Surinaamse politie moet rol, positie in acht nemen

5

PARAMARIBO, 13 feb – Het Korps Politie Suriname, KPS, zal zich steeds de eigen rol en positie in de samenleving voor ogen moeten houden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Handhaving van orde en veiligheid brengt nu eenmaal scherpte met zich mee. Het is die scherpte die het onderscheid moet houden tussen wat kan en wat niet in het politieoptreden.

Het vermogen om dit onderscheid te maken staat onder druk de laatste tijd. Er zijn nogal wat klachten over het gedrag van politieambtenaren. Niet zelden is er sprake van regelrechte mishandeling van met name verdachten. Nu is het waar dat de politie voor een dilemma staat. “De criminaliteit verergert inderdaad, maar we moeten er voor waken dat het politieapparaat geen machtsapparaat wordt”, zegt Santokhi.

Als het die richting dreigt op te gaan, is ingrijpen van hogerhand geboden. “Schendingen van mensenrechten zullen worden onderzocht”, aldus Santokhi. Aan de andere kant zullen de werkomstandighanden verbeterd worden. Onder meer komen er wijzigingen in het Wetboek van Strafvordering. De bedoeling is de opsporingsbevoegdheden van de politie te verruimen.


5 REACTIES

 1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Wat een pietpraat.
  Hij is zelf heel lang bij de politie geweest en weet alles van dealen en wheelen.

  Wat een sandoppie ook in zn hersens.

  Dank zij Braam fucntioneert de politie in Suriname. Fouten worden overal gemaakt, maar de politie in Suriname werkt in mijn ogen redelijk.


  Maak melding

 2. als je bij het Surpost hoofdkantoor staat en je kijkt naar het gebouw van de verkeersolitie zie zeker 8 verkeerspolitie-agenten rondom een sjoelbak staan. Terwijl op spanhoek de verkeerslichten zijn uitgevallen en heerst er een verkeerschaos. Maar de manschappen spelen gewoon door. Daar moet Santokhi wat aan doen. En ook zorgen dat de politievoertuigen uniform zijn. Ik zag agenten in een politie-auto van state-trooper Louisiana. Ze krijgen voertuigen uit verschillende landen maar zijn te gierig om deze auto,s over te spuiten in de herkenbare kleuren van de surinaamse politie.


  Maak melding

 3. Prik,

  Je hebt verdomd gelijk, dit heb ik ook gesignaleerd in in suriname. Ben je wel eens naar het BCC (burgerlijk stand) geweest?
  Een mensonterende behandeling krijg je daar van onbeschofte, barbaarse, ongeciviliseerde personeel.Het punt qua spuiten inderdaad ze zijn gierig om de auto’s opnieuw over te spuiten.
  Maar ze zijn niet gierig in het spuiten van zaadcellen.


  Maak melding

 4. Sari, hoe weet jij dat de politie van Sur. in jou ogen redelijk werkt.

  Als je ze nodig hebt dan zitten zij zonder vervoer. Pas als er ergens wat te halen valt dan zijn ze op tijd. Ze zijn zo corrupt als wat. Volgens mij de meest corrupte land. Ze werken mee met de criminelen. Alle recheches hebben daar een grote huis. En dit kunnen ze niet met hun salaris permiteren. Waarom worden de grote criminelen niet aangepakt.

  Ik kan zo door gaan….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.