadden de mogelijkheid bieden om te ontsnappen. Volgens de Ware Tijd moest één trawler wijzigingen aanbrengen.

Het team zal ook controle uitvoeren op open zee. Ook zal nagegaan worden of de TED’s effectief zijn. Suriname is in 1999 gecertificeerd door de Amerikaanse overheid voor goed gebruik van de TED’s. Suriname voert zelf al jaren een beschermingsbeleid voor zeeschildpadden uit. Vier types leggen eieren aan twee lokale stranden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

8 REACTIES
 1. Dat Amerika zich zorgen maakt om schildpadden, is erg goed van ze. De Amerikanen hebben het erg goed met het milieu en bescherming van natuur. Het zijn ook de grootste beschermers van de wereld.


  Maak melding
 2. hopelijk gaan ze zich nu ook zorgen maken met het Haitiaanse, Irakeze, Iraanse, Vietnamese, Panamese, Columbiase, Somalise, Noord Koreaanse, Japanse, Cubaanse, Bosnische, Servische, Palesteinse, Zimbabwaanse, Ivorese, en hun eigen Latino’s, zwarten, indianen en al die andere volkeren ter werteld, die ze al vele eeuwen vernederen, uitbuiten, vermoorden, uithongeren, met gif, napalm en atoomwapens bombarderen. Putin had gelijk, liever 60 jaar Duitse overheersing dan 1 jaar Amerikaanse bezetting!!!!!


  Maak melding
 3. Amerika moet zich niet bemoeien met dit soort issues immers de grootste garnalenvisser is Amerika zelf. is……………
  Is Amerika ook bezorgd omtrent de negroide bevolking die slachtoffer zijn geworden van natuurrampen in de zuidelijke deelstaten van U.S.?
  Wat heeft Amerika voor ze gedaan ?
  De mensen zijn letterlijk aan hun lot overgelaten.


  Maak melding
 4. De Amerikanen maken zich zorgen om hun zelf. Ze hebben al die jaren van schildpadden soep geleeft. Sranangmang lust alleen de eieren van de schildpadden. Nu komen ze beschermen.
  De Amerikanen hebben het erg goed voor hun eigen belang. De helft van de eieren zelf op eten en de andere helft zelf kweken. Het zijn onze eigen schildpadden en zijn hier uitgekomen. Maak zelf vijvers voor de jongen en laat ze niet meer los dan hebben we meer eieren.


  Maak melding
 5. Dat is precies wat ik nou bedoel. Amerika gooit atoombommen, clusterbommen en andere vreselijke bommen op onschuldige burgers waarbij er miljoenen onschuldige burgers om het leven gekomen zijn. Nu zijn ze nog steeds verantwoordelijk voor de dood van duizenden burgers, zwarten worden aan hun lot overgelaten in hun eigen land. En nu maken ze zich zorgen om schildpadden.


  Maak melding
 6. Dit terwijl er meer dan duizend miljard dollars uitgegeven wordt aan defensie,
  lees $1.000.000.000.000 in de VS, sterven er zoveel mensen van de honger, op aarde. Dit geld had beter voor wereldvoedsel voorziening gebruikt kunnen worden. Maar ja het zijn toch alleen maar zwarten die van de honger omkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES