Ontbreken drugslab in Suriname hindert aanpak

5

PARAMARIBO, 10 feb – Het ontbreken van een drugsonderzoekslaboratium is merkbaar bij de bestrijding van de drugshandel. Dit stelt commissaris Krishna Hussanali-Mathoera, waarnemend hoofd van de Justitiële Dienst van de politie. Betrouwbaar scheikundig onderzoek is niet mogelijk. Vooral bij de verwerking van drugs, zoals cocaïne, in legale producten is het gemis voelbaar.

Recent was dit nog het geval met de onderschepping van een lading cocaïne die werd gedrenkt in seen partij rauwe bami. De lading stond gereed voor vervoer met een cargovlucht van de SLM. Om hoeveel coke het gaat is met geen mogelijkheid vast te stellen. “Daarom hebben we samenwerkingsverbanden met voornamelijk Nederland”, zegt Hussainali-Mathoera tegenover Dagblad Suriname.

Er wordt hard gewerkt aan beschikbaarheid van lokale faciliteiten op korte termijn. “In de toekomst zal het wel mogelijk zijn, omdat we nu bezig zijn met het opzetten van een minilaboratorium bij de afdeling Technische Opsporings- en Herkenningsdienst”, aldus Hussainali-Mathoera. Het geld is beschikbaar gesteld door de Franse overheid. Er is ook behoefte aan een faciliteit voor dna-onderzoek.


5 REACTIES

 1. Kijk weer een idioot verhaal, if ano dagoe, dang na shotoe.
  Dit komt puur door corruptie dat jullie ogen dicht geplakt zijn.
  En niks en niks anders ook …klussen van vijf minuutjes kunnen jullie door laksheid niet eens uitvoeren, soso law.
  Ramthahal gebrabbel, palmbong geblaf.


  Maak melding

 2. Het lijkt mij niet al te ingewikkeld om zo een laboratorium op te zetten.
  Laat men gaan benchmarken bij de criminelen die vastzitten. Die weten vastwel hoe de kwaliteit te toetsen.


  Maak melding

 3. Is het niet iets voor de voormalige minister van justitie en politie, hij kan dat aanbieden en zo zijn hart voor Suriname tonen.
  Gilds, ie sabi toch, in NICKERIE!!!!!


  Maak melding

 4. Men moet altijd voorkauwen.. maar willen jullie dan wel slikken.
  Altijd solliciteren als loop jongen of kamer meisjes.
  A no kan toch…zelf aanpakken mogelijkheden zat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.