Canadese manager: Bemiddelingsraad Suriname fout

3

PARAMARIBO, 10 feb – De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname is een partijdig instituut. Dit zegt directeur Denis Meville Dechennes van het Candese Rosebel Goldmines. Het advies dat is uitgebracht door de raad valt te zeer in het voordeel van de vakbond. Er was dan ook geen andere keus dan het terzijde te leggen en het bedrijf te sluiten.

Opvolging van het advies om de arbeiders weer op het bedrijfsterrein toe te laten, zou onverantwoord zijn. “We zijn nog bezig de schade op te maken, niet alles is nog in beeld gebracht. Ook zijn we van plan juridische stappen te ondernemen tegen de verantwoordelijken”, zegt Meville Dechennes. Arbeiders zouden machines en andere bedrijfsbezittingen hebben vernield.

De schade wordt geschat op ongeveer een half miljoen dollar. Door de vakbond en in het parlement is de directie machtsvertoon verweten. Afwijzing van het advies zou alleen maar een excuus zijn om de eigen wil door te drukken en voorwaarden te stellen. Volgens bedrijfsadvocaat Rani Sohansingh is het juist de vakbond die met machtsvertoon tracht eisen gerealiseerd te krijgen. Staken was onnodig omdat over de meeste onderhandelingspunten al overeenstemming was bereikt.


3 REACTIES

 1. Hebben jullie al enkele tonnen goud verborgen of uitgevoerd waar geen enkele Suri iets hiervan afweet.
  P.S. hebben de tjoekoe boys zich nog niet gemeld, om de boel in jullie voordeel te trekken.
  Half miljoen boef/dief/schurk dat je ben,er is zelf geen vlieg dood geslagen.


  Maak melding

 2. Hahahahahaha Wat een arrogantie van de canadbis man. Is hij dronken.

  Hebben de idioten in Suriname wel de guts om nu het gouddeal slcht voor Suriname dreigt af te lopen om het bedrijf te nationaliseren??

  Beken kleur jullie lafaards?? Ventiaan, Sardjoe, Pae Somo. Brunswijk (gelet op je ervaring met smartegeld in Moengo, ondernemers laten betalen) internationaal opereren? durf je dat??? Dan wordt je pas een internationaal man.

  Allemaal met een grote bek.

  En wat doe je met gezinshoofden die het gezin dreigen te vernietigen???

  Wat doe je met leiders die het land uitverkopen en ons leefklimaat voor nu en in de toekomst laten aantasten???


  Maak melding

 3. Typisch Surinaams mentaliteit om hun zin te krijgen worden bedrijfs eigendommen vernield en daar na zijn ze genoodzaakt om met de zelfde vernielde materialen te gaan werken. Wat Surinamers willen, is minder werken, hoge lonen zonder enige opleidingen en nog het bestelen van hun werkgevers. Wat is goed gegaan met Suriname, denk aan Wageningen, marienburg, bryunzeel, para industrie, victoria. jarikaba, citrusplantages etc etc en de volgende is Staatsolie. Allemaal kapot gemaakt door onze eigen broeders en zusters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.