zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams bedrijfsleven vindt partner in Nederland

Surinaams bedrijfsleven vindt partner in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 feb – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, gaat intensief samenwerken met het Dutch Employers Cooperation Programme. Dit is besloten tijdens een recent bezoek van VSB-voorzitter Marcel Meyer aan Nederland. Het Surinaamse bedrijfsleven zal de Nederlandse counterpart bijstaan in het uitslaan naar de Caribische regio.

De VSB ziet Suriname onder meer als springplank fungeren voor het aangaan van zakelijke relaties tussen Nederlandse en Caribische bedrijven. Elke branche blijft vrij de eigen mogelijkheden te verkennen bij het uitdiepen en exploiteren van deze relaties. Voor Suriname is er het voordeel van tappen uit de Nederlandse ervaringen. Nederlandse brancheorganisaties bieden hulp op uiteenlopende gebieden.

Trainingen en stages behoren tot de mogelijkheden. Dit past in het voornemen tot het opzetten van een Skill Development Centre, temeer omdat op verscheidene niveaus kennis en ervaring ter beschikking komen. Volgens de VSB zal de samenwerking een belangrijke schakel vormen in het eigen strategisch ontwikkelingsplan. Dat is onder meer gericht op het gepast aangaan van de uitdagingen van globalisatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

Vorig artikel
Volgend artikel
4 REACTIES
 1. Ik dacht dat ze geen zaken wilden doen met Nederland. Straks hoor je weer dat gezeik neo-kolonialisme.
  Zonder het moederland komen ze geen meter ver.Onafhankelijkheid betekent niet enkel feesten en beesten. Er moet gewerkt worden en werken betekent niet dansen, eten en zuipen maar zwoegen in de zon.


  Maak melding
 2. Terecht die opmerking.
  De voorzitter zou er voor moeten zorgen dat Suriname in casu de VSB zich als partner opstelt en niet als hulpbehoevende. natuurlijk presenteren zij zich niet zo, maar tussen de regels…… Geef gewoon aan dat het surinaams bedrijfsleven vol mogelijkheden zit. Kijk maar naar China. geen tje potie handel, maar keihard door drukken en nu kan niemand om China heen.
  Er zitten genoeg van die spleetogen in Su. Gebruik ze om beter van te worden. Ze kunnen meer dan straten asfalteren. ik heb zo tig ideeen dieweldegelijk levensvatbaar zijn. Ophouden met politiek en bedrijfsleven verstrengelen en we zijn weer een stap verder op de goede weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES