maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHulp vrouw in Surinaamse gevangenissen mag beter

Hulp vrouw in Surinaamse gevangenissen mag beter

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 feb – De resocialisatie van vrouwen in Surinaamse gevangenissen mag beter. Dit stellen twee studenten Criminologie van de Universiteit van Amsterdam in een onderzoeksrapport. Volgens Willemijn van Kalmthout en Caroline Place dienen de kansen op een geslaagde terugkeer naar de samenleving, dringend aangepast te worden. Minister Santokhi van Justitie & Politie heeft al gereageerd op het rapport.

Volgens een verslag van de Ware Tijd zei hij bij de aanvaarding dat er al plannen klaarliggen om de situatie te verbeteren in de vrouwengevangenis te Santo Boma. Het onderzoek is daar verricht met aandacht voor de leefomstandigheden. In het oog zijn gesprongen het gebrek aan onderwijs- en arbeidsmogelijkheden en het gebrek aan aandacht voor de relatie tussen moeder en kind.

“Er is heel veel frustratie bij de vrouwen dat ze hun kinderen alleen moeten laten. De bezoektijd is kort en je haalt kinderen in een omgeving die geen positief effect heeft op hen”, zegt Kalmthout. Aanbevolen wordt de introductie van weekendverlof en de opzet van een kindvriendelijke bezoekruimte. Het onderzoek maakt deel uit van een internationaal onderzoek naar de leefomstandigheden van vrouwelijke gedetineerden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Weer een stuk hollands geleuter, academische geouwehoer.(zij weten dat het in Ned niet beter is, men komt in Ned. eerder beschadigd eruit dan iets anders)
  Gevang kan nooit een opleidings instituut worden, en ook geen hotel.

  Dom weg betere verblijf plaatsen waar hygiene hoog moet staan…maar geen rookworst gebakken lucht verhaal…stelletje wijsneuzen…lock them up.


  Maak melding
 2. Ik ben alleen nog benieuwd wanneer een behoorlijk aantal Suri’s de helft van hun lichaam gaat wit maken.
  Men denkt alleen maar aan projecteren, men doet op geen enkele wijze de moeite om met eigen Su. oplossingen te komen..idi no di na don onoe don so.
  Disie no kan brada nanga sisa.


  Maak melding
 3. Op het rechtepad blijven lijkt mij beter en tegelijkertijd een taak voor de minister van ATM, om werkgelegenheid als inkomensbron in te zetten.
  Minister, creeer werkgelegenheid en niet voor uw vriendinnnen en familie alleen.


  Maak melding
 4. kopila,

  Ja ik ben het met je eens kijk maar naar brunsijk Telesur is in handen van de familie brunswijk en co. Geen enkel volk komt daar tussen. Het binnenland is ook van hun.


  Maak melding
 5. Jammer dar er zo negatief gereageerd wordt op het onderzoek. Natuurlijk is het beter om op het rechte pad te blijven. Ieder mens kan een verkeerde keuze maken in zijn of haar leven. Een ieder moet ook een tweede kans krijgen om te veranderen. persoonlijk heb ik begrip voor de situatie van vrouwen in detentie, voor hun kinderen is zeker geen pretje om hun moeder te moeten missen.Een kindvriendelijke bezoekruimte en een langere bezoektijd draagt bij aan een goed contact tussen moeder en kind. Daarnaast moet er gewerkt worden aan reintegratie voor de vrouwen zodat zij na hun vrijlating niet weer in de verleiding komen om het criminele pad te kiezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES